Björköören 36, Gräddö

Friliggande villa, 4 rok, 107m2 + 68m2 Pris: 2 150 000 kr

Vackra Gräddö med badstrand och båtplats. Öppen spis samt garage.

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

I genuin Roslagsmiljö ligger denna trevliga villa vid Lidöfjärden med murad öppen spis för mysiga vinterkvällar. Egen båtplats i båtklubb samt finkornig badstrand på badrocksavstånd. Fin natur in på knuten och helt underbara Gräddö med dess båthus, caféer och stora småbåtshamn. Gräddö är ett otroligt mysigt litet samhälle på Rådmansö vid Norrtäljevikens mynning öster om Norrtälje. Välkommen till vackra Roslagen!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Originaldelen: HALL Välkomnade hall i vinkel med traditionellt rutigt linoleum i gul/svart på golv. Gul vävtapet på vägg. Totalt finns 4 garderober för praktisk förvaring. VARDAGSRUM På golvet fint laminat och på vägg en vitmålad tapet. Rummet känns ljust och luftigt med fönster i tre väderstreck. Rummets självklara medelpunkt är den vackra murade öppna spisen med praktisk insats. Utgång till skyddat uteplats. Matplats. Här finns gott om plats att ha matbord med många gäster. SOVRUM På golv finns en träimiterad plastmatta och på vägg finns en målad vägg i Latte-nyans. Fönster med morgonsol samt bra möjligheter i hela 4 st. garderober + linneskåp. KÖK Arbetskök: Golvet har en linoleummatta i grå ton och fin tapet i ljus bakgrund mot mönster i rött. Tre små arbetsbänkar och en rostfri bänk ger bra arbetsyta. Spis med ugn / fläkt. Kyl/frys. Svarta luckor ovan fint kökskakel i vitt. Fönster i både norr och i väst. BADRUM Här finns badkar, Wc handfat. Vägg är halvkaklad i vitt och vitmålad vägg ovanför. Traditionella klinker i sten. Väggskåp och blindfönster. Tillbyggnadsdelen: DUSCH Renoverat år 2001 med fin våtrumstapet i vitt med mönster. På golv finns en våtrumsmatta i blå-grå nyans. Wc/ handfat med kommod. Väggskåp och fönster med morgonsol. HALL Med utgång till delvis taklagd altan i solläge. Fönster i väst. På vägg finns tapet i grön ton. SOVRUM Generöst sovrum med mysig textilmatta i grå nyans på golv. Blåmålad tapet och fönster med kvällssol. Stor garderobsvägg (5 st.) med motiv.

Tomt

Tomtarea 2 727 m² (friköpt). Stor plan trädgårdstomt med inslag av natur. Baksida av huset har uteplats med insynsskyddat och ogenerat läge.

Övriga byggnader

Vedbod.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1959

1974. Acc tank om 750 liter från år 2015. Alla ventiler i radiatorer bytta år 2015.

Uppvärmning

Kombipanna Parca från -82.Vattenburet system. Murad öppen spis. Tillbyggnad har direkt elvärme.

TV & Internet

TV-antenn. Fastigheten förses med fiber under år 2017 ( IP-only ) Fastigheten förses med fiber under år 2017 ( IP-only )

Uteplats/Balkong

Stenlagd uteplats - delvis tak, läge syd.

Bilplats

Bilplats 1: Garage med plats för 2 bilar. El indraget, oisolerat. Bilplats 2: Uppfart.

Vägbeskrivning

Sväng av mot Björkö Örns camping och kör förbi den. Kurvan upp till vänster -håll vänster i T-korsning. Huset ligger på höger hand - se våra skyltar.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Nabbo GA:1(avser väg, förvaltas av Björkö-örns samfällighetsförening), Norrtälje Nabbo GA:6 (avser avloppsledningar med tillbehör, förvaltas av Björkö-örns avlopp samfällighetsförening), Norrtälje Nabbo GA:7 (avser vatten/avloppsanläggning, förvaltas av Björkö-örns vatten/avlopp samfällighetsförening) Planbestämmelser: Byggnadsplan (1961-08-10) , Ändring av detaljplan (2015-03-16)

BÅTPLATS En numrerad båtplats vid klubbudden ingår. Man äger sin egen Y-bom. Här finns ett fint klubbhus och mysig badtunna. Rejäl gästhamn för småbåtar i Gräddö. Fastigheten är med i Föreningen Björkö-Örn (tot. 27 fastigheter) som tillsammans äger välskötta fastigheten Gräddö 16:1, en egen underbar och havsnära fastighet med egen sandstrand, badtunna och klubbhus på egen udde. Här har man också eget förråd. BAD Stor finkornig sandstrand vid Björkö Örns camping på badrocksavstånd. BUSS Finns vid infarten till Björköören på gångavstånd. Buss: 631. Se Sl.se för aktuell tabell. SKOLA Vid Rådmansö kyrka ligger öns enda skola med åk F-9. AFFÄR/RESTAURANG/CAFÈ Finns i Gräddö. HISTORIA Gräddö by omtalas i dokument första gången 1547. År 1739 embarkerade de svenska trupperna avsedda för att sättas in i hattarnas ryska krig härifrån. Från Gräddö avseglade även den svenska expeditionskåren som i augusti år 1809 avseglade till Ratan i Västerbotten för att slå den ryska infallande armén. Vid slutet av 1800-talet blev Gräddö ett populärt turistmål och en mängd tornförsedda sommarhus uppfördes i området. Även flera pensionat startades, Sjögrens, Söderbergs, Strands, Skogshyddan, Ida Bergströms och Björkö örn. Gräddö fick även ett varmbadhus, vilket dock 1920 flyttades till Gräddö-Asken. 1933 flyttades Gräddö missionshus till sin nuvarande plats, efter att tidigare ha uppförts 1868 vid Nabbo. Gräddö varv startades 1924 och där byggdes fram till 1960-talet exklusiva motorbåtar. Viking Line startade 1959 färjetrafik från Gräddö till Mariehamn på Åland och vidare till Galtby, Korpo i Finland (Åbolands skärgård). Året därpå flyttades trafiken till Kapellskär som utgångshamn i Sverige. 2015 avgränsade SCB här för första gången en tätort av SCB benämnd Gräddö och Rävsnäs. Tätorten omfattar även de närliggande orterna Rävsnäs och Nabbo. INFO GRÄDDÖ Gräddö är lite av en centralort på Rådmansö. Här finns öns enda matbutik med gott sortiment, restauranger, stor gästhamn, mack för både bil och båt, kajakuthyrning, vandrarhem och par mycket charmiga caféer med fantastisk utsikt över Norrtäljeviken och Gräddö hamn och marina med de härliga gamla båthusen. På några minuters avstånd ligger vackra Rävsnäs hamn. Mer genuint i Roslagen blir det inte! Från Rävsnäs kan du passbåt till bl.a. Tjockö och Lidö. Här är SSRS Sjöräddnings-station belägen.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Nabbo 1:56

  Adress

  Björköören 36 - Gräddö

  Kommun

  Norrtälje

  Typ

  1 plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1959

  Boarea

  107m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  68m2

  Tomtarea

  2 727m2

  Rum

  4 rok varav 3 sovrum

  Område

  Gräddö

  Utgångspris

  2 150 000 kr

  20 093 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Christer Åman

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-162 77 01

  christer.aman@lansfast.se Läs mer om Christer

  Visning

  Är du intresserad?

  Björköören 36, Gräddö

  Friliggande villa, 4 rok, 107m2 + 68m2 Pris: 2 150 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Planlösning entréplan

  Planlösning källarplan

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  32 705 kr/år

  Försäkring:

  5 390 kr

  Hushållsel:

  6 000 kr

  Uppvärmning:

  6 000 kr

  Vatten/avlopp:

  8 900 kr

  Renhållning:

  1 986 kr

  Samfällighet:

  2 300 kr

  Vägavg/snö:

  500 kr

  Sotning:

  1 629 kr

  Personer i hushållet: 3

  Samfällighet = Båtklubb

  Pantbrev:

  7 st om totalt 1 615 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 515 000 kr varav mark 623 000 kr

  Värdeår:

  1964

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  33.1

  Byggnad

  Tomtarea:

  2 727m2

  Grund:

  Betongplatta

  Stomme:

  Betong/Trä

  Bjälklag:

  Trä/betong

  Fasad:

  Putsad + träpanel

  Takbeklädnad:

  Bentongpannor

  Fönster:

  2 glas

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Kombipanna Parca från -82.Vattenburet system. Murad öppen spis. Tillbyggnad har direkt elvärme.

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energiklass:

  G

  Energikonsumtion:

  148 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola