Askesbyvägen 17, Säve

Friliggande villa, 4 rok, 118m2 Pris: 3 980 000 kr - Budgivning pågår

Nu när huset är färdigrenoverat är det dags för nya ägare att få ta vid, njuta utav att leva och bo!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Därför är vi så glada att ge er möjligheten att få komma på visning och köpa Askesbyvägen 17. Säljarna har under hela deras innehavstid renoverat och förädlat huset på bästa möjliga sätt! Invändigt i huset har ni 3 sovrum, ett öppet socialt, stilfullt renoverat kök och vardagsrum med en mysig täljstenskamin. Ni har såklart en hall, toalett, helkaklat badrum med badkar och handfat, vinkällare och en stor tvättstuga till ert förfogande. Drömmen med ett spabad, stora altaner utvändigt och ett dubbelgarage är nu sann! Glöm inte att titta på vår drönarfilm så ser ni hur lantligt och härligt huset ligger. Nära till busskommunikationer, matservice och naturen är given. En chans ni inte får missa, ni måste vara snabba, boka er till visning så ses vi!

Rumsbeskrivning

Kök

Nyrenoverat kök i stilfulla materialval. Ni har inbyggda maskiner så som kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin och sedan finns en inbyggd mikro och ugn. Spishäll med fläkt, alla synliga maskiner är rostfria och svarta. Det finns bra med skåpsförvaring i de många lådorna med mjukstängning. Den mörka laminatskivan och det vita kaklet bakom bänkskivan följer den röda tråden i stilfullheten. I köket har ni ett stort fönster som vetter ut mot ängarna!

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och här har ni både plats för matbord och soffhörna. På golvet ligget ett mörkt laminatgolv som är genomgående hela entréplanet och väggarna är vitmålade. Mitt i huset är en täljstenskamin placerad, perfekt att elda i under kalla vinterdagar. Från vardagsrummet når ni även husets baksida där ett altandäck finns och även ett spabad att njuta i året runt.

Toalett

På entréplanet så har ni en toalett. Här har ni golvvärme och väggarna/golv går i vitt och svart. Det finns ett handfat med kommod och spegel.

Sovrum 1+2+3

På entréplanet har ni två sovrum. Dessa är båda i bra storlekar och det ena används idag som masterbedroom och det andra som barnrum. I källarplanet har ni husets tredje sovrum, detta passar perfekt för det lite äldre barnet som vill ha ett eget tillhåll. Eller varför inte ha som biorum?

Tvättstuga

Här har ni en rejäl tvättstuga med en groventré- Ni har lyxen att ha upphöjda både tvättmaskin och torktumlare. Snyggt inbyggt med en ekbänkskiva. Det finns bra med garderobsförvaring och skåpsförvaring. Tvättho och ljusinsläpp.

Hall

Ni har en hall med avhängning i en garderob med läckra detaljer. På golvet ligger klinker med golvvärme.

Badrum

Ni har ett helkaklat badrum med golvvärme. Ljusa färgnyanser och ett stort bubbelbadkar finns att tillgå. Ni har även ett större handfat med förvaring undertill.

Vinkällare

Detta är till för den vinintresserade, en alldeles egen vinkällare. Klinkat golv och putsade väggar med mörka trädetaljer.

Kontor

Rummet som ligger mellan tvättstugan och källarhallen används idag som kontor.

Trapphus

Trappan är vitmålad med eksteg och infällda spottar. Ni har även en grå mjuk matta som ligger på stegen.

Tomt

Stor, sluttande trädgårdstomt. Ni har härliga gräsytor för familjen att leka på och studsmattan får givetvis plats!

Övriga byggnader

Växthus och förråd finns på tomten.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1942

2017 - Ny elcentral. Ny varmluftspump nedre plan samt ny varmvattenberedare. Renovering utav dubbelgarage 2016 - Ny varmluftpump övre plan. Ny altan på baksidan med spabad. Nytt kök och vitvaror. Renovering övre plan samt nya fönster övre plan. 2013 - Ny vattenpump/hyrdofon. Renovering nedre plan. Ny tvättmaskin och torktumlare. Nya fönster nedre plan. 2012 - Nytt tak, tilläggsisolering/ny fasad och ny dränering. Nytt reningsverk.

Uppvärmning

Luftluftvärmepump 2 st, täljstenskamin, element

TV & Internet

Via fiber som kommer i början av 2018.

Uteplats/Balkong

Ovanpå dubbelgaraget har ni en riktigt grym uteplats där ni blickar ut över vidderna. Njut utav att se ängarna och hästarna som betar! Uteplatsen ligger såklart med bästa solläge och det är bara att möblera upp med loungemöbler och starta grillfesten eller varför inte en redig kräftskiva på sensommaren? När det blir lite kyligare om kvällarna kan ni sitta inne i det inglasade uterummet! Skulle ni bli sugna på ett dopp i ett spabad får ni ta er till husets baksida och altanen som finns där, uppvärmt hela året om och fritt fram att glida ner för ett dopp!

Bilplats

Här har vi den fina möjligheten att ge er ett stort dubbelgarage 40 kvm, perfekta karladrömmen. Isolerat och varmt för mekandet utav bilar och mopeder. Utvändigt finns givetvis plats för flera bilar!

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Förmån: Officialservitut Väg, 14-SÄE-443.1 Planbestämmelser:Områdesbestämmelse (2003-11-11)

Övrigt

Boarean är angiven till ca 59 kvm och biarea ca 59 kvm enligt fastighetsutdraget. Total golvyta är ca 118 kvm.

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Askesby 2:8

Adress

Askesbyvägen 17 - Säve

Kommun

Göteborg

Typ

1 plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1942

Boarea

118m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

1 771m2

Rum

4 rok varav 3 sovrum

Område

Säve

Utgångspris

3 980 000 kr

33 729 kr/m2

Aktuellt bud

Budgivning pågår

Högsta bud 4 300 000 kr

36 441 kr/m2

Ansvarig mäklare

Viktoria Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Läs mer om Viktoria Maila mig

Extra kontaktperson

Johnny Lindh

Reg. Fastighetsmäklare

Läs mer om Johnny Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Askesbyvägen 17, Säve

Friliggande villa, 4 rok, 118m2 Pris: 3 980 000 kr - Budgivning pågår

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

26 758 kr/år

Försäkring:

4 500 kr

Uppvärmning:

20 168 kr

Renhållning:

2 090 kr

Personer i hushållet: 4

Under uppvärmning ingår hushållselen.

Pantbrev:

9 st om totalt 2 120 000 kr

Taxeringsvärde:

1 336 000 kr varav mark 909 000 kr

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

33.69

Byggnad

Tomtarea:

1 771m2

Grund:

Betong

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Trä

Takbeklädnad:

Betongpannor

Fönster:

3-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmningssystem:

Luftluftvärmepump 2 st, täljstenskamin, element

Vatten/avlopp:

Enskilt vatten (djupborrad brunn 110m, godkänt vattenprov från 2015), Enskilt avlopp. Ny avloppsanläggning år 2012.

Energideklaration

Status:

Utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola