Fänriksgatan 1, Skövde

Friliggande villa, 6 rok, 125m2 + 28m2 Pris: 3 195 000 kr

Vackert hus med stor trädgård och centralt läge!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Välvårdat och renoverat hus på centralt och bra läge på Norrmalm. Vackert hus med äldre charm som moderniserats på senare år med t.ex nyrenoverat kök med vattenburen golvvärme, smidigt och bra uppvärmningssystem i form av jordvärme, carport som byggts 2003 samt fräscha ytskikt i hela huset. Ett hus för dig som efterfrågar ett bra läge, stor trädgård och rymliga rum. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN - Hall

Vid huvudentrén har vi en härlig hall i generös storlek med ett mycket bra ljusinsläpp. Här har vi fin originalparkett på golvet.

Badrum

Renoverat 2009. Här har vi svart klinker på golv och vita kaklade väggar. Wc, handfatskommod och dusch i badrummet.

Sovrum 1/ Arbetsrum

På entréplan har vi ett genomgångsrum med fiskbensparkett och ljusa väggar med en mönstrad fondtapet. Härifrån har vi utgång till den stora altanen. Idag är rummet möblerat med skrivbord och tv.

Matsal

Mellan köket och arbetsrummet har vi ett genomgångsrum med eldstad. Öppen spis med insats ger både värme och mysfaktor! Även här har vi fiskbensparkett och rummet fungerar utmärkt som matsal.

Kök

I anslutning till matsalen har vi det renoverade köket med vattenburen golvvärme. Renoverat 2010 med nya stommar, luckor, ytskikt och vitvaror. Ljust och trevligt med vita luckor och vitvaror i rostfritt utförande. Köket är utrustat med ugn, häll, fläkt, diskmaskin, inbyggd micro och kyl.

Vardagsrum

Stort och härligt vardagsrum med gott om plats för matsalsmöblemang och soffa. Även här har vi klassisk fiskbensparkett och tapetserade väggar.

Groventré

Till entréplan har vi 2 ingångar. Den andra ingången är renoverad i samma veva som köket. här har vi klinkergolv med vattenburen golvvärme. Här har vi även frysen.

ÖVRE PLAN - Möblerbar hall

Rymlig möblerbar hall på övre plan med björkparkett och vita väggar. Här har vi även utgång till husets stora balkong.

Sovrum 1-3

På övre plan har vi tre sovrum. Alla tre rummen är bra i storleken och har fräscha ytskikt. I det stora rummet med dubbelsäng har vi gott om förvaring i form av en garderobsvägg.

Toalett/Tvätt

På övre plan har vi toalett och tvättmöjlighet med tvättmaskin och torktumlare. Fräscha ytskikt med vitt klinkergolv och bra ljusinsläpp från fönstret.

KÄLLARE

Källaren sträcker sig under en del av huset. Här har vi förvaringsmöjligheter och här nere hittar vi även husets jordvärmepanna.

Tomt

Tomtarea 1 411 m² (friköpt). Stor och lummig trädgård med gott om fruktträd. Robotgräsklippare ser till att hålla gräset i trim.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1909

2000: Kamin med insatsrör. 2003: Carport byggd. 2005: Jordvärmepump, ny inbyggd varmvattentank 2014. 2006: Nya lertegelpannor på taket. 2009: Toalett renoverad på entréplan. 2010: Köket renoverat med vattenburen golvvärme. Även vattenburen golvvärme i köksentrén. 2011: Robotgräsklippare installerad. 2013-16: Målning utvändigt.

Uppvärmning

Vattenburen värme via jordvärmepump (2005)

TV & Internet

Fiber för tv och internet.

Bilplats

Carport med plats för 1 bil och förvaring. Plats för ca 2 bilar på uppfarten.

* Notera att planskissen är ritad av säljaren själv. Därför kan mått avvika, så den ska främst användas för att få en bild av hur rummen ligger i förhållande till varandra. * Det stora sovrummet på övre plan kan göras om till 2 mindre, då blir det som de andra 2 sovrummen på övre plan.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Fyrkanten 14

  Adress

  Fänriksgatan 1 - Skövde

  Kommun

  Skövde

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1909

  Boarea

  125m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  28m2

  Tomtarea

  1 411m2

  Rum

  6 rok varav 3 sovrum

  Område

  Norrmalm

  Som utgångspris

  3 195 000 kr

  25 560 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Rikard Nero

  Fastighetsmäklare

  0730-58 21 17

  rikard.nero@lansfast.se Läs mer om Rikard

  Visning

  Är du intresserad?

  Fänriksgatan 1, Skövde

  Friliggande villa, 6 rok, 125m2 + 28m2 Pris: 3 195 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  27 600 kr/år

  Försäkring:

  4 200 kr

  Hushållsel:

  18 500 kr

  Vatten/avlopp:

  3 600 kr

  Renhållning:

  1 300 kr

  * El inkl uppvärmning beräknat på 14 822 kWh.

  Pantbrev:

  13 st om totalt 1 531 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 668 000 kr varav mark 828 000 kr

  Värdeår:

  1909

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  0

  Byggnad

  Tomtarea:

  1 411m2

  Grund:

  Källare/krypgrund

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel

  Takbeklädnad:

  Tegelpannor

  Fönster:

  2-glas kopplade isolerglas. Enkelglas på sidovind

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen värme via jordvärmepump (2005)

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energikonsumtion:

  50 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola