Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår

Intervju med HR-chef Cecilia Calson

Kategori Fakta
Datum 2018-08-31

Berätta om hur Länsförsäkringar Fastighetsförmedling: vad skiljer er från andra?

Sedan 2016 har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling en ny vd som har utmanat organisationen att tänka och agera på nya kreativa sätt. Han har även satt visionen om att vi ska bli nummer ett i branschen. Det har gjort att vi nu satsar extra mycket på digitalisering, marknadsföring och employer branding. Med den starka tilltro och positiva anda som vi har internt tror jag att vi har alla förutsättningar att bli både framgångsrika och störst på marknaden!

Det pratas om att klimatet är hårt på arbetsmarknaden för mäklare, hur tar ni ansvar där?

Vi är medvetna om att mäklarrollen ställer höga krav eftersom tempot i branschen är högt. Därför krävs det att vi har ledare som kan stötta och coacha våra mäklare, och se till att de kan prioritera, men samtidigt få ihop familj och övriga livet. Det gör vi bland annat genom en ny ledarakademi med fokus på ledarrollen. Målet är att få de bästa ledarna i branschen. Vidare erbjuder vi nyexaminerade mäklare en garantilön under tiden de etablerar sig på marknaden och även ett trygghetspaket. Slutligen har vi starka värderingar om att vi är trygga, kunniga och personliga, som gör att vi har en omtänksam företagskultur där vi bryr oss om individen, och teamet.

Vad finns det för möjlighet som student om man vill ha kontakt med er under studietiden?

Dels erbjuder vi praktik, därefter kan kan man som mäklarstudent erbjudas att delta i vårt traineeprogram. Det innebär att du får prova på mäklarrollen med stöd från en handledare, samtidigt som du erbjuds en säljutbildning och insyn i det strategiska arbetet på huvudkontoret. Vi har även ambassadörer bland studenterna som vi har valt för att de representerar våra värderingar och för att skapa ett närmare och mer långsiktigt samarbete med högskolorna. På en del platser finns det även möjlighet att arbeta extra i vårt call-center.

Hur satsar ni på studenter under studietiden?

Vi försöker ha ett nära och långsiktigt samarbete med alla mäklarutbildningar i Sverige. Det innebär att vi är med på inspark, arbetsmarknadsdagar och genomför företagspresentationer ute i skolorna. Dessutom arrangerar vi en hel del aktiviteter för studenterna där de får möjlighet att träffa mäklare och franchisetagare, och skapa sig en känsla för oss som framtida arbetsgivare.

Vad finns det för möjligheter att utvecklas hos er?

I den växande organisationen som vi är, etableras nya kontor hela tiden. Det skapar stora möjligheter för mäklarna att bli egna franchisetagare eller ta rollen som kontorschef. Eftersom Länsförsäkringar har både mäklarkontor, bank och försäkringar under samma tak finns även många möjligheter att röra sig internt inom LF-gruppen om man önskar det.

Varför ska jag välja er när jag tar examen?

Hos oss har man möjlighet att bli en framgångsrik mäklare, då vi har ett långsiktigt tänk med våra medarbetare. Vi har duktiga ledare, fantastiska medarbetare, de nöjdaste kunderna och ett starkt varumärke med ett nära samarbete till Länsförsäkringar bank & försäkring vilket gör att våra mäklare kan erbjuda sina kunder ett helhetskoncept, under ett tak.