Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår

Sveriges mest nöjda kunder - för fjärde året i rad!

Kategori Tjänster
Datum 2019-06-19

För fjärde året i rad har vi på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sveriges nöjdaste kunder. Det visar Svensk Kvalitetsindex (SKI) årliga undersökning av kundnöjdhet inom fastighetsmäklarbranschen. En utnämning vi är otroligt stolta och glada över.

Men vad innebär det att ha Sveriges mest nöjda kunder, vad mäts och vad är egentligen SKI för något? Det ska vi förklara.

Vad är SKI?

SKI står för Svenskt Kvalitetsindex som genomför kundundersökningar inom olika branscher. Det är ett oberoende undersökningsföretag som under tre decennier genomfört kundundersökningar inom olika branscher. Resultaten är alltid offentliga.

Den undersökning som görs i mäklarbranschen mäter kundens upplevelse om verksamheten och kontakten de haft med en mäklare när de har köpt eller sålt sin bostad. De parametrar som mäts inom mäklarbranschen är: image, förväntningar, produktkvalitet, service och prisvärdhet. Under maj 2019 genomfördes 1 934 kundintervjuer.

Vad visade resultatet?

Den senaste undersökningen visade att de mäklare som har lyckats bäst i med sin kundnöjdhet också har en hög serviceleverans. För nästan hälften av de tillfrågade var förtroende och trygghet de absolut viktigaste parametrarna när de valde mäklare, samtidigt som nivån på arvodet/avgiften spelade mindre roll.

Utifrån SKIs kundundersökning blev det också tydligt att de mäklarföretag som har högst kundnöjdhet, till en högre grad, förknippas med mjuka värden och har en stark lokal förankring.

Alltid med kunden i fokus

Att kontinuerligt arbeta med våra värderingar i mötet med kunderna väldigt viktigt för oss på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Genom vår koppling till Länsförsäkringsgruppen har vi ett starkt varumärke och visionen "Trygga bostadsaffärer genom livet" är ett löfte på att alltid sätta kundernas önskemål och behov i centrum - i varje bostadsaffär.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder resultatet av olika kundmätningar för att långsiktigt utveckla våra arbetssätt med fokus på trygghet, pålitlighet och lokal expertis. Siktet är redan inställt på att vinna SKIs mätning även nästa år.

Du är alltid välkommen att kontakta oss med förslag till förbättringar i vår verksamhet, oavsett var i landet du befinner dig.