Västra Vemmenhög 196, Skurup

Friliggande villa, 5 rok, 120m2 Pris: 1 995 000 kr - Budgivning pågår

Vinkelbyggd Skånelänga med stor tomt på vackert läge i Tingbacken söder om Skurup

Ett riktigt smultronställe på landet med mindre än tio minuters bilväg från Skurup på högt läge strax söderut med utsikt över Romeleåsen i nordväst och mot havet och Sydkusten i söder! I och runt denna skånelänga har människor levt och verkat många generationer bak i tiden och fortfarande dröjer sig en känsla kvar av svunna tider på sina ställen. En fantastisk och välskött tomt om hela 3 068 kvm ger plats till flera olika trädgårdsrum, helt insynsskyddade uteplatser och en stor variation av fruktträd, buskage, gröna växter och trädgårdsblommor. Tomten ger också plats till en beteshage för den som önskar eller annan verksamhet som kräver stora ytor. Den putsade skånelängan bestod en gång av bostad och stall i vinkel men är idag omgjort till en modern bostad med 3-4 sovrum där stalldelen har blivit en rymlig ingång, en stor och praktisk tvättstuga och förråd. I bostaden finns en gjutjärnskamin, en murad kamin i köket med vedkassett och en täljstenskamin i vardagsrummet som alla tillsammans med nya isolerfönster och en luft/luft värmepump från 2015 bidrar till skön värme och ett driftsnålt boende. Anläggningen för det enskilda avloppet lades om och blev godkänt så sent som 2016 och fiberkabel dras in inom kort och bekostas av säljarna. För pendlare och skolbarn ligger skolor, förskolor, pågatågen, butiksutbud och service samt E65 på nära avstånd och till Sydkusten med stränder, mysiga matställen och året-runt-öppna golfbanor är det endast 6 km. Ett unikt och lantligt läge nära kusten, pendlarvänligt med mindre än tio minuter till Skurups tätort, och med stor tomt som ger möjlighet till djurhållning eller annan verksamhet. Välkommen! SE VÅR FILM: https://youtu.be/2X3B4J61IBs

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ Den stora ingången ligger på husets framsida och entrén leder in mot vardagsrum och sällskapsytor. Den entré som nuvarande ägare använder till vardags finns på trädgårdssidan och är placerad precis invid kök och tvättstuga. KÖK Köket är ett modernt kök i lantlig stil med en underbar murad öppen spis vid matplatsen. Mysigt med matplatsen vid fönster som vetter mot trädgården i söder och med värmen från den öppna spisen intill. Precis bakom själva arbetsköket finns ett förråd/skafferi med plats till extra förvaring. Här inryms varmvattenberedaren, kyl & frys båda i fullhöjd och med kylen helt ny från 2017 samt extra förvaringsytor. Utrustningen i köket består även av varmluftsugn med glaskeramikhäll, vägghängd fläkt i kåpa och diskmaskin. VARDAGSRUM/MATRUM Vardagsrummet är placerat mitt i bostaden och är idag uppdelat i två olika rum, varav ett matrum. I vardagsrummet står en härlig täljstensspis som effektivt förser en stor del av bostaden med extra värme, en värme som lätt letar sig vidare till övervåningen eftersom trappan finns precis här. Det separata matrummet ligger i anslutning och kan också användas som ett sovrum för den som önskar. Parkettgolv i både vardagsrum och matrum. SOVRUM Huvudsovrummet finns idag på övervåningen. En vägg har tagits ner och ett stort öppet sovrum har skapats i rummet ovanför trappan. Ett stort och ljust rum med en stor takkupa som bjuder på en fantastisk havsutsikt. Ytterligare ett sovrum ligger till höger när man kommer upp (idag TV-rum) samt en extra toalett. För den som behöver flera sovrum är det lätt att dela av det stora rummet och få både sovrum och ett allrum. Alla ytskikt här är nya och fräscha. Ett fjärde rum, ett mindre sovrum eller kanske ett arbetsrum, finns strax nedanför trappan invid vardagsrum och matrum. BADRUM Vid huvudentrén finns ett fräscht badrum med dusch som går i vitt och grått. Fönstret som vetter mot framsidan släpper in fint ljus och väggarna är vita med kakel i duschen och grå klinker på golvet. Här renoverades 2010 och fotodokumentation finns på materialval och arbetssätt. En extra toalett finns på övervåningen i anslutning till huvudsovrummet. TVÄTTSTUGA/FÖRRÅD Entrén på husets trädgårdssida var en gång ingången till stalldelen. Idag är ytorna omgjorda och rymliga och här inryms tvättstuga och förråd alldeles invid själva entrén. Golvet är klätt med ljusa klinkerplattor och förutom plats till tvättmaskin och torktumlare är här bra plats till förvaring och klädvård. En fin vedkamin i gjutjärn pryder rummet och genom ett stallfönster går det att titta in i förrådet alldeles bakom.

Tomt

Tomtarea 3 068 m² (friköpt). En underbar tomt i perfekt söderläge, en dröm för den med gröna fingrar! Vackra rum är skapade med plats för stora och små uteplatser. Gröna växter, buskar, fruktträd och massor av perenner och fina trädgårdsblommor samsas i genomtänkta färgskalor och ger tillsammans en praktfull trädgård. Invid husknuten breder ett stort fikonträd ut sig med massor av små fikon och strax intill klättrar vinrankan. Fruktträden bjuder på plommon och flertalet äpplesorter. Längre in i trädgården är ytorna mer öppna och här finns fina möjligheter till djur och beteshage eller annan verksamhet. Spännande!

Övriga byggnader

- Förråd invid bostadshuset (2014) isolerat med indragen el (omgjort tidigare garage) - Större trädgårdsförråd med plats till ved, gräsklippare m.m - Lekstuga

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1909

2017 - Nytt kylskåp 2017 - Ny toalettstol kommer att sättas in 2016 - Nyanläggning av det enskilda avloppet. Nytt minireningsverk med fosforrening. Godkänt 2016. 2016 - Nya stuprännor och ny nockplåt 2016 - Ny ytterdörr 2016 - Nya 2-glas isolerfönster på övervåningen. Alla övriga fönster utbytta till 2-glas isoler under de senaste åren. 2016 - Nya gavlar utvändigt samt tilläggsisolering av vind 2016 - Nya ytskikt i hall, vardagsrum och matrum 2015 - Ny luft/luft värmepump 2015 - Nya ytskikt i sovrum och allrum på övervåningen 2014 - Nytt förråd, isolerat och med indragen el, i det tidigare garaget invid bostaden. 2014 - Ny utebelysning 2010 - Renovering av badrum med dusch (fotodok. finns) 2007 - Insats-rör i båda skorstenarna 1986 - Inredning av övervåningen och insättning av takkupa

Uppvärmning

Luft/luft värmepump (2015) + tre kaminer + el

TV & Internet

Indragning av fiberkabel är planerat inom kort. Inkoppling är beställd och kommer att bekostas av säljarna.

Bilplats

En lång uppfart är placerad längs fastighetens ena långsida och leder till trädgårdens bortre del. Här finns stora ytor för uppställning av fordon och nuvarande ägare har här husvagn m.m. Här kan bli en fin plats för djur och beteshage för den som vill.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Skurup Västra Vemmenhög S:17, Skurup Västra Vemmenhög S:5. Skattetal: Mantal. 1/240. Avtalsservitut Vattentäkt

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Västra Vemmenhög 19:6

  Adress

  Västra Vemmenhög 196 - Skurup

  Kommun

  Skurup

  Typ

  1 ½ plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1909

  Boarea

  120m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  3 068m2

  Rum

  5 rok varav 4 sovrum

  Område

  PÅ LANDET - SÖDER SKURUP

  Utgångspris

  1 995 000 kr

  16 625 kr/m2

  Aktuellt bud

  Budgivning pågår

  Högsta bud 1 825 000 kr

  15 208 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Therese Malekzadeh

  Registrerad Fastighetsmäklare

  0705-616070

  therese.malekzadeh@lansfast.se Läs mer om Therese

  Extra kontaktperson

  Maria Lovén

  Mäklarassistent

  0703-73 74 22

  maria.loven@lansfast.se Läs mer om Maria

  Visning

  Är du intresserad?

  Västra Vemmenhög 196, Skurup

  Friliggande villa, 5 rok, 120m2 Pris: 1 995 000 kr - Budgivning pågår

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  30 894 kr/år

  Uppvärmning:

  28 694 kr

  Renhållning:

  2 200 kr

  Personer i hushållet: 2

  I kostnaden för uppvärmning ingår även all hushållsel. Samt el för extra uppvärmning av husvagn med egen elstolpe. Elen är uppsäkrad till 20 Amp. Kostnad för försäkring tillkommer med 3 601 kr per år samt kostnad för vatten/avlopp om 3 659 kr per år. Samtliga uppgifter avs driftskostnader är lämnade av säljarna och är baserade på den egna förbrukningen.

  Pantbrev:

  10 st om totalt 975 000 kr

  Taxeringsvärde:

  896 000 kr varav mark 453 000 kr

  Värdeår:

  1948

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  32.63

  Byggnad

  Tomtarea:

  3 068m2

  Grund:

  Torpargrund

  Stomme:

  Lersten/tegel

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Eternit

  Fönster:

  2-glasfönster isoler

  Uppvärmningssystem:

  Luft/luft värmepump (2015) + tre kaminer + el

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp, nytt minireningsverk, godkänt 2016

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola