Poppelvägen 4, Fristad

Friliggande villa, 6 rok, 95m2 + 91m2 Pris: 2 300 000 kr

Välskött villa i barnvänligt område

Trivsam och välhållen familjevilla, belägen på återvändsgata och med promenadavstånd till Öresjö och badplats. Goda renoveringar gjorda med bl.a. nytt yttertak och installation av bergvärme. Altan under tak och soldäck i söderläge. Plan och lättskött trädgård. Fristående garage med smörjgrop. Välkommen att boka in dig till visning.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan Välkomnande entré med praktiskt klinkergolv, ljus bröstpanel/tapet på väggar och plats för klädavhängning. En halvtrappa upp nås hallen med enhetlig bröstpanel/tapet samt parkettgolv. Rakt fram nås det trivsamma köket med ljusa köksluckor, träbänkskivor och snyggt grått kontrasterande kakel ovanför. Gott om förvaringsutrymmen bakom luckor och skåp. Här finns det plats för köksbord och egen utgång till altan under tak samt soldäck i söderläge och vidare till trädgården. Laminatgolv och ljusa väggar. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Innanför köket finns ett matrum som även kan användas till sovrum om så önskas. Parkettgolv, bröstpanel och ljusa tapetserade väggar. Utgång till altanen. Vardagsrum med gediget parkettgolv och ljusa tapetserade väggar. Här finns plats för soffgrupp/vardagsrumsmöbler. Sovrum 1 med parkettgolv, bröstpanel och ljusa väggar. Här ryms dubbelsäng och tre inbyggda garderober till klädförvaring. Sovrum 2 med parkettgolv, bröstpanel och ljusa väggar. Två inbyggda garderober till klädförvaring. Toalett med plastmatta på golv och väggar. Här finns toalett, tvättställ, kommod och spegelskåp. Källarplan Allrum med parkettgolv och ljust målad träpanel på väggar och tak. Trivsamt rum med plats för soffgrupp och öppen spis med insatskamin som sprider god och behaglig värme. Badrum med klinkergolv med elgolvvärme och kaklade väggar. Här finns toalett, tvättställ, kommod, handdukstork och dusch. Gästrum/sovrum med klinkergolv med elgolvvärme och ljusa väggar med träpanel/tapet. Hobbyrum med laminatgolv och tapetserade väggar. I anslutning finns separat förråd och klädkammare. Tvättstuga med klinkergolv och målade betongväggar. Här finns tvättmaskin, tvättställ och plats för upphängning av tvätt. Groventré med gott om plats för snickarbänk/förvaring. Här finns bergvärmepumpen och en vedkamin (ej i bruk). Klinkergolv och målade väggar. Utgång på sidan av huset, praktiskt närliggande till garaget.

Tomt

Tomtarea 897 m² (friköpt). Plan och lättskött trädgårdstomt med grönytor för sommarens lek och spel.

Övriga byggnader

Friggebod.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1968

2016 - Installation av fiber. Ny tvättmaskin 2012 - Plåtbeklädning av skorsten. 2010 - Byte av yttertak med papp, läkt och betongpannor. 2005 - Huv på skorsten. 2004 - Installation bergvärme. 2002 - Nytt kök.

Uppvärmning

Bergvärme.

TV & Internet

Fiber är indraget och slutbetalt via Zitius (f.d. fibertjänst). Kostnader för nyttjande av tjänster tillkommer.

Uteplats/Balkong

Altan under tak samt soldäck i söderläge. Utgång från kök och matrum.

Bilplats

Fristående garage med smörjgrop. Stensatt uppställningsplats framför garaget.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Borås Fristads Hed GA:1 - Vägförening, förvaltas av Fristads vägförening (717911-6608) Planbestämmelser:Byggnadsplan (1964-04-10) , Ytvattenskydd (2009-01-01)

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Asklanda 2:65

Adress

Poppelvägen 4 - Fristad

Kommun

Borås

Typ

1 plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1968

Boarea

95m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

91m2

Tomtarea

897m2

Rum

6 rok varav 3 sovrum

Område

Fristad

/högstbjudande

2 300 000 kr

24 211 kr/m2

Ansvarig mäklare

Mathias Folke

Reg. Fastighetsmäklare

Läs mer om Mathias Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Poppelvägen 4, Fristad

Friliggande villa, 6 rok, 95m2 + 91m2 Pris: 2 300 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

32 971 kr/år

Försäkring:

4 646 kr

Uppvärmning:

19 308 kr

Vatten/avlopp:

5 676 kr

Renhållning:

2 394 kr

Vägavg/snö:

250 kr

Sotning:

447 kr

Övrigt:

250 kr

Uppvärmning innehåller kostnad för hushållsström. Posten övrigt innehåller kostnad för nyttjande av sommarvatten.

Pantbrev:

13 st om totalt 1 155 000 kr

Taxeringsvärde:

1 633 000 kr varav mark 513 000 kr

Värdeår:

1968

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

34.24

Byggnad

Tomtarea:

897m2

Grund:

Källare

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Tegel, gavelspets trä

Takbeklädnad:

Betongpannor

Fönster:

2-glas och 1 st. 3-glas

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmningssystem:

Bergvärme.

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Energideklaration

Energiklass:

C

Energikonsumtion:

47 kWh/m2 år

Status:

Utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola