Tollerud 108, Karlstad

Friliggande villa, 5 rok, 210m2 Pris: 5 195 000 kr

Unik arkitektritad 2-plans villa med slående utsikt över Klarälven

Välkommen till denna unika 2-plansvilla arkitektritad och uppförd 2002 med ett fantastiskt läge och en slående utsikt över Klarälven. Lantligt beläget med öppna landskap och skogen inpå knuten men endast 10 minuter från Karlstads centrum. Mycket välplanerat hus med generösa och representativa sällskapsytor i etage i kök och vardagsrum, 4 sovrum, stort familjebadrum med bastu, duschrum, varmbonat garage och trädgård med stenlagd uteplats i väster under tak och gräsytor med plats för lek och spel samt friggebod. Hela huset är genomgående i mycket gott skick med exklusiva materialval och har ett underbart ljusinsläpp genom stora fönsterpartier och högt till tak som ger luftiga öppna ytor. Golvvärme i hela huset och en värmande braskamin finns också här. Centraldammsugare. Uppvärmning via bergvärme ger bra driftskostnader. Här bor du med det bästa av två världar med ett avskilt och rofyllt läge men samtidigt med närhet till matbutiker, skolor, förskolor och kommunikationer (busshållplats 100 m från huset). Bad och fiskemöjligheter i älven och skog och mark runt fastigheten för rekreation. Visning 20/1 och 22/1, måste upplevas på plats - välkomna!

Rumsbeskrivning

Hall/entré

Inbjudande hall och entré med goda ytor för ytterkläder och skor. Klinkergolv i ljust med golvvärme samt vitmålade väggar.

Kök

Fantastiskt kök i olika nivåer med trevlig planlösning samt mycket bra förvaring i både över- och underskåp med luckor i körsbär. Goda arbetsytor på bänk i mörk granit med sjösten ovan som på ett stilrent sätt bryter av mot skåpen. Golvet består av klinker i ljus kulör samt parkett i matdelen. Centralt placerat i köket finner ni en väl tilltagen köksö med förvaring, spishäll med fläkt samt en extra diskho. Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll (Siemens), spisfläkt (Thermex), inbyggnadsugn (Siemens), mikrovågsugn (Samsung -13), diskmaskin (Siemens) samt två kylar och två frysar (Siemens). Alla maskiner är i rostfritt utförande. Blandare design Philippe Starck. I köket finns även gott om plats för större matgrupp ett trappsteg ner där det också finns flera skåp samt ingång till stort skafferi. Fin utsikt genom stora fönsterpartier med fönsterbänkar i mörk kalksten.

Vardagsrum/matsal

Ljust och öppet vardagsrum i etage med generösa fönsterpartier med mycket trevlig utsikt över Klarävlen. Något som utmärker sig extra i detta rum är den rejäla takhöjden som skapar en härlig känsla i hela rummet samt en atriumdel med fönster från golv till tak. Väggarna är ljusmålade och golvet består av 1-stavsparkett. I rummet finner ni även en braskamin som skapar en mysig stämning och fungerar som en vacker inredningsdetalj. Här finns även gott om plats för både soffgrupper samt matsalsmöbel. Husets uteplats nås även från vardagsrummet via skjutdörrar i glas.

Sovrum/gästrum

Sovrum med ljust målade väggar och golv av parkett. Här ges plats för större säng och övrigt möblemang. Rummet används idag som gästrum/kontor.

Duschrum/wc

Stilrent duschrum med mörkt klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar i varm ton. Här finns wc, handfat med tillhörande kommod och spegel samt duschplats med vikbara väggar i glas. Ett fönster ger fint ljusinsläpp.

Sovrum 1, övre plan

Master bedroom med ljusmålade väggar och golv av parkett. Stora fönsterpartier ger ett naturligt ljus och skapar en härlig känsla i rummet. Gott om förvaring i form av en skjutdörrsgarderob. Rummet har en fransk balkong samt fin utsikt mot skogsparti.

Sovrum 2, övre plan

Rofyllt sovrum med ljusa väggar och parkett på golv. Här ges plats för säng och övrigt möblemang. Två inbyggda garderober för förvaring.

Sovrum 3, övre plan

Sovrum med målade väggar i ljus kulör samt golv av parkett. Här ryms säng och övrigt möblemang. Två garderober för förvaring.

Badrum

Stort familjebadrum helrenoverat 2015 med hörnbubbelbadkar, duschplats med glasväggar samt bastu för 3-5 personer. Här finns också wc, handdukstork, handfat med tillhörande spegel och flertalet skåp för förvaring. Klinkergolv i grått med golvvärme och helkaklade väggar i grått och vitt. Stort fönster med fin utsikt mot skog. Spotlights i tak med dimmerfunktion.

Groventré

Praktisk groventré med möjlighet för klädavhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare samt en dubbelgarderob. Golvet består av klinker i ljus kulör och väggarna är vitmålade. Ingång till tvättstuga härifrån.

Tvättstuga

Mycket fräsch och välutrustad tvättstuga med rejäla arbetsytor på laminatbänk med kakel i blått ovan, belysning under skåp och mycket bra förvaringsmöjligheter. Här finns tvättmaskin (2010) och torktumlare, diskho och torkskåp. Ljust klinkergolv och vitmålade väggar.

Tomt

Tomtarea 1 950 m² (friköpt). Härlig insynsskyddad tomt med gräsytor omgärdat av uppvuxen häck, skog och berg.

Övriga byggnader

På gården finns en friggebod om ca 10 kvm med plats för utemöbler, trädgårdsredskap, grill mm.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 2002

2013 Byte wc-stolar och installation av vattenfilteroch LED-belysning i kök. 2015 Byte golvvärme och golv i hall övre plan. Renovering av badrum övre plan. 2017 Målning invändigt samt utvändiga träpartier. Omgjutning av entrétrappor ute.

Uppvärmning

Bergvärme, vattenburen golvvärme, braskamin

TV & Internet

Antenn och Boxer. ADSL.

Uteplats/Balkong

Stenlagd uteplats i väster, delvis under tak, med underbar utsikt och sol från eftermiddag till tidig kväll.

Bilplats

Stort varmgarage med klinkergolv med värme och plats för 1 bil samt förvaringsmöjligheter. I garaget finns också bergvärmepumpen mm. Stenlagd uppfart med carport med plats för 2 bilar. Elektrisk garageport med fjärrkontroll.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Tollerud 1:10

  Adress

  Tollerud 108 - Karlstad

  Kommun

  Karlstad

  Typ

  2 plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  2002

  Boarea

  210m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  1 950m2

  Rum

  5 rok varav 4 sovrum

  Utgångspris

  5 195 000 kr

  24 738 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Marika Westerberg

  Reg.Fastighetsmäklare

  0720-80 83 40

  marika.westerberg@lansfast.se Läs mer om Marika

  Extra kontaktperson

  Andreas Olsson

  Reg.Fastighetsmäklare

  0766-69 70 89

  andreas.olsson@lansfast.se Läs mer om Andreas

  Visning

  Är du intresserad?

  Tollerud 108, Karlstad

  Friliggande villa, 5 rok, 210m2 Pris: 5 195 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  45 050 kr/år

  Försäkring:

  5 350 kr

  Uppvärmning:

  31 000 kr

  Vatten/avlopp:

  2 500 kr

  Renhållning:

  4 700 kr

  Samfällighet:

  1 000 kr

  Sotning:

  500 kr

  Personer i hushållet: 3

  I uppvärmningskostnaden ingår också hushållsel.'

  Pantbrev:

  3 st om totalt 1 975 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 259 000 kr varav mark 312 000 kr

  Värdeår:

  2002

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  34.1

  Byggnad

  Tomtarea:

  1 950m2

  Grund:

  Platta på mark

  Stomme:

  Lättbetong

  Bjälklag:

  Lättbetong

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Aluzink

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme, vattenburen golvvärme, braskamin

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten: Egen djupborrad brunn. Enskilt avlopp: 3-kammarbrunn med infiltrationsbädd.

  Energideklaration

  Status:

  Beställd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola