Hällum Skattegården 6, Vara

Friliggande villa, 4 rok, 130m2 + 11m2 Pris: 1 775 000 kr

Avstyckad gård med nyrenoverat bostadshus

I Hällum ligger denna avstyckade gård vackert belägen ett stenkast från Lidan. Trivsamt gårdscentra med anor från 1800-talet med boningshus om 4 rum och kök som under senare år genomgått omfattande renoveringar såsom bl a nytt, tak, nya fasad, nya fönster, nytt kök, nytt helkaklat WC samt nya fräscha ytskikt. På fastigheten finns också högbyggd ladugård med gjutet golv och eternittak, här finns murat djurstall och lada/vagnslider. Dessutom finns det brygghus/magasin med snickarbod samt bra garage med plats för 3 bilar. Anslutning finns till kommunalt vatten och avlopp. Hällum präglas av det vidsträckta slättlandskapet och till Vara med ett brett serviceutbud och goda kommunikationer är det ca 1 mil och till Lidköping drygt 2 mil. Från Hällum Skattegården är det ca 4 km till E20. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréhall med klinkergolv. Härifrån går trappan upp till övre våning. Via pardörrar når man från entréhallen vardagsrummet/salen med slipat och lackat parkettgolv. Nyrenoverat kök med vita släta luckor, rutigt laminatgolv och röd mosaik ovan diskbänk och arbetsbänk. Utrustningen består av spis med häll, fläkt, kyl och frys. Allrum/matsal med nytt parkettgolv och uppfräschade ytskikt. Groventré med avhängningsmöjligheter. I anslutning till entrén finns nytt helkaklat WC med toalett och tvättställ samt helkaklad tvättstuga med möjlighet att installera dusch. Utrustningen i tvättstugan består av tvättmaskin och tvättho. I anslutning till groventrén finns också pannrum och förråd. OVANVÅNING På ovanvåningen möts man av en ljus och möblerbar hall. Två bra sovrum med parkettgolv. Duschrum med dusch, toalett och tvättställ. Plastmatta.

Tomt

Tomtarea 5 149 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt.

Övriga byggnader

Högbyggd ladugård med murad djurstall, loge och lada. Gjutet golv. Eternittak. Brygghus/magasin med snickarbod och bra förrådsutrymmen.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1911

2014-17 Totalrenovering av bostadshus. Bl a ytskikt, yttertak, kök, badrum, el, VVS och anslutning till kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning

Luftvärmepump, kombipanna

TV & Internet

Ny fiberkabel är nedgrävd och indragen i huset.

Uteplats/Balkong

Altan, läge söder.

Bilplats

Garage med plats för 3 bilar. Gjutet golv.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Vara Skarstad GA:5

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Stora Halla 1:14

Adress

Hällum Skattegården 6 - Vara

Kommun

Vara

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1911

Boarea

130m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

11m2

Tomtarea

5 149m2

Rum

4 rok varav 2 sovrum

Område

Hällum

Utgångspris

1 775 000 kr

13 654 kr/m2

Ansvarig mäklare

Therese Häggsjö

Fastighetsmäklare

Läs mer om Therese Maila mig

Extra kontaktperson

Peter Eriksson

Fastighetsmäklare/Skogsmästare

Läs mer om Peter Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Hällum Skattegården 6, Vara

Friliggande villa, 4 rok, 130m2 + 11m2 Pris: 1 775 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

33 250 kr/år

Försäkring:

3 500 kr

Uppvärmning:

15 000 kr

Vatten/avlopp:

12 200 kr

Renhållning:

1 500 kr

Samfällighet:

800 kr

Vägavg/snö:

250 kr

I uppvärmningen ingår hushållselen.

Taxeringsvärde:

405 000 kr varav mark 118 000 kr

Värdeår:

1929

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

35

Byggnad

Tomtarea:

5 149m2

Grund:

Torpargrund

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Träpanel

Takbeklädnad:

Takpannor

Plåtarbete:

Plåt

Fönster:

2 och 3-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmningssystem:

Luftvärmepump, kombipanna

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Ny avloppspump, brunn och ledning.

Energideklaration

Status:

Utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola