Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår

Intervju med HR-chefen på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Datum 2020-03-12

Berätta om Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och målet att bli nummer ett?
Vi växer hela tiden och det är ett fantastiskt roligt och motiverande mål att vi ska bli nummer ett! De tydliga tillväxtmålen i kombination med våra starka värderingar gör oss unika och vi satsar just nu mycket på ledarskap, employer branding och rekrytering. Med den starka tilltro och positiva anda som vi har internt tror jag att vi har alla förutsättningar att bli både framgångsrika och störst på marknaden!

Hållbart arbetsliv, vad innebär det?
Vi är medvetna om att mäklarrollen ställer höga krav på dig som medarbetare eftersom tempot i branschen är högt. Ledarskapet är en viktig faktor, och det krävs att vi har ledare som kan stötta och coacha våra mäklare så att de får arbetet att gå ihop med familj, vänner och övriga livet. Det gör vi bland annat genom vår ledarakademi med fokus på ledarrollen, med målet är att få de bästa ledarna i branschen. Vi erbjuder nyexaminerade mäklare ett trygghetspaket och garantilön under tiden de etablerar sig på marknaden.

 

Ni kommunicerar att ni värderar mer, vad innebär det för mig som mäklare hos er?
För våra medarbetare innebär det att vi värdesätter varandra och drar nytta av den kollektiva kunskapen som finns hos oss. Kunskapsdelning och att lyfta goda exempel som inspiration för andra är något vi tittar mycket på. Hos oss finns en stark laganda, vi hjälper varandra och tycker det är otroligt viktigt att ha kul tillsammans! Slutligen har vi starka värderingar om att vi är trygga, kunniga och personliga, som gör att vi har en omtänksam företagskultur där vi värderar både individen och teamet. 

Vad finns det för möjlighet som student att ha kontakt med er under studietiden?
Många! Vi försöker ha ett nära och långsiktigt samarbete med alla mäklarutbildningar i Sverige. Det innebär att vi är med på inspark, arbetsmarknadsdagar och genomför företagspresentationer ute på skolorna. Dessutom arrangerar vi aktiviteter för studenterna där de får möjlighet att träffa mäklare och franchisetagare, och skapa sig en känsla för oss som framtida arbetsgivare.

Är du intresserad av mer konkreta erfarenheter erbjuder vi bland annat praktik och därefter möjlighet att som mäklarstudent delta i vårt traineeprogram. Det innebär att du får prova på mäklarrollen med stöd från en handledare, samtidigt som du erbjuds en säljutbildning och insyn i det strategiska arbetet på LFF AB. Vi har även ambassadörer bland studenterna som representerar våra värderingar, för att skapa ett närmare och mer långsiktigt samarbete med högskolorna. På en del platser i Sverige finns det även möjlighet att arbeta extra i vårt call-center. Läs gärna mer på https://jobb.lansfast.se/!

Berätta om utvecklingsmöjligheterna hos er!
I den växande organisationen som vi är, etableras nya kontor hela tiden. Det skapar stora möjligheter för dig som mäklare att bli egen franchisetagare eller gå in i rollen som kontorschef. Eftersom Länsförsäkringar har både fastighetsförmedling, bank och försäkringar under samma tak finns även många möjligheter att röra sig internt inom LF-gruppen om man önskar det.

Varför ska jag välja Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som arbetsgivare?
Hos oss har man möjlighet att bli en framgångsrik mäklare, då vi har ett långsiktigt tänk med våra medarbetare. Vi har duktiga ledare, fantastiska medarbetare, nöjdaste kunderna flera år i rad - som ihop med ett starkt varumärke och ett nära samarbete till Länsförsäkringar bank & försäkring gör att våra mäklare kan erbjuda sina kunder ett helhetskoncept. Hos oss har du chansen att vara med på en riktigt spännande resa!