Ekvatorsvägen 1C, Torslanda

Friliggande villa, 4 rok, 125m2 Pris: 5 775 000 kr

Här erbjuder vi en 1 1/2-plansvilla med ett mysigt läge på en återvändsgata!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Här erbjuder vi en 1 1/2-plansvilla med ett mysigt läge på en återvändsgata. Ni har ett stort kök med utgång till trädgården, rymligt vardagsrum, två befintliga sovrum med möjlighet till fyra, allrum som idags används som föräldrasovrum, badrum, toalett, hall och tvättstuga. Till bilarna finns ett garage och en stor uppfart med plats för flera bilar. För barnen ligger skolan inom promenadavstånd och ni har både havet, busskommunikationer och matservice i Amhult alldeles i närheten! Varmt välkomna att boka er till våra visningar, glöm inte att titta på vår drönarfilm!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkomna in i hallen, ni får direkt en fin känsla eftersom ni kan se rakt igenom huset och ut till trädgården på baksidan. På golvet ligger en grå klinker som sedan övergår till ett ekplankgolv och här har ni avhängning av ytterkläder samt en garderob till ert förfogande. Direkt till höger om er i hallen så har ni det läckra helkaklade badrummet. Detta är mycket stilrent i sina färgval med grå klinker på golvet och vita kakelplattor på väggarna. Det finns en stor kommod från Svedbergs och ett spegelskåp ovanför handfatet. Självklart finns här en toalett och ett badkar med duschvägg, smart när ni vill ha både kombinationen av badkar och dusch. Ni har golvvärme och ett vädringsfönster. Köket är en mycket central plats och detta är oerhört rymligt. Ni har stor plats för ett rejält matbord där hela familjen kan samlas tillsammans vid middagarna eller när barnen vill pyssla medan middagen görs iordning. Här kan ni även utan att det blir trångt duka upp till långbord vid kalas. Köket har bra med förvaring bakom köksluckorna och lådförvaringen. Köket är ljust i och med de vita luckorna och de ljust målade väggarna, på golvet ligger en plastmatta. Maskinerna i köket är kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, ugn, spis och en mikro. Det sitter ett vitt kakel bakom diskbänken och bänkskivan. Från köket kan ni ta er ut till trädgården via en altandörr, här har ni en mysig plats att ta ert morgonkaffe medan barnen leker. Skulle det behövas fler sovrum finns det i originalplanlösningen en möjlighet att sätta upp en vägg. Vardagsrummet ger er goda möjligheter för skönt tv- och soffhäng om eftermiddagar och kvällar. Ni har ett fint ljusinsläpp från de tre fönsterna som vetter mot trädgårdens framsida. På golvet ligger det vackra ekplankgolvet och väggarna är vita. Tvättstugan har bänkytor, förvaring, tävttmaskin och torktumlare. Från tvättstugan kommer har ni en groventréingång. På nedre plan har ni ett sovrum med flera garderober. Detta är perfekt som föräldrasovrum när barnen blivit såpass stora att de kan bo själv på övre planet. Även här ligger ekplankgolvet och väggarna är vita. Övre plan När ni kommer upp till andra våningen har ni en väldigt härlig rymd eftersom det är öppet till nock i både allrummet och sovrummet. Här finns goda möjligheter för er som önskar fler sovrum, genom att göra allrummet till ett stort sovrum eller rentav dela av till två sovrum. För alternativ planlösning se bilder. Ni har en stor klädkammare och en toalett med handfat, bekvämt placerat på denna våningen. Toaletten är helkaklad i vitt och med en blå klinker på golvet. Det andra sovrummet är även detta stort och rymligt, passande för barnen! Väggarna på andra våningen är vittapetserade med fondvägg på två ställen i allrummet och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

Tomt

Tomtarea 951 m² (friköpt). Stor, uppvuxen trädgård med plats för bus och lek. Insynsskyddad med häckar runtomkring. På tomten har ni äppelträd, plommonträd, vinbär både svart och röda, krusbär och smultronbuskar. Det finns även en stor fin björk där ni kan hänga er hängmatta och vila under sköna sommardagar.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1996

2017 - Ny spis/ugn Siemens 2015 - Målning, reparation/utbyte av fasad 2013 - Rep. innerväggar i garage. Renovering hall, trappa, sovrum bottenvåning och innerdörrar. Ny mikrovågsugn Whirlpool, diskmaskin, kyl och frys, tvättmaskin och torktumlare, alla maskiner från Siemens. 2012 - Fiber indraget. Ny garageport (el). Ny avloppspump+vippor 2010 - Ombyggnation av altan och entrétrappa 2008 - Badrum bottenvåning. Ny altandörr in till tvättstuga 2005 - WC övre plan (tidigare ägare) 1999 - Garage (tidigare ägare) 1998 - Övervåning inredd (tidigare ägare)

Uppvärmning

Direkt el

TV & Internet

Öppen fiber finns indraget till både tv och internet. Det finns även en parabol.

Uteplats/Balkong

Stor härlig altan på framsidan i bästa solläge och skyddat från insyn. Morgonsolen har ni på altanen utanför köket.

Bilplats

Bilplats 1: Garage om ca 35 kvm med plats för 1 bil samt förvaring. (hyllsystem i garaget ingår ej) Bilplats 2: Stor p-plats utanför garaget med plats till 4-6 st bilar

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Gemensamhetsanläggning: Göteborg Andalen GA:2, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärr GA:34 Planbestämmelser:Detaljplan (1993-08-20)

Övrigt

Andalen är ett fantastiskt trivsamt område med blandad bebyggelse och det finns många barnfamiljer i området. Barnens skola ligger bara en kort promenad ifrån huset (ca 400 m), där finns förskola samt årskurs 0-6. Vidare går barnen i Nordlyckeskolan som ligger en cykeltur på 10 min från huset, årskurs 7-9. En kort promenad bort har ni den fina badplatsen nere i Andalen (ca 1,7km) och matservice har ni i Amhult centrum (ca 1,4km). Närmsta busshållplats heter Gossbydalsvägen och ligger ca 700 m från huset..

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Kärr 1:186

Adress

Ekvatorsvägen 1C - Torslanda

Kommun

Göteborg

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1996

Boarea

125m2

Areauppgifter enligt säljaren

Tomtarea

951m2

Rum

4 rok varav 3 sovrum

Område

Torslanda - Andalen

Utgångspris

5 775 000 kr

46 200 kr/m2

Aktuellt bud

Budgivning pågår

Högsta bud 5 475 000 kr

43 800 kr/m2

Ansvarig mäklare

Johnny Lindh

Reg. Fastighetsmäklare

Läs mer om Johnny Maila mig

Extra kontaktperson

Viktoria Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Läs mer om Viktoria Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Ekvatorsvägen 1C, Torslanda

Friliggande villa, 4 rok, 125m2 Pris: 5 775 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

28 495 kr/år

Försäkring:

4 000 kr

Uppvärmning:

16 829 kr

Vatten/avlopp:

4 266 kr

Renhållning:

2 000 kr

Samfällighet:

200 kr

Vägavg/snö:

1200 kr

Personer i hushållet: 4

Samfällighetsavgiften gäller badföreningen i Andalen med samfälld brygga, badplats, hopptorn och flytbrygga. Inträdesavgift i badföreningen kostar 500kr, engångssumma. Andalens vägförening sköter drift samt underhåll av vägarna i området.

Pantbrev:

6 st om totalt 2 565 000 kr

Taxeringsvärde:

2 674 000 kr varav mark 1 612 000 kr

Värdeår:

1996

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

33.69

Byggnad

Tomtarea:

951m2

Grund:

Krypgrund med avfuktare

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Trä

Takbeklädnad:

Betongpannor

Fönster:

2+1- isolerglasfönster

Ventilation:

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Uppvärmningssystem:

Direkt el

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp, tryckavlopp med egen pumpbrunn.

Energideklaration

Status:

Utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola