Femörevägen 17, Oxelösund

Friliggande villa, 3,5 rok, 85m2 + 59m2 Pris: 1 800 000 kr

Nära till Femöre, nära till havet!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Inte långt från centrum och nära till havet och naturreservatet på Femöre ligger huset som byggts till och renoverats under 2015/2016. Vardagsrummet är helt nybyggt - ny parkett med golvvärme, dörr ut till trädgården. Det gamla vardagsrummet är idag ett modernt, rymligt, sovrum med fönster i två väderstreck och helt nytt duschrum med toalett. Det andra sovrummet är som alla rum ommålat och med slipat trägolv. Det nya vardagsrummet ligger tre trappsteg ner från rummet som var planerad matsal, idag tv-rum. Köket är också helt nytt, förutom de tidstypiska golvplattorna. Ett Ikea-kök med vitvaror från 2015. I källaren finns ett stort hobbyrum med dörr och trappa direkt ut till trädgården. Dessutom finns pannrum/verkstad, tvättstuga och matkällare. Huset dränerades 2015 och grundmuren fuktisolerades. Invändigt är alla ytskikt målade enhetligt och befintliga trägolv har slipats. Trevlig tomt, ett bra skyddat läge, med lusthus och fin, lättskött, plantering. Nybyggd redskapsbod. På uppfarten kan man parkera 2-3 bilar. Femörevägen går från Oxelösunds centrum till Femöre och vidare ut mot havet. Motorväg till Nyköping för vidare färd på E4an eller till Skavsta flygplats.

Rumsbeskrivning

Vardagsrum

Vardagsrummet, i den nya tillbyggnaden, når man via tv-rummet och tre trappsteg. Nylagd björkparkett med golvvärme. Dörr direkt ut till trädgården.

Kök

Nytt IKEA-kök, renoverades 2015, med häll, fläkt, mikro och kombinerad kyl/frys. Det tidstypiska golvet är sen tidigare. Frukostbord vid fönstret - utsikt mot S:t Botvids kyrka.

Sovrum 1 och duschrum/toalett

Det stora sovrummet/arbetsrummet har en djup alkov - stor nog för en säng eller förvaring. Det är det gamla vardagsrummet som nu fått nyslipad björkparkett och nytt duschrum med toalett.

Sovrum 2

Nyslipat grangolv och fyra garderober.

Hall

Nyslipad björkparkett. En dörr till gästtoaletten och en går ner till källaren. Hatthylla och utrymmessmart förvaring upp mot taket runt entrén,

Källare

I källaren finns ett stort hobbyrum som är avdelat till ett större och ett mindre. Dörr och trappa till trädgården. Här finns också pannrum/verkstad, tvättstuga och matkällare.

Tomt

Tomtarea 805 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt.

Övriga byggnader

Lusthus och förråd.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1938

2016 - lusthus 2015 - redskapsbod 2015 - tillbyggnaden 2015 - utvändig avloppsledning till gatan 2015 - invändigt ommålat, golven slipade 2015 - dragit ny el-/central 2015 - nytt kök, nyttt duschrum/toalett 2015 - dränerat grund, fuktisolerat grundmur 2008 - målades huset 2007 - toalett i hallen 1995 - nytt yttertak

Uppvärmning

Vattenburen el

TV & Internet

Internet, telefoni och tv via Oxelösunds stadsnät

Bilplats

Plats för ett par/tre bilar på uppfarten.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Avtalsservitut Ledning Mm Planbestämmelser: Stadsplan (1965-02-17) , Tomtindelning (1968-02-06)

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Rodret 18

  Adress

  Femörevägen 17 - Oxelösund

  Kommun

  Oxelösund

  Typ

  1 plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1938

  Boarea

  85m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  59m2

  Tomtarea

  805m2

  Rum

  3,5 rok varav 2 sovrum

  Område

  Oxelösund

  /bud

  1 800 000 kr

  21 176 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Birgitta Sandlund

  Registrerad Fastighetsmäklare

  0707-852576

  birgitta.sandlund@lansfast.se Läs mer om Birgitta

  Visning

  Är du intresserad?

  Femörevägen 17, Oxelösund

  Friliggande villa, 3,5 rok, 85m2 + 59m2 Pris: 1 800 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Källare

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  30 417 kr

  Driftkostnad:

  30 417 kr/år

  Uppvärmning:

  24 408 kr

  Vatten/avlopp:

  4 292 kr

  Renhållning:

  1 717 kr

  Personer i hushållet: 1

  Uppvärmingskostnader inkl hushållsström, beräknad årsförbrukning ca 26 500 kWh.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 11 865 kr

  Taxeringsvärde:

  746 000 kr varav mark 284 000 kr

  Värdeår:

  1961

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  34.33

  Byggnad

  Byggår:

  1938

  Tomtarea:

  805m2

  Grund:

  Källare och plintgrund

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Målad träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor/papp

  Fönster:

  2-glas och 3-glas

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen el

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2016 - lusthus 2015 - redskapsbod 2015 - tillbyggnaden 2015 - utvändig avloppsledning till gatan 2015 - invändigt ommålat, golven slipade 2015 - dragit ny el-/central 2015 - nytt kök, nyttt duschrum/toalett 2015 - dränerat grund, fuktisolerat grundmur 2008 - målades huset 2007 - toalett i hallen 1995 - nytt yttertak

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Energikonsumtion:

  63 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola