Budgivning pågår

Högalidsgatan 32C, Stockholm

2 795 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Högalidsgatan 32C - Stockholm

Kommun

Stockholm

Boendeform

Andel i Bostadsförening

Byggår

1912

Boarea

25m2

Areauppgifter enligt mätbevis

Våning

4 av 4 , Hiss finns inte

Rum

1 rok

Område

Södermalm

Avgift

968 kr/mån

inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. - Bredband (fiber)/TV (grundutbud)/IP-telefoni ingår mot en obligatorisk avgift på 199 kr/mån. - Individuell mätning av el vilket innebär att du bara betalar för din faktiska förbrukning.

Utgångspris

2 795 000 kr

111 800 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Optimalt planerad sekelskiftesetta med utsikt över takåsar!

  I Skuldfri förening på en av Södermalms populäraste gata finner ni denna otroligt välplanerade sekelskiftesdröm med exponerat tegel, låg avgift och magnifik takhöjd om ca 3 m vilket ger plats åt ett rogivande sovloft. En ljus och högt belägen bostad med fantastisk utsikt över Södermalms takåsar och trädtoppar. Belägen i vacker fastighet anno 1912 ritad av arkitekten Victor Bodin, vilket inte minst märks på de tidstypiska detaljerna. Här hittar du bland annat takrosett, spegeldörrar och genomgående vackra furutiljor. Stilrent kök med köksö, gott om förvaringsmöjligheter och plats för matbord. Här har varenda kvadratmeter utnyttjats på bästa möjliga sätt, en bostad med karaktär och charm som måste upplevas på plats! BF Muttern 12 u.p.a. är en välskött förening med god ekonomi som fått betyget A+ där de stora renoveringarna är genomförda såsom stambyte. Här finns även tillgång till gemensam tvättstuga, sommartid en innergård med utemöbler och grill (b-gården), gästlägenhet som går att hyra av föreningens medlemmar samt barnvagnsförråd. Vill man känna av Söders puls finns här gott om små och mysiga affärer, trevliga och välrenommerade restauranger samt trendiga caféer runt hela Hornstull. Gångavstånd till fyra gym; Friskis och Svettis, World Class, 24hours, Energiverket och SATS. Sedan har ni promenadavstånd till Långholmens strandpromenad och bad. Goda kommunikationer i form av ett flertal busslinjer (4, 40 och 66) och t-bana Hornstull.

  Ansvarig mäklare

  Joseph Rashid

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-682 96 49

  joseph.rashid@lansfast.se Läs mer om Joseph

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  I denna lägenhet möts man av en yteffektiv och inbjudande hall med hatthylla. Här finns vita väggar och vackert trägolv.

  Kök

  Stilrent och välplanerat kök med generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och höga skåp samt köksö. ?Den maskinella utrustningen består av gasspis, kombinerad kyl/frys, ugn och mikro.

  Matplats

  Här hittar du ett socialt matrum med fint ljusinsläpp och plats för stor matgrupp. Vackert trägolv och vita väggar.

  Vardagsrum

  Lägenhetens vardagsrum är välplanerat och ljust med vackert ljusinsläpp. Rummet har vita väggar och vackert trägolv.

  Sovloft

  Mysigt och rogivande sovloft

  Badrum

  Ett praktiskt, trevligt och fräscht badrum med toalett, dusch, förvaringsskåp och handfat. Badrummet har klinkergolv och kaklade väggar.

  TV & bredband

  Föreningen har tecknat gruppavtal via Telenor. Bredband (fiber)/TV (grundutbud)/IP-telefoni ingår mot en obligatorisk avgift på 199 kr/mån.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  197 kr/månad

  Elkostnad:

  197 kr/månad

  Total driftkostnad:

  197 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  0,8076%

  Andel av årsavgift:

  0,81%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Bf Muttern 12 u.p.a

  Lägenhetsnummer:

  62

  Antal lägenheter:

  58

  Byggår:

  1912

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  BF Muttern nr 12 u.p.a bildades 1920 och är en äkta bostadsförening. Föreningens fastighet förvärvades 1920 och är belägen på Högalidsgatan 32 A-C. Fastigheten består av ett gathus i 6 våningar och ett gårdshus i 5 våningar, innehållande 58 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt 2 lokaler (arkitektkontor samt rörfirma). Muttern 12 uppfördes under åren 1912-1914 av byggmästare Lars Östlihn efter ritningar av Victor Bodin. BF Muttern nr 12 u.p.a är en så kallad bostadsförening vilket betyder att de registrerades innan 1930 och lyder därför under Lagen om ekonomiska föreningar. Efter 1930 trädde Bostadsrättslagen i kraft och föreningar kom därefter att kallas Bostadsrättsföreningar.  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Effektiv Förvaltning i Stockholm AB. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat 2019-10-08). Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar. Vid delat ägande ska antalet ägare vara högst två eller möjligen tre, och den som äger minst får inte äga mindre än 10%.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 2018 - Fönsterrenovering, utvändiga aluminiumlister fastborrade 2018 - OVK och energideklaration. 2018 - Lackning utvändigt av entrédörrar och fönsterpartier mot gata och gård, samt målning portdörr B-huset mot gården. 2014 - Renovering av innergård 2011 - Spolning av stammar 2010 - Föreningslokal/gästrum 2009 - Balkonger 2008 - Tak 2005 - Elstigar 2001 - Trapphus 1999 - Inreddes vindsvåningar 1992-1994 - Stambyte Slutet 1980-talet - Fasad med fönsterbyte PLANERADE - Föreningen diskuterar renovering av tak på gathuset samt renovering av hiss i uppgång B. Planen är att detta ska utföras under 2020 men inget är beslutat.  TV/Internet:

  Föreningen har tecknat gruppavtal via Telenor. Bredband (fiber)/TV (grundutbud)/IP-telefoni ingår mot en obligatorisk avgift på 199 kr/mån.  Parkering:

  Boendeparkering råder i området.  Gårdsplan:

  Trivsamma innergårdar försedda med grillplats, sandlåda och vackra odlingar.  Gemensamma utrymmen:

  - Gästlägenhet som går att hyra av föreningens medlemmar. - Barnvagnsförråd. - Tvättstuga.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-10-23

  Primärenergital:

  152 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor