Valsjötorp 2, Åkersberga

2 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Berga 6:94

  Adress

  Valsjötorp 2 - Åkersberga

  Kommun

  Österåker

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1968

  Boarea

  73m2

  Areauppgifter enligt säljaren

  Tomtarea

  2 934m2 - Friköpt

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Margretelund

  Utgångspris

  2 995 000 kr

  41 027 kr/m2

  Intill Margretelundsvägen ligger denna lilla oas. Huset var tidigare ett fritidshus som helt har byggts om . Den första etappen 2012 och den sista 2016 efter det stod ett helt nytt hus med året-runt standard och tillhörande gästhus på plats. Här bor du i en grönskande idyll där trädgårdstomt blandas med buskar, blommor och träd. Runtom finner du små ställen att göra till mysiga sittplatser, använda hängmatta för lata dagar i solen och bara njuta av lugnet. Huset i sig erbjuder 3 rok som har setts efter med varsam hand. För gästerna som inte vill åka hem efter en trevlig kväll finns även ett gästhus á 12 kvm att inkvartera i. Vill man nå det ultimata lugnet men ändå ha nära till allt man behöver så är detta verkligen den perfekta platser att leva och bo på.

  Ansvarig mäklare

  Tobias Claesson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0707-720279

  tobias.claesson@lansfast.se Läs mer om Tobias

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  HALL

  Ljus och hemtrevlig hall med möjlighet till upphängning av ytterkläder och förvaring. Här låter du under vår och sommar dörren stå öppen så att ljus och fågelkvitter får flöda in.

  VARDAGSRUM

  Ett helt perfekt vardagsrum för den här miljön. Golv och väggar täcks av samma tjocka furu-trä och i taket sitter vitmålade huntonit skivor. Du får in gott om ljus från fönster i två väderstreck. Rummet är helt rektangulärt vilket gör att möbleringen förenklas. Här är en alldeles utmärkt plats att sjunka ner med en kopp varm choklad i soffan under en ylig höstkväll, sätta på favoritfilmen på tv och bara njuta.

  BADRUM

  Badrummet helrenoverades 2016. Det är helkaklat med skön golvvärme och innehar badkar, vägghängt skåp för extra förvaring, Tvättmaskin, torkskåp, wc, spegelskåp med inbyggd belysning, tvättställ, litet fönster för vädring samt paxfläkt.

  SOVRUM 1

  Ett väldigt ljust och hemtrevligt sovrum med tjockt furugolv och nymålade väggar där det inte finns några gamla hål efter tavlor och liknande. Skönt när man vill sätta sin egna prägel på rummet. Fönster ut mot skog och grönska bäddar för en god natts sömn i den 140-säng som man här får plats med. Flyttar man in i huset på egen hand eller två personer utan barn så finns alltid möjligheterna att nöja sig med att gästerna sover över i gästhuset och detta rum istället används till en stor klädkammare eller varför inte ett häftigt skafferi? Bara fantasin sätter gränserna.

  SOVRUM 2

  Samma vackra, kraftiga furugolv som i resten av huset. Detta kombineras med fönster i två väderstreck, plats för 120-säng och garderob som gömmer sig bakom dörren. I detta rum vaknar du upp och njuter av morgonens första solstrålar som strålar in genom fönstret som vetter mot baksidan. Från sängen är det du ser en härlig grönska och det blir en aningens lättare att stiga upp ur sängen med en sådan start på morgonen.

  KÖK

  Ett underbart kök att arbeta i med stora ytor att röra sig på. Köket är L-format och erbjuder gott om förvaring i både över och underskåp. 2018 höjdes standarden med nya luckor, lådsektioner och bänkskiva. Här finns vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin samt ugn i rostfritt stål. Även diskbänken är i rostfritt stål och gör det enkelt att städa av efter kvällens middagsdisk. Bra med bänkyta gör det lätt att laga till festmåltiden och ytan som här erbjuds gör att du med enkelhet kan ta in ett större bord och duka upp när vänner och släkt kommer på besök. Köket släpper in rikligt med ljus från stort fönsterparti samt altandörren som under sommarperioden mestadels står öppen. Här gör du din morgonkaffe och går ut på den nybyggda altanen och sätter dig i morgonsolen och njuter av naturen och lugnet runt om kring dig.

  Tomt

  En fantastisk oas med riklig växtlighet som varsamt har tagits om hand av nuvarande ägare. Här finns både gräsytor men som till största del blandas med en härlig naturtomt. Huset omringas av blomstrande buskar, växter och träd. Nedanför slänten finns plats att klippa upp och göra sina egna små smultronställen vid den naturdamm som här växer fram då regnet har tillåtit.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Gästhus om 12 kvm med veranda, litet pentry samt sovplats. El och v/a är av ny standard för vinterbruk. Här har även nya takstolar monterats, nytt plåttak har lagts och hela golvet är i nyskick.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1968

  2012 Tak renoverades med ny råspont och ny papp samt nya takstolar 2012 3-glas fönster installerade (ej i vardagsrum) 2012 Ytterpanel på hela fasaden utbytt 2012 Tilläggsisolerat med stenull och gullfiber i 2 skikt 2012 Dränering runt den nya grunden, extra dränering 3 meter utanför huset 2012 Golv och stommar utbytta 2016 Byte till nya elradiatorer 2016 Nya elstammar 2016 Badrum helrenoverat 2018 Kök uppdaterat med nya luckor, nya bänkskivor och nya lådsektioner

  Uppvärmning

  Direktverkande el

  TV

  Via telejacket (telia)

  Bredband

  Via telejacket 25-50 Mbit/sekund (telia)

  Uteplats/Balkong

  Förutom de naturliga platser som finns runt tomten finns även här en altan i direkt anslutning till köket. Stannar man som gäst över natten i det upprättade gästhuset kan man gå ut på den till hälften inglasade altanen och avnjuta morgonsolen och fågelkvittret direkt när man stigit upp.

  Bilplats

  Grusad uppfart till huset med plats för 3 bilar. Ytterligare plats finns i form av mindre gräsplätt med plats för 3 bilar. På nedre delen av tomten intill Margretelundsvägen finns ytterligare plats för både bil och båt om man så önskar.

  Övrigt

  Med en kort bilfärd så har du alla bekvämligheter du behöver i form av affärer och kommunikationer. På promenadavstånd når du valsjön där du kan spendera många timmar under årets hetaste dagar med svalkande dopp och mysiga kvällspromenader i motionsspåren intill. Breviks havsbad ligger inte heller långt här ifrån. Här finner du både klippor att bada ifrån eller stränder som passar barnfamiljen utmärkt. Kombinera det med glass från kiosken och en runda minigolf så har du den perfekta sommardagen. En kort promenad från bostaden når du buss 622 som tar dig in till Åkerberga C med ytterligare kommunikationer b la i form av roslagsbanan som tar en in till Stockholm Östra på dryga 35 minuter. SÄLJARENS EGNA BERÄTTELSE OM FASTIGHETEN: När jag letade efter ett hus efter skilsmässan 2005 tog det 6 år innan jag fann denna dröm till tomt. För mig var tomten det viktigast att finna en plats för lugn och ro som kunde verkligen tillgodose mina behov. Den innehöll allt en stenbocken (som jag ju är) vill ha; Vatten i en damm som kommer ur berget, naturliga bäckar, klippor och berg. Tomten bjuder tidigt på våren på blåsippor sen vitsippor sen gullvivor och så vidare.Efter det blommar alltid något som ögat och näsan kan dröja sig åt. Nedanför shersmin busken på ängen finns fin matjord att odla sin mat i tyvärr har jag inte hunnit prova det då husbygget tagit all tid. Jag hade även letat efter en uppväxt trädgård med många gamla sorter som fått växa vilt, äppelträd att vårda, bärbuskar att skörda av. Mitt intresse för ätliga växter spelade också in ,tomten bjuder på en mångfald av ätliga godsaker speciellt skogs partiet har svamp blåbär lingon vildhallon och slånbär. På ängen växer älggräs som utmärkt sig på kakbordet i form av saft. 2 ställen bjuder på nässlor till vinter teet då det är rikt på järn. De första ägarna hade det goda sunda förnuftet att plantera fina träd som lärk oxel.olika granar tallar rönnbär och bok. Närheten till havet och gör platsen unik i väder och vind och vi i valsjötorp har oftast sol när andra har regn. Ett stenkast till badsjön gör att jag har kunnat ta mig uppfriskande dopp mellan arbetspassen och solnedgången på närmsta klippan är helt fantastisk. Jag tar ofta med mig en picnic korg och myser med något gott tills solen går ner. Snart blommar näckrosorna i sjön och vid badplatsen växer det vita stora och gula små. Från trastsjön till valsjön går ett vattendrag med en stig nära intill där går vi ofta våra promenader. Jag ville ha närhet till buss så min dotter kunde ta sig själv till olika fritids sysselsättningar och kompisar. Tanken var att bygga ut huset i ekologiska alternativ då jag är känslig för emissioner från byggskivor mm. Valen blev lite olika men i huvudsak är huset byggt i rent trä förutom att bakom gips sitter osb skivor för ett stabilare hus och att det är lättare att skruva i samt för energi värde.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  28 569 kr/år

  Försäkring:

  5 808 kr/år

  Elkostnad:

  16 800 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 471 kr/år

  Renhållning:

  2 490 kr/år

  Total driftkostnad:

  28 569 kr/år

  Personer i hushållet:

  1 st

  Kommentar:

  Driftkostnaden är en ca-uppgift och baserar sig på nuvarande ägares kostnad för hushållet.

  Pantbrev:

  14 st om totalt 1 150 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 141 000 kr varav mark 878 000 kr

  Värdeår:

  1968

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1968

  Tomtarea:

  2 934m2

  Grund:

  Krypgrund/källare med träbjälklag

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Papp

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdragsventilation & mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten via gemensam brunn som delas av 7 hushåll. Enskilt avlopp i form av trekammarbrunn

  Renoveringar:

  2012 Tak renoverades med ny råspont och ny papp samt nya takstolar 2012 3-glas fönster installerade (ej i vardagsrum) 2012 Ytterpanel på hela fasaden utbytt 2012 Tilläggsisolerat med stenull och gullfiber i 2 skikt 2012 Dränering runt den nya grunden, extra dränering 3 meter utanför huset 2012 Golv och stommar utbytta 2016 Byte till nya elradiatorer 2016 Nya elstammar 2016 Badrum helrenoverat 2018 Kök uppdaterat med nya luckor, nya bänkskivor och nya lådsektioner

  Energideklaration

  Energiklass:

  G

  Energikonsumtion:

  178 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor