Timjanvägen/Koriandervägen, tomt A, Höör

596 003 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Libbstickan 1 (kopia)

Adress

Timjanvägen/Koriandervägen, tomt A - Höör

Kommun

Höör

Boendeform

Villatomt

Tomtarea

939m2 - Friköpt

Utgångspris

596 003 kr

635 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fin hörntomt på lugnt läge

  Här kan man välja att bygga sitt hus antingen längs Timjanvägen eller Koriandervägen beroende på hur man vill ha solljuset. Endast 5 minuters promenad från centrum och tågstationen ligger denna nya etapp av Kvarnbäck med stora villatomter, totalt 11 stycken, som ger möjlighet att bygga med trädgård i söder/västerläge. I området finns fina lekplatser, grönytor och promenadstråk. Kommunen planerar för en ny skola F-åk 6 med tillhörande idrottshall samt seniorboende en kort promenad bort. Cykelvägar leder såväl till centrum som ut till naturen vid Frostavallen. Nära till svalkande bad i Vaxsjön och Dagstorpssjön. Vill man fiska och bada i en större sjö finns fina Ringsjön en cykeltur bort. I Höör finns all service man kan behöva men skulle man sakna staden är den bara en kort resa bort. Närmsta förskolor är Waldorffs förskola på Åkersberg och den kommunala förskolan på Holma. I Höör finns det ett stort urval av skolor och förskolor, både kommunala och privata. Namnet Höör (Horgh) har anor från 1300-talet, och i trakten har människor varit bosatta mycket längre än så. Stenen till Lunds domkyrka bröts faktiskt i Höör i slutet av 1000-talet. Nu lever nära 8 000 människor i det grönskande samhället och ca 16 000 i kommunen som bjuder på rikt föreningsliv, frisk luft och stora naturupplevelser. I omgivningarna finns djupa skogar, öppna landskap och glittrande sjöar. Tretton naturreservat bjuder på unika upplevelser och den ornitologiskt intresserade har mycket att upptäcka. I Höör har vi Skånes Djurpark med Fåret Shaun, vackra Bosjökloster, Skånes Mitt och restauranger med god och lokalproducerad mat – bl a fisk från Ringsjön. Vi hittar även Kulturhuset Anders med konsthall, en fantastisk musikskola, ett av Sveriges bästa damlag i handboll - Höörs HK H65, ett stort utbud av fritidsaktiviteter med fotboll, simhall, ishockeyoch mycket, mycket mer. Kommunikationerna är goda, med tågförbindelser direkt till Karlskrona, Kalmar, Köpenhamn och Helsingör. Även Pågatågen stannar här. Riksväg 13 och Riksväg 23 passerar här. Vill du läsa mer om Höör - gå in på kommunens hemsida: www.hoor.se eller fråga mäklaren! Intresseanmälan lämnas till mäklaren. Enligt säljarens önskemål startar budgivningen först när respektive tomt varit annonserad på Hemnet under 4 veckor. Budstart på denna fastigheten är den 17 juni 2019.

  Ansvarig mäklare

  Camilla Axelsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0708-67 57 15

  camilla.axelsson@lansfast.se Läs mer om Camilla

  Extra kontaktperson

  Johanna Högberg

  Reg. Fastighetsmäklare

  0703-58 47 13

  johanna.hogberg@lansfast.se Läs mer om Johanna

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Tomten är grovplanerad och byggklar. I tomtpriset ca 100 m3 oharpad matjord som redan finns upplagd på tomten. Höörs kommun har önskemål om att byggnation av bostadshuset påbörjas inom 1 år från tillträdesdagen. I priset ingår avgift för kommunalt VA med 141 655 kr inkl moms och nybyggnadskarta med 6 975 kr inkl moms. Vid godkänt bygglov tillkommer en bostadsenhetsavgift på 35 095 kr inkl moms.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  0 kr / år

  Pantbrev:

  0 st om totalt 0 kr

  Byggnad

  Tomtarea:

  939m2

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt. Vid godkänt bygglov tillkommer en bostadsenhetsavgift på 35 095 kr inkl moms.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor