Budgivning pågår

Lotsvägen 32, Åkersberga

Aktuellt bud

3 800 000 kr

Utgångspris 4 195 000 kr

Budgivare 1 15/11 kl: 11:17 - 3 800 000 kr

information om budgivning

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Tor 22 Nov 17:30 - 18:15

  Varm välkommen på visning!

  Anmäl till visning

  Fastighetsbeteckning

  Svinninge 3:107

  Adress

  Lotsvägen 32 - Åkersberga

  Kommun

  Österåker

  Typ

  1½-plans hus med soutterängkällare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1982

  Boarea

  144m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  52m2

  Tomtarea

  2 029m2 - Friköpt

  Rum

  6 rok varav 4 sovrum

  Område

  Svinninge

  Utgångspris

  4 195 000 kr

  29 132 kr/m2

  Potentiell pärla i Svinninge

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkommen till denna fastighet med ett bostadshus fördelat på tre våningar, balkong och uteplats i söderläge samt garage och verkstad i separat byggnad. Tomten erbjuder både möjligheter till trädgård och naturtomt. Här finns totalt 4-5 sovrum, ett rymligt kombinerat vardagsrum- och matrum med öppen planlösning mot köket, två badrum, ett duschrum med bastu samt en WC. Möjlighet till båtplats till sommaren i Svinninge Samfällighet! Tomten, 2 029 kvm stor, är insynsskyddad och har ett naturskönt söderläge. På tomtens framsida är det en belagd gräsmatta med plats för lek och skoj. Framför huset blommar det även en härlig rhododendron. På husets baksida badar både balkongen och uteplatsen i solljus under stora delar av dagen. Tar du lilla stigen ner för backen finns det plats för ett växthus att odla i.

  Ansvarig mäklare

  Maja Stolpe

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-554 58 88

  maja.stolpe@lansfast.se Läs mer om Maja

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Visning 1

  2018-11-22 17:30:00 2018-11-22 18:15:00 40 Bostadsvisning Lotsvägen 32, Åkersberga 59,446238273765, 18,2918758637543 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Beskrivning

  Hall

  Huset har generellt äldre ytskikt från byggåret. In från husets farstukvist kommer du in i hallen. Från hallen når du in i det ena badrummet, trapp både till övre plan och till sutterängplan, sovrum/arbetsrum, vardagsrum och köket. I hallen finns det avhängningsmöjligheter.

  Kök

  Köket är fullt utrustat med gott om arbetsyta i form av köksbänk i vinkel. Spis/ugn är från 2017 (Cylinda). Förvaringsmöjligheter finns i under- och överskåp. Det finns plats för matbord för 4-6 personer. Från köket är det öppen planlösning mot ytterligare matplats, den öppna spisen och vardagsrummet. Härligt ljusinsläpp från fönster både i köket och matplatsen/vardagsrummet.

  Matplats/vardagsrum

  På entréplan ligger ett stort kombinerat mat- och vardagsrum. Här får du plats att duka med långbord för hela familjen samt en stor soffgrupp. Det finns en eldstad installerad som sprider härlig värme.

  Sovrum 1/Kontor

  Sovrum med platsbyggda garderober. Fungerar lika bra till sovrum som till kontor.

  Sovrum 2

  Stort master bedroom med gott om plats för väl tilltagen dubbelsäng. Är du i behov av fler sovrum går det alldeles utmärkt att sätta upp en vägg i mitten av rummet.

  Sovrum 3/4

  Två sovrum med plats för säng, garderober och skrivbord/mindre soffa samt TV.

  Klädkammare/förråd

  På övre plan är det en klädkammare belägen. Gott om plats för dina kläder. På sutterängplanet finns det ett förråd beläget innan du når tvättstugan. Här kan du förvara de säsongsprylar som, mot förmodan, inte får plats i garaget.

  Badrum, WC och bastu

  I huset finns det två badrum, ett duschrum samt en WC. De båda badrummen är placerade på entréplan samt på övre plan. På sutterängplanet ligger duschrummet och WCn. I anslutning till duschrummet ligger det en bastu.

  Gillestuga

  På sutterängplan är gillestugan belägen. Här finns det utgång till uteplatsen. Rummet går att använda såväl som TV-rum som till sovrum.

  Tvättstuga

  Tvättstuga med garderober och tvättmaskin (2018). Plats för att hänga och stryka tvätt.

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Garage med plats för en bil. I garaget finns det även ett kontor. Under garaget finns det en verkstad, matkällare samt ett pumprum.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1982

  Uppvärmning

  Vattenburen värme med vedpanna och ackumulatortank med eltillskott

  TV

  Via boxer

  Uteplats/Balkong

  På husets baksida finns det både en balkong, som nås från entréplan samt ett trädäck som nås från soutterängplanet. Husets baksida ligger i söder med sol till större delen av dagen.

  Bilplats

  Framför garaget får det plats två bilar.

  Vägbeskrivning

  Från Svinningevägen tar du in på Nantesvägen. Därefter tar du av till Skepparvägen för att därefter nå Lotsvägen.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:2 (vägar, parkering), Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:20 (Grönområden, fotbollsplan, klubbhus, friluftsbad med badrygga, lekplats) Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM4-76/13672.1 Planbestämmelser: Detaljplan (2009-06-11)

  Övrigt

  Idyllen Svinninge var från början ett fritidshusområde men idag är majoriteten permanentboende. Med närhet till havet, skärgården och flertalet havsbad har Svinninge blivit ett mycket populärt område att bo i. Från Svinningevägen är det nära till såväl närlivs, pizzeria, frisör som thaimat. Endast ca 25 minuters bilfärd in till Stockholm samt bussar mot såväl Danderyd som Åkersberga.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  50 300 kr/år

  Försäkring:

  7 250 kr/år

  Uppvärmning:

  24 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  6 650 kr/år

  Samfällighet:

  4 000 kr/år

  Sotning:

  2 400 kr/år

  Övrigt:

  6 000 kr/år

  Total driftkostnad:

  50 300 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen. I vattenkostnaden ingår renhållning. Övrigt: Boxer

  Pantbrev:

  7 st om totalt 1 011 700 kr

  Taxeringsvärde:

  2 726 000 kr varav mark 1 400 000 kr

  Värdeår:

  1982

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1982

  Tomtarea:

  2 029m2

  Grund:

  Batongplatta med murade väggar

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel

  Takbeklädnad:

  Batongpannor

  Fönster:

  3-glas isolerfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen värme med vedpanna och ackumulatortank med eltillskott

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Övrigt:

  De murade väggarna i grundläggningen är av Lecasten. Undertaket är av plywoodskivor. Fiber är draget till tomtkanten. Huvudsäkringen är på 25 Ampere. På baksidan är det en septintank om 6 kubikmeter nedgrävd för det tidigare enskilda avloppet. Huset är ett myresjöhus.

  Energideklaration

  Energiklass:

  F

  Energikonsumtion:

  116 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor