Långban Stranden 1, Filipstad

Friliggande villa, 0 rok, 143m2 + 50m2 Pris: 1 795 000 kr - Budgivning pågår

Välkommen till vackra Långban Stranden 1! En fastighet med stor potential med sitt unika läge precis bredvid sjön. Inglasad altan i söderläge ger sol hela dagen. Uteplats/trädäck i öster med ostörd vy över vackra Långbanssjön! Här får man en känsla av att bo direkt på vattnet. Den vackra naturen och den magiska utsikten över sjön ger lugn och harmoni. Här finns också en nybyggd stuga som passar perfekt som ateljé eller för den som vill ha annan verksamhet som t ex uthyrning till turister, café med sjöläge eller annan liknande turistverksamhet. Närhet till Långbans gruvby som är ett populärt turistmål då det har många besökare varje år.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkommen till vackra Långban Stranden 1! En fastighet med stor potential med sitt unika läge precis bredvid sjön. Inglasad altan i söderläge ger sol hela dagen. Uteplats/trädäck i öster med ostörd vy över vackra Långbanssjön! Här får man en känsla av att bo direkt på vattnet. Den vackra naturen och den magiska utsikten över sjön ger lugn och harmoni. Huvudbyggnaden Rumsbeskrivning på bottenvåning. - Inglasat uterum i anslutning till entrén - Hall med trägolv och målade väggar.Trappa till övervåningen. - Toalett med plastmatta på golv och målade väggar, WC, tvättställ och dusch. - Kök med klinkers på golv (golvvärme -15) panel på vägg, spis med häll -15, Kyl (fullhöjd)-15, Frys (fullhöjd) -15, spisfläkt och diskmaskin -15. Vedspis med ugn -16. - Tvättstuga med plastmatta på golv och målade väggar, tvättmaskin och torktumlare. - Vardagsrum med parkettgolv, målade väggar, trätak med bjälkar, öppen spis med kamin -15 - Sovrum med trägolv, tapet och trätak med bjälkar. klädkammare/garderob. - Pannrum med separat ingång. Rumsbeskrivning på övervåningen. - Liten hall med utgång till balkong. - Sovrum med trägolv och panel/fondtapet på vägg. - Allrum med parkettgolv,öppet mot vardagsrummet. - Stort vardagsrum med trägolv och öppen spis. - Badrum med WC, tvättställ och badkar Rumsbeskrivning på vindsvåning. - Gästrum med trägolv och tapet. Här finns också en nybyggd stuga som passar perfekt som ateljé eller för den som vill starta en verksamhet t ex uthyrning till turister, ha ett café med sjöläge eller annan liknande turistverksamhet. Säljaren hyr i dagsläget ut stugan och mer information kan ni se i denna länk: https://www.booking.com/hotel/se/langban-stranden.sv.html?label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaMgBiAEBmAEluAEGyAEO2AEB6AEB-AELkgIBeagCAw;sid=6e579ee85638db73b10500ab82f0c952;dest_id=-2498229;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;hapos=1;hpos=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srepoch=1511361312;srfid=292a7e72f6e0c715c3982cc1937b1cf67a24daf8X1;srpvid=a54f668f79eb0192;type=total;ucfs=1& Närhet till Långbans gruvby som är ett populärt turistmål då det har många besökare varje år. Närhet till Säfsens skidanläggning (40 km).

Tomt

Tomtarea 2 495 m² (friköpt). Tomten: strandtomt, trädgårdstomt med sjöutsikt och staket.

Övriga byggnader

Uthus med flera rum och förråd, nytt tak ca 2014.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1919

Uppvärmning

Bergvärme (Nibe Fighter 1215), vedspis, kamin, öppen spis.

Uteplats/Balkong

Uteplats 1: Balkong under tak (räcke saknas), läge söder. Uteplats 2: Altan, inglasad med utsikt över sjön, läge söder. Uteplats 3: Trädäck med utsikt över sjön, läge öster.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Filipstad Långbanshyttan GA:8

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Långbanshyttan 1:232

  Adress

  Långban Stranden 1 - Filipstad

  Kommun

  Filipstad

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1919

  Boarea

  143m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  50m2

  Tomtarea

  2 495m2

  Område

  Långban

  Eller högstbjudande

  1 795 000 kr

  12 552 kr/m2

  Aktuellt bud

  Budgivning pågår

  Ansvarig mäklare

  Marina Jansson

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-093 55 41

  marina.jansson@lfvarmland.se Läs mer om Marina

  Extra kontaktperson

  Karin Lundqvist

  Mäklarassistent

  070-843 52 16

  karin.lundqvist@lfvarmland.se Läs mer om Karin

  Visning

  Är du intresserad?

  Långban Stranden 1, Filipstad

  Friliggande villa, 0 rok, 143m2 + 50m2 Pris: 1 795 000 kr - Budgivning pågår

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  22 400 kr/år

  Försäkring:

  4 500 kr

  Uppvärmning:

  14 400 kr

  Vatten/avlopp:

  700 kr

  Renhållning:

  2 000 kr

  Vägavg/snö:

  800 kr

  Pantbrev:

  1 st om totalt 90 000 kr

  Taxeringsvärde:

  419 000 kr varav mark 118 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  34.76

  Byggnad

  Tomtarea:

  2 495m2

  Grund:

  Gråsten/krypgrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glas + 3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme (Nibe Fighter 1215), vedspis, kamin, öppen spis.

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten från källa belägen på annans mark (test finns), enskilt avlopp 3-kammarbrunn..

  Övrigt:

  Nya rör i huset. Ny el.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola