Håstahage 125, Märsta

Friliggande villa, 6 rok, 167m2 Pris: 4 275 000 kr - Budgivning pågår

Fri utsikt över öppna landskap med skogen som närmaste granne!

Längst in på en barnvänlig återvändsgata endast 8min med bil från centrala Märsta hittar du detta synnerligen välskötta och rymliga hus om 167m². Huset fördelade över 1½ plan om 6 rok, två duschrum, bastu och separat tvättstuga. Utvändigt finns ett rejält dubbelgarage med indraget vatten och 3-fas. Vidare finns det ett stort kallförråd och vedbod sammanbyggd med garaget. Den stora tomten vetter mot öppna landskap med ängar och skog. På tomten finns härliga gräsytor, altan samt ett inglasat uterum. Här kan barnen springa fritt mellan hus och natur. Varmt välkommen till en riktig familjeidyll med närhet till Märsta station och till Odensala skola.

Rumsbeskrivning

Hall/Entré

Från den välkomnade farstukvisten kommer du rakt in i en öppen och ljus hall. Direkt innanför ytterdörren ligger ett praktiskt klinkergolv med elektriska värmeslingor. Hallen knyter samma såväl hela entréplanet som huset båda våningar. I hallen finns möjlighet till avhängning av ytterkläder direkt till höger och en platsbyggd garderob. Utöver detta finns här husets elcentral och en inspektionslucka till krypgrunden. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Vardagsrum

Stort och lättmöblerat vardagsrum som präglas av ljus och rymd. I rummet finns en energieffektiv och vacker braskamin. Rummet disponeras idag som vardagsrum men kan delas av vid behov av ett extra sovrum/arbetsrum. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Kök

Fullt utrustat Härjedalskök med plats för en matplats med 4-6 sittande. Fri utsikt ut mot skog och äng. Utgång till det härliga uterummet blir en förlängning av köket. Köket har ljusa köksluckor, granitmönstrad laminatskiva, vitt kakel ovan arbetsytor. Vidare är köket utrustat med spis(Husqvarna -14), spisfläkt(Franke -11), fullstor kyl och frys(Husqvarna -08) och diskmaskin(Cylinda -08). Parkettgolv och tapetserade väggar.

Uterum

Härligt uterum som kan nyttjas långt in på hösten och tidig vår. Här har kan du njuta av den fria utsikten utan att oroa dig för väder och vind. Markiser samt persienner finns.

Sovrum 1 & 2

Sovrum 1 Fullstort sovrum med egen utgång till altanen. I sovrummet finns 3st garderober. Parkettgolv och tapetserade väggar. Sovrum 2 Mindre sovrum som i dagsläget disponeras som arbetsrum. Tapetserade väggar och parkettgolv. En garderob finns för förvaring.

Duschrum / Bastu

Rymligt och välbevarat duschrum utrustat med WC, tvättställ med kommod, spegelskåp, dusch bakom fasta duschväggar och bastu med två lavar. Våtrumsmatta och kaklade väggar.

Tvättstuga / Groventré

Stor tvättstuga med groventré från husets baksida där du enkelt når torkvinda, garage och förråd. Här finns gott om förvaring och tvättstugan är utrustad med tvättmaskin(Cylinda -07), grovtvättställ, torkskåp, elpanna(-01) och ett linneskåp. Våtrumsmatta och våtrumstapet. Tvättmaskin/Torktumlare på bild ingår ej i köp.

Allrum

Ljust, luftigt och lättmöblerat allrum med utgång till balkong. Även detta rum präglas av ljus och den fria utsikten över vidderna. Vitlaserad ekparkett och målade väggar.

Sovrum 3 & 4

Sovrum 3 Fullstort sovrum med egen klädkammare och fönster som vetter mot husets baksida. Vitlaserad ekparkett och tapetserade väggar. Sovrum 4 Husets "Master-bedroom" med smart klädförvaring bakom draperi. Rummet kan med fördel delas av till två separata sovrum (se alternativ planlösning). Vitlaserad ekparkett, målade väggar och en häftig fondvägg.

Duschrum

Stilrent duschrum renoverat 2006. Rummet är utrustat med tvättställ, spegelskåp. WC samt dusch bakom välvda duschväggar. Badkar kan med fördel sättas in för den som vill. Stenmönstrad våtrumsmatta och våtrumstapet.

Tomt

Naturskön trädgårdstomt på 1 530 m² (friköpt). Lättskött och plan tomt med härlig gräsytor och fritt läge med en naturen in på knuten. Altan samt ett inglasat uterum ger mysiga uteplatser såväl under tak som under bar himmel. I trädgården finns plats för barnens lek och på någon av uteplatserna finner man alltid solen. Här kan du uppleva glädjen av att kunna odla och skörda från eget växthus. På tomten finns även hallonbuskar och äppelträd. OMRÅDET. Odensala ligger i naturskön och lantlig miljö strax norr om Märsta. Här finns blandad bebyggelse av villor, torp och gårdar. Vill du bo nära naturen men på behagligt avstånd till kommunikationer och service har du hittat helt rätt. Skolor och barnomsorg Odensala skola - årskurs 1 till 6. Intill skolan finns en förskola. Kommunikation Buss 574 tar dig till Märsta station. Från Märsta station kan man sedan åka pendeltåg mot Stockholm alternativt åka med SJ:s regionaltåg till Uppsala eller Stockholm.

Övriga byggnader

Växthus, förråd och vedbod. Förråd och vedbod om ca 25 m² finns på garagets baksida och är sammanbyggda. Utöver alla praktiska utrymmen finns ett fint växthus för odling på husets framsida.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1980

Se bilagd frågelista

Uppvärmning

Elpanna - vattenburen värme samt braskamin

TV & Internet

Bredband: Fiber finns.

Uteplats/Balkong

Uteplats 1: Altan Uteplats 2: Uterum, inglasad.

Bilplats

Bilplats 1: Garage om ca 55 m² med plats för 2 bilar. Garaget är isolerat och uppvärmt via luftvärmepump. Det finns indraget vatten och 3-fas för eventuella maskiner. Bilplats 2: P-plats finns på den rymliga uppfarten för upp till 4bilar.

Vägbeskrivning

Från såväl Stockholm som Uppsala är snabbast och bästa vägen att köra av E4:an vid Arlandastad/Märsta och sedan åka via Märsta station väg 898 norrut mot Odensala kyrka. Vägen delar sig innan kyrkan här håller du höger och svänger mot Husby och Långhundra. Vid nästa vägskäl jämte kyrkan tar du vänster mot Långhundra och efter ca 500m tar du höger mot Södra Åslunda. Följ Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Till Salu-skyltar. Välkommen!

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Sigtuna Håsta GA:1[Reningsanordning, bestående av biologiskt reningsverk jämte ledningar och rensbrunnar mm], Sigtuna Håsta GA:2[Utfartsväg], Sigtuna Odensala Prästgård GA:3 [Ga-anläggningen består av väg samt gång-och cykelväg.med väg avses vägbana, dike, slänt, trumma,vändplats och vägmärke.gång-och cykelvägen omfattar vägbana, dike, slänt, trumma, vägmärke till mitten avjärnvägsbanken.gångporten under järnvägen ingår inte i ga-anläggningen.] Avtalsservitut Avloppsledning(2 st); Avtalsservitut Kraftledning(4 st)

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Håsta 1:27

Adress

Håstahage 125 - Märsta

Kommun

Sigtuna

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1980

Boarea

167m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

1 530m2

Rum

6 rok varav 4 sovrum

Område

Odensala

Utgångspris

4 275 000 kr

25 599 kr/m2

Aktuellt bud

Budgivning pågår

4 200 000 kr

25 150 kr/m2

B1 20/11 kl: 18:11 - 4 200 000 kr

B1 13/11 kl: 15:17 - 4 100 000 kr

Visa alla bud

Ansvarig mäklare

Visning

Är du intresserad?

Håstahage 125, Märsta

Friliggande villa, 6 rok, 167m2 Pris: 4 275 000 kr - Budgivning pågår

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

47 000 kr/år

Försäkring:

7 200 kr

Hushållsel:

8 000 kr

Uppvärmning:

23 000 kr

Vatten/avlopp:

5 000 kr

Renhållning:

1 200 kr

Samfällighet:

2 000 kr

Sotning:

600 kr

Personer i hushållet: 3

Pantbrev:

5 st om totalt 2 045 000 kr

Taxeringsvärde:

2 335 000 kr varav mark 734 000 kr

Värdeår:

1980

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

33.25

Byggnad

Tomtarea:

1 530m2

Grund:

Krypgrund med avfuktare

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Stående träpanel

Takbeklädnad:

Betongpannor

Fönster:

3-glas

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Uppvärmningssystem:

Elpanna - vattenburen värme samt braskamin

Vatten/avlopp:

Enskilt vatten(Borrad brunn), enskilt avlopp(gemensamt avlopp inom samfälligheten).

Energideklaration

Energiklass:

F

Energikonsumtion:

112 kWh/m2 år

Status:

Utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola