Grandalsvägen 113, Åkersberga

4 195 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Sön 30 Sep 14:45 - 15:30

  Varmt välkommen på visning!

  Anmäl till visning

  Fastighetsbeteckning

  Hacksta 1:30

  Adress

  Grandalsvägen 113 - Åkersberga

  Kommun

  Österåker

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1954

  Boarea

  102m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  35m2

  Tomtarea

  3 515m2

  Rum

  5 rok varav 4 sovrum

  Område

  Grandalen

  Utgångspris

  4 195 000 kr

  41 127 kr/m2

  Grönskande idyll ca 10 minuter från Åkersberga C

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkommen till Grandalsvägen 113. Här slås du av en grönskande idyll ca 10 minuter från Åkersberga C. Med en tomtstorlek på 3 515 kvm finns det gott om plats för barnen att springa runt, att odla och plantera samt att klyva ved till bostadens öppna spis med kassett och vedeldade spis. Huset är högt belägen på tomten och på den väl tilltagna altanen om 60 kvm kan du sitta och blicka ut över fastigheten. Bostaden erbjuder fyra sovrum, vardagsrum med en fantastisk takhöjd på 7 m, matplats med öppen spis, kök samt badrum. Det finns även en väl tilltagen kallvind och en halv källare där vinet trivs bra. Garage på 15 kvm.

  Ansvarig mäklare

  Maja Stolpe

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-554 58 88

  maja.stolpe@lansfast.se Läs mer om Maja

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Visning 1

  2018-09-30 14:45:00 2018-09-30 15:30:00 40 Bostadsvisning Grandalsvägen 113, Åkersberga 59,4851889626121, 18,3487123812843 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Beskrivning

  Vardagsrum

  Direkt när du kliver in i vardagsrummet slås du av vilken fantastisk takhöjd rummet erbjuder. Hela 7 meter är det upp till taknocken vilket ger en otrolig rymd. Det är något utöver det vanliga att krypa upp i soffan här och slå på en bra film efter en lång arbetsdag. Rummet rymmer en väl tilltagen soffgrupp. Från matplatsen sprider sig den öppna spisens härliga värme vilket gör det hela än mysigare att vistas här.

  Matplats

  Här finner vi bostadens hjärta, nämligen den öppna spisen. Inte nog med att den sprider en otrolig mysfaktor så håller kassetten värmen mycket bra. Här finns det plats för både matbord, men även en soffa alternativt fåtöljer där du kan sitta och njuta med en bra bok framför öppna spisen. Fönster sitter på båda sidor av väggen, vilket ger ett bra ljusinsläpp.

  Kök

  I köket står bostadens andra klenod, nämligen en vedeldad matspis. Denna har fått stå kvar ända sedan byggnaden först uppfördes 1954. Blir du utan ström en blåsig höstdag är det bara att lassa in veden och fortsätta med matlagningen här. Utöver den vedeldade spisen erbjuder köket spis och fläkt (2014), diskmaskin (2017) samt kyl-och frys. Det finns gott om arbetsytor och främst förvaring i form av under- och överskåp.

  Sovrum

  Huset erbjuder inte mindre än fyra sovrum. Tre av dem är belägna på entréplan och det fjärde en trappa upp. Rummet på övervåningen går även att inreda som hobbyrum alternativt kontor. Sovrummen på entréplan erbjuder alla garderober. Plats för enkelsäng och skrivbord alt. dubbelsäng.

  Hall

  Mellan kök och badrum är den ena hallen belägen. Den andra hallen ligger i anslutning till vardagsrummet. Hallen vid badrummet erbjuder förvaring i form av garderob. Hallen i anslutning till vardagsrummet har klinkers med inlagd golvvärme samt en stor dubbelgarderob.

  Badrum

  Badrum från 2016 helt i kakel och klinkers i mjuka färger. Här ligger det elburen golvvärme som värmer gott om fötterna efter en dusch. Gott om förvaring i form av kommod och överskåp. Tvättmaskin (2018) samt torktumlare (2007).

  Tomt

  Natur-och trädgårdstomt om 3 515 kvm. I höjd med växthuset ligger en stor gräsmatta där barnen kan springa fritt i vattenspridaren. Här finns det även plats för att sätta upp studsmatta. På baksidan av huset ligger det en friggebod där du får plats med både gräsklippare, trimmer och att trava ved inför vintern.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1954

  2004 - Tillbyggnad 54 kvm 2004 - Panel på ursprungsdelen 2004 - Fönster bytta till 2-glas isolerfönster 2011 - Växthus 2015 - Badrum

  Uppvärmning

  Luftvärmepump, direktverkande el samt öppen spis med kassett

  Uteplats/Balkong

  På framsidan av huset ligger en väl tilltagen altan om 60 kvm. Här kan hela släkten fira midsommar då det finns möjlighet för möblemang för upp till 20 personer. Här ligger solen på under stora delar av dagen vilket gör det helt underbart att äta sin semester-lunch här.

  Bilplats

  I garaget om 15 kvm finns det plats för en bil. I höjd med garaget finns det plats för ytterligare 3-4 bilar. Vid huvudentrén finns det plats för ytterligare 2-3 bilar.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Österåker Hacksta GA:3. Väg

  Övrigt

  Från Grandalsvägen 113 når du närmsta sjö efter en promenad på ca 5 minuter. I närheten ligger både trast- och södersjön. Södersjön erbjuder både fiske och bad. Läget är avskilt med ca 3 km till Åkersberga centrum. Det är ca 1 km till närmsta busshållplats (Skånsta) där det går bussar in till Åkersberga centrum, Danderyds sjukhus, Norrtälje samt Ljusterö. På samma avstånd finner du förskola samt skola (Akers friskola). Närmsta livsmedelsbutik är ICA Skånsta närbutik som även erbjuder postombud.

  I Österåkers kommun bor du med närhet till vacker natur och underbar skärgård, allt på lagom avstånd till storstaden. Det är inte bara den fantastiska miljön som attraherar nya invånare, utan även kommunens växande fritidsliv med allt från båtar, bad, motionsspår, vandringsleder, ridstigar och mountainbikeleder. Kommunen erbjuder ett starkt föreningsliv där den sportintresserade har tillgång till konstgräsplaner, simhall och sporthall samt sex golfbanor. Är kultur något som intresserar dig lite extra är det ett nöje för mig att berätta att utbudet av kulturaktiviteter är stort i Österåker. Här erbjuds allt från teater och konstutställningar till musikkonserter och ett välsorterat bibliotek.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Försäkring:

  4 800 kr

  Uppvärmning:

  16 000 kr

  Vatten/avlopp:

  3 000 kr

  Renhållning:

  2 490 kr

  Samfällighet:

  1 732 kr

  Personer i hushållet: 2

  I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Samfällighetsavgiften avser vägavgift.

  Pantbrev:

  15 st om totalt 2 694 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 320 000 kr varav mark 1 261 000 kr

  Värdeår:

  1986

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1954

  Tomtarea:

  3 515m2

  Grund:

  Torpargrund

  Grundmur:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpanna

  Fönster:

  2-glas isolerfösnter

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Luftvärmepump, direktverkande el samt öppen spis med kassett

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten (egen brunn), Enskilt avlopp (På fastigheten finns avlopp för WC + BDT i form av slamavskiljare och efterföljande infiltration. Avloppet är anlagt med tillstånd 1998.)

  Renoveringar:

  2004 - Tillbyggnad 54 kvm 2004 - Panel på ursprungsdelen 2004 - Fönster bytta till 2-glas isolerfönster 2011 - Växthus 2015 - Badrum

  Energideklaration

  Energiklass:

  F

  Energikonsumtion:

  117 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor