Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår

Höstens hetaste trender

Kategori Inredning
Datum 2019-10-15

Nu börjar hösten verkligen krypa sig på och med det kanske man känner för att skapa lite extra mysig stämning hemma med inredningen. Man kanske känner för att förnya i hemmet och tycker att det är roligt att se hur höstens inredningstrender ser ut! Kanske ser man något som skulle passa just hemma hos dig, och blir inspirerad till en förändring? Några av höstens trender är nämligen …

  • Att tänka tema hållbarhet håller i sig! Och vi ser mycket av detta även kring trender inom heminredning. Vi fortsätter att använda mycket naturmaterial så som trä, läder, sten och ull i vårt hem. Att återbruka gammalt (kanske från arvsgods?) och använda tåliga material som bygger långvarig design, är en stor trend i höst!
  • Färgerna som vi ser mest av är dova och mjuka, samt går i det naturligt jordiga med en del inslag av svärta. Dämpad gul, orange och roströd är heta kulörer vi värmer oss med i höst när kylan kommer.
  • Material på tyger är fortsatt sammet precis som tidigare i år, men också en hel del manchester som kommer tillbaka från 70-talets design och gör en comeback under hösten.
  • Även de mörkare träslagen kommer tillbaka i höst. Nu vill vi gärna skapa en ombonad lite mörkare och murrigare känsla i våra hem. För att hålla ett så sunt miljötänk som möjligt kan man betsa de ljusa träslagen eller köpa begagnade möbler.
  • Konststenen terrazzo är en storfavorit och vi ser den gärna på våra golv och bänkskivor då de passar sig extra fint i kök och bad. Med Terrazzo kan både utseende och färg kan varieras i det oändliga vilket gör att stenen är intressant för alla smaker och stilar!
  • Formerna är också dem hämtade från naturen och kan påminna om koraller, snäckor eller trädgrenar. Överlag kommer vi se mycket struktur på detaljer som vaser och krukor. Knottrigt, räfflat eller rundat, som hämtat direkt ur havet eller skogen.

Jag tror att den tidlösa och naturnära trenden bara har börjat och vi kommer i framtiden få se nya material och få mer kunskap kring hur man kan återbruka på ännu bättre och fler sätt. Så min spaning är att trenderna framåt kommer att ha mer fokus på hållbarhet och nyheter kring hållbarhet, än att trender växlar, som vi har sett tidigare..

Ha en mysig höst, Anna Wallin
Homestylingkonsult och grundare av HomeSTHLM