Runöbacken 128, Åkersberga

3 095 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Runö 7:343

  Adress

  Runöbacken 128 - Åkersberga

  Kommun

  Österåker

  Typ

  1 ½ plan i souterräng

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1987

  Boarea

  100m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  13m2

  Tomtarea

  146m2 - Friköpt

  Rum

  4 rok varav 3 sovrum

  Tillträde

  01-04-2019

  Utgångspris

  3 095 000 kr

  30 950 kr/m2

  Barnvänligt radhus med närhet till det mesta

  Välkommen till detta trivsamma radhus i barnvänliga Åkers Runö. Huset är 113 kvm (100+13) stort fördelat på två våningar. Bostaden erbjuder tre sovrum, två badrum, kök med hel kyl och frys samt micro och ugn i högskåp. Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Tomten vetter mot sydväst och på husets baksida ligger solen på från ca 11-tiden tills den går ner om kvällen. Många som jobbar utanför Åkersberga bor gärna på denna sidan centrum då man når motorled 276 på ca en minut och slippa åka genom hela Åkersberga under morgon och kväll. Ut över det så har man närhet till de mesta faciliteter som du kan önska dig. Den goda planeringen av huset tillsammans med närheten till allt som man behöver i form av affärer, kommunikationer, skolor och grönområden, kombinerat med den goda gemenskapen gör detta till ett hus att verkligen trivas i! I driftskostnaden ingår det larm via Verisure om 6 000 kr/år. Denna post är frivillig och behöver inte tas över av köpare.

  Ansvarig mäklare

  Maja Stolpe

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-554 58 88

  maja.stolpe@lansfast.se Läs mer om Maja

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkommen in i denna ljusa hall med parkettgolv och platsbyggd garderob. Från hallen är det öppet mot fönstren som sitter i vardagsrummet. I och med husets placering flödar det in dagsljus genom detta fönster och ljusar upp hela bostaden. Från hallen når du det ena badrummet, ett sovrum, köket, vardagsrummet samt trappen ner till soutterängplanet.

  Kök

  Fräscht kök från 2011. Inredningen går i träffsäker stil med vit kakel, ljusa skåpluckor och svart arbetsbänk. Hel kyl och frys från Bosch. Micro och ugn i högskåp. Förvaringsutrymmen i form av över- och underskåp. Matplats finns för 4-6 personer. Tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet är köket ljus och har en härlig rymd.

  Vardagsrum

  Väl tilltaget vardagsrum med stort fönsterparti som släpper in gott om ljus. Här får du plats med soffgrupp för hela familjen. Skulle du även behöva en extra yta för ett skrivbord får du enkelt plats med även det. Från vardagsrummet når du ut till bostadens balkong.

  Sovrum

  Bostaden erbjuder tre sovrum varav ett master bedroom. Det ena sovrummet är beläget på entréplan direkt till höger om hallen. Här finns det en platsbyggd garderob. På golvet ligger det parkett. De andra två sovrummen ligger på soutterängplan. Både master bedroom och det andra sovrummet har utgång till uteplatsen. Det finns plats för både säng och skrivbord alternativt mindre soffa och TV. I båda rummen ligger det ett härligt ljust golv.

  Badrum

  Huset har två badrum. Det ena ligger på entréplan till vänster om hallen och det andra på soutterängplan. Badrummet på entréplan går i ljusa färger med våtrummsmatta på golvet och en kaklad hörna vid duschen. Badrummet på soutterängplanet är renoverat 2014. På golvet ligger det härlig golvvärme. Golv och väggar pryds av kakel och klinkers i tidlösa färger. Här sitter tvättmaskinen (2016) samt varmvattenberedaren.

  Allrum

  Ned för trappen ligger det ett allrum. Detta fungerar perfekt för din hobby eller som TV-rum. Ljust golv och ljusa väggar.

  Förvaring

  Klädkammare med gott om förvaring finns på soutterängplan.

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1987

  2011 - renovering av kök 2014 - renovering av badrum soutterängplan 2014 - fasaden målad 2018 - högtrycksspolning stammar 2018 - bygge av uteplats ute på tomten 2018 - rengjort och behandlat taket

  Uppvärmning

  Frånluftsvärmepump + direktverkande el

  TV

  Kabel-TV.

  Bredband

  Fiber via Bredband2.

  Uteplats/Balkong

  Bostaden erbjuder inte mindre än tre uteplatser där du kan slappna av. Dessa tre är belägna på husets baksida och ligger i sydväst-läge. Solen visar sina strålar här från ca klockan 11 tills den går ner. Från entréplan når du bostadens balkong. Här får du plats med enklare möblemang för att kunna njuta av ditt eftermiddagskaffe. På soutterängplan ligger det två uteplatser, en invid fasaden och en ut mot tomten (2018). Båda dessa platser fungerar alldeles utmärkt att möblera upp med bord och stolar för 6-8 personer för att kunna njuta av en härlig middag.

  Bilplats

  En garageplats ingår i fastigheten.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Österåker Runö GA:10 I gemensamhetsanläggningen ingår: Vägar med belysning, grönytor, stödmurar, kvartersgårdar, el-central med elmätare, garage, parkeringsplatser, soprum, lekplatser, stuprör och hängrännor, anläggning för kabel-tv fibernät för datakommunikation, skåp för elmätare samt vatten-, spill- och dagvattenledningar. Gemensamhetsanläggningen har en föreningslokal med bastu till förfogande för anläggningens medlemmar. Planbestämmelser: Detaljplan (2008-12-16)

  Övrigt

  KOMMUNIKATIONER Ca 15 minuters promenad från bostaden når man Åkers Runö station som tar en in med Roslagsbanan till Stockholm östra på ca 35 minuter. Inom en fem-minuters promenad så når man bussar både till Kista och till Danderyd. Föredrar man bilen så når man väg 276 på ca en minut. SKOLOR Fredsborgskolan åk F-5 är en liten skola med Hälsa och rörelse som profil. Hösten 2013 startades högstadieskola åk 6-9 med helt nya fina och ljusa lokaler anpassade för äldre elever i närheten av Åkers Runö. Åkerstorp åk F-3 med 214 elever och 80 lärare Förskolor i närheten är Amorinen samt Säby förskola. Det finns även dagmammor i området. NÄRSERVICE Stora Coop, Willys, Rusta, ö&b, apotek och färgaffär samt pizzeria finns ca 2 minuters bilfärd från bostaden.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  49 720 kr/år

  Försäkring:

  7 000 kr/år

  Uppvärmning:

  18 000 kr/år

  Samfällighet:

  16 260 kr/år

  Övrigt:

  8 460 kr/år

  Total driftkostnad:

  49 720 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen. Övrigt: Larm via Verisure (6 000 kr/år) samt fiber via Bredband2 (2 460 kr/år).

  Pantbrev:

  3 st om totalt 2 932 500 kr

  Taxeringsvärde:

  2 471 000 kr varav mark 747 000 kr

  Värdeår:

  1987

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1987

  Tomtarea:

  146m2

  Fasad:

  trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  3-glas

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Frånluftsvärmepump + direktverkande el

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2011 - renovering av kök 2014 - renovering av badrum soutterängplan 2014 - fasaden målad 2018 - högtrycksspolning stammar 2018 - bygge av uteplats ute på tomten 2018 - rengjort och behandlat taket

  Energideklaration

  Energiklass:

  B

  Energikonsumtion:

  77 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor