Klippvägen 15, Tyresö

Friliggande villa, 4 rok, 98m2 + 98m2 Pris: 5 995 000 kr - Budgivning pågår

Möjligheternas hus med utsikt över Erstaviken

Huset ligger högt upp med strålande utsikt mot Erstaviken. Fastigheten bebyggd 1996 med ett hus i ett plan med souterrängvåning. Huset är idag byggt så att entréplan används som bostadsyta och mäter 98 kvm, i souterrängplan finns garageplats för en bil samt tre rum som används antingen som maskinrum eller förrådsutrymme. För den som önskar går det utmärkt att bygga om hela planet till bostadsyta istället, Huset kommer då mäta hela 196 kvm.

Rumsbeskrivning

Hall

Direkt när ni kommer in i hallen kommer ni att se rakt igenom huset och ut mot Erstavikens vatten. I övrigt i hallen finns gott om utrymme för avhängning men även en klädkammare perfekt för familjens ytterkläder.

Sovrum 1

Direkt till vänster från hallen finns ett sovrum. Väl lämpat som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

Stort kök med matplats för 12

Stort och härligt kök där fönster längs hela långsidan gör ljuset flödar in samtidigt som att man kan njuta av utsikten. För den som önskar ha fester finns här stora ytor i köket och sedan även en öppen planlösning mot vardagsrummet. Vitvarorna i köket byttes ut 2012.

Vardagsrum

Stort vardagsrum som med enkelhet kan delas av om man istället önskar ytterligare ett sovrum. Från vardagsrummet kommer ni vidare ut till en altan under tak som löper längs hela kortsidan. Parkettgolv och ljusa väggar.

Sovrum 2

Det största av två sovrum med plats för båda dubbelsäng, förvaring och garderober.

Badrum

Badrum från byggåret, våtrumsmatta och våtrumstapet. Duschkabin och handdukstork.

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med plats för både tvätt och torkskåp men även gott om avlastningsytor. Här finns även husets värmepanna som byttes 2012 till en effektiv Nibepanna.

Området

Här kommer ni att bo i ett fint, nybyggt och tryggt område. Efter en dags jobb kan ni komma hem till det totala lugnet och njuta av havsutsikten och närheten till naturen. Några minuter från huset hittar ni fina strövområden i skog och mark och bra möjligheter att plocka svamp och bär. Nära till badplats och båthamn/plats inom promenadavstånd. På helgerna tar ni med fördel en promenad till det mysiga cafét på Notholmen efter en stärkande kaffe fortsätter ni promenaden vid Tyresö Slott och dess vackra slottspark. Närhet till Tyresö Brygga i Trinntorp där båt till skärgården avgår. Några kilometer bort finns Tyresö centrum med bra mataffärer och alla tänkbar service.

Souterrängplan

Hela souterrängplanet är i dagsläget outnyttjat, ytan kan med fördel byggas om till bostadsyta istället för att som idag användas till garage och förråd. Det är förhöjda fuktvärden i det här planet idag men det går att åtgärda i samband med en ombyggnad.

Tomt

Kuperad tomt med blandning mellan gräsmatta och naturtomt.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1996

Uppvärmning

Värmepump från 2012

TV & Internet

Fiberanslutning

Bilplats

Garage med plats för en bil under huset. För den som önskar så finns plats för att bygga ett nytt garage på ett flertal olika ställen på tomten.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-40/4551.1 Planbestämmelser:Detaljplan (2004-11-18) Fastighetsplan (2004-11-18) Avstyckningsplan (1932-06-30) Planen ger bygglov för en- alternativt tvåvåningshus och att varje huvudbyggnad får inrymma högst två bostadslägenheter, varav en får uppta 1/3 del av den totala ytan i byggnaden. Om man bygger ett tvåvåningshus så får byggytan vara maximalt 160 kvm per plan eller max 1/10 av tomten. Av denna yta får maximalt 40 kvm upptas av uthus (garage). Minsta tomtstorlek som godkänns är 1500 kvm.

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Sommaren 24

Adress

Klippvägen 15 - Tyresö

Kommun

Tyresö

Typ

1 plan i souterräng

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1996

Boarea

98m2

Areauppgifter enligt mätning

Biarea

98m2

Tomtarea

2 583m2

Rum

4 rok varav 2 sovrum

Område

Strand

Utgångspris

5 995 000 kr

61 173 kr/m2

Aktuellt bud

Budgivning pågår

5 700 000 kr

58 163 kr/m2

B1 27/09 kl: 20:10 - 5 700 000 kr

Ansvarig mäklare

Visning

Är du intresserad?

Klippvägen 15, Tyresö

Friliggande villa, 4 rok, 98m2 + 98m2 Pris: 5 995 000 kr - Budgivning pågår

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

24 000 kr/år

Försäkring:

6 500 kr

Hushållsel:

9 000 kr

Vatten/avlopp:

6 000 kr

Renhållning:

2 500 kr

Personer i hushållet: 1

Pantbrev:

8 st om totalt 2 000 000 kr

Taxeringsvärde:

3 108 000 kr varav mark 2 110 000 kr

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

32.64

Byggnad

Tomtarea:

2 583m2

Grund:

Leca-sten

Fasad:

Trä

Takbeklädnad:

Betongpannor

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Fönster:

3-glasfönster

Ventilation:

Mekanisk frånluft med värmeåte

Uppvärmningssystem:

Värmepump från 2012

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Egen borrad brunn finns för vatten. Efter att kommunalt vatten installerades har brunnen endast utnyttjats sporadiskt.

Energideklaration

Energiklass:

E

Energikonsumtion:

98 kWh/m2 år

Status:

Utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola