Ripvägen 10 I, Värmdö

5 750 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Projekt

Brf Strömma Skärgårdsstad

Tillbaka till projektets översikt
Adress

Ripvägen 10 I - Värmdö

Kommun

Värmdö

Typ

2 plan

Boendeform

Bostadsrättsradhus

Byggår

Boarea

151m2

Våning

0 av 0 (Parhus i 2-plan) , Hiss finns inte

Rum

6 rok varav 4 sovrum

Område

Strömma

Avgift

4 950 kr/mån

Pris

5 750 000 kr

38 079 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Nyproducerat parhus med vackra omgivningar!

  Kontakta ansvarig mäklare för privatvisning. Strömma Skärgårdsstad är en bostadsrättsförening under produktion med 16 bostäder i olika storlekar från 25 till 152 m². Belägna ett stenkast från Strömma kanal är alla bostäder byggda på plats av Elithus med omsorg för detaljer, marknadsledande kvalité och en speciell närvaro av natur och skärgård. Arkitekterna har medvetet placerat husen bland naturen och bevarat dess element ända in på knuten trots att man endast är 30 minuter med buss från Slussen. I detta parhus är utformningen omsorgsfullt betänkt med både ogenerade och privata ytor utomhus, vilket har möjliggjorts genom olika husvinklar vilka också ger en intressant arkitektur. I entrén slås man genast av den öppna planlösningen med 3 meter i takhöjd. En garderob med skjutdörrar i hallen, arbetsrum/sovrum och badrum intill samt tvättstuga med förvaring smart placerad under trappan för att tillvarata alla ytor. Vidare når man ett stort vardagsrum som har en skjutdörr till en avvägd plats för en altan och direkt access till naturen där man både är avskild och får sol under både dagen och kvällen. Matdelen i anslutning till vardagsrummet är inramad med två stora fönster och det U-formade köket levererar generösa utrymmen samt ett lågt fönster ovan diskbänken för att ge extra ljusinsläpp. Uppför trappan hittar man ett tilltaget allrum som flödar av ljus genom de två stora fönstren. Här finns också 3 sovrum, där det ena har en rejäl klädkammare. Samtliga sovrum i huset är mellan 8,5 och 18 m². Badrummet i det övre planet har badkar och ett fönster vilket gör det extra ljust och trivsamt. Dessutom ingår en kostnadsfri konsultation med Elithus huvuddesigner för projektet för varje köpare av en bostad i föreningen. Konsultationens inriktning kan väljas fritt och innefatta inredningsdesign och tips, trädgårdsplanering eller bara ett givande möte där man kan få höra om sin bostads ursprungliga planering utifrån ett arkitektoniskt perspektiv. Vid önskemål kan man senare köpa till kompletterande konsultationer till ett förmånligt pris, t.ex. om man vill ha mer handfast hjälp att inreda sin nya bostad. Länk till fastighetsutvecklarens projektsida: https://strömmaskärgårdsstad.se/ I söder ser man Strömma Kanal bland träden och i öst skymtar man inloppet till kanalen med en sjöglimt. Den egna tomtmarken innefattar ett område med naturmark med en fantastisk ek i nordväst samt en orörd berghäll som sluttar ner mot Ripvägen och motsvarande berghäll i öster. Här uppe på berget är man ensam då man har närmare 50 meter till grannens huvudbyggnad och 20 meter till en komplementbyggnad som ligger i en mycket lägre nivå, bägge helt utan insyn. En förberedd yta för en uteplats väster om bostaden ger sol på dagen och kvällen och man har också möjlighet att anlägga uteplats i sydväst där det finns en plan yta förberedd för gräsmatta, planteringar eller egna önskemål innan den möter gångvägen som tar en ner till Ripvägen.

  Ansvarig mäklare

  Peter Sundqvist

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-1627085

  peter.sundqvist@lansfast.se Läs mer om Peter

  Extra kontaktperson

  Alexander Egebrant

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-256 06 53

  alexander.egebrant@lansfast.se Läs mer om Alexander

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Materialbeskrivning

  Fasadpanelen på husen är en liggande panel i gran som laseras i fem olika kulörer som blandas i fasaderna utan ett bestämt mönster. Detta ger en speciell känsla som förutom att vara vacker och särpräglad också är unik i hela Sverige då Elithus har designat färgschemat och konceptet speciellt för detta projekt. Kombinationen med den vita putsen som återfinns på alla de större husen ger en påkostad och lyxig känsla för området och de individuella bostäderna. Uppvärmningen i parhusen och de fristående husen sker med golvvärme i alla rum som får energi av den nya generationens frånluftsvärmepumpar som ger väldigt låga driftskostnader. Studiohusen har en effektiv luftvärmepump som uppvärmning. Alla rum är utrustade med nätverksuttag dragna till ett nätverksskåp där du kan placera din router och övrig elektronik. I husen är det indraget fiber och eftersom området har s.k. fri fiber kan man ansluta sig till valfri leverantör och få snabbast möjliga internetuppkoppling, givetvis har varje bostad ett eget abonnemang. Likaså har varje bostad ett eget abonnemang hos elleverantören Vattenfall. Kök, badrum, trapphus och hall har spotlights i taket, övriga rum har lamputtag i taket. Kökets vitvaror kommer från Siemens med ugn, induktionshäll och fläkt. Bostäderna 1-9 har fristående kyl och frys medan 10-16 har en kombinerad kyl/frys. Bostäderna 1-12 har tvättmaskin och torktumlare installerade medan 13-16 har en kombinerad tvätt/tork-maskin för att maximera utrymmet.. Golven i hallarna är sten och övriga rum har en 1-stavs ekparkett i ljus ton. Samtliga parhusbostäder och fristående hus har en skjutdörrsgarderob med speglar i entrén. I parhusbostäderna 1-8 samt hus nr 9 finns 2 st garderober inredda i 2 av sovrummen och en klädkammare i anslutning till det stora sovrummet med stommar i valnöt. I i de tre mindre fristående husen finns en skjutdörrsgarderob även i stora sovrummet och en garderob i det andra sovrummet. I studiohusen finns 2 st garderober.

  Övriga utrymmen

  Förråd finns som tillval.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2019

  TV & bredband

  Fiber via Telia. Obligatoriskt tillägg på avgiften på 349 kr/mån, och då ingår bredband och TV-paket "Lagom".

  Uteplats/Balkong

  Förberedd grusad yta för uteplats.

  Bilplats

  Samtliga bostäder har egna parkeringsplatser på området invid det respektive huset. De större bostäderna har två platser var och studiohusen har en plats var.

  Övrigt

  Elithus designteam har i över 12 år skapat några av Stockholms mest intressanta hus och hem som hyllats av både arkitekter, press och boende. Nu när företaget har fått det övergripande ansvaret att skapa och designa Strömma Skärgårdsstad har inget lämnats åt slumpen. Inspirerade av namn från skärgården står sig bostäderna stolt högst upp i området över Strömma Kanal med sol hela dagen. 6 av bostäderna har sjöglimt och samtliga har ostörda och privata ytor bland tallar, mossa och naturmark. Man har medvetet sparat all natur som är möjlig för att skapa en oas som representerar vår fantastiska skärgårdsmiljö. De 8 parhusbostäderna har 3 meter i takhöjd i entréplanet och alla bostäder har inslag av både puts och en helt egen för projektet framtagen fasadpanel, något som utstrålar elegans och kvalitativt boende. Bostäderna är smart utformade för att skapa privata vistelseytor, här kan alla hitta sitt favoritställe. En del i ett parhus högt uppe med glimt över kanalen eller ett fristående hus nära vägen med en plan gräsmatta. Ett första boende för de nyligen utflyttade i ett studiohus eller ett stort boende för flerbarnsfamiljen. Valen är många och varierande och varje familj bör kunna hitta just sitt drömboende eller helgnöje just här. I samtliga bostäder man förberett skjutdörrar för framtida altaner i rätt läge med kvällssol. Båtplats med direkt anslutning till skärgårdsvatten finns 500 meter bort i Strömma Båtklubb och inom området finns det fina badsjöar om man föredrar lite lugnare vatten. Materialen interiört är lika påkostade som exteriören. Ekgolv i breda tiljor i enstav, solida välisolerade dörrar, påkostad badrumsinredning och exklusiva kök med vitvaror från Siemens. Vidare är huset byggt med gedigna väggar med dubbel skivbeklädnad (enkelt att skruva i med bra ljudisolering). Som ägare till en fastighet här äger man utöver sin egna bostad även en del av den totala markytan på strax över 10 000 m² tillsammans med de övriga boende i bostadsrättsföreningen. Varje bostad har dessutom en helt egen del av marken att förfoga över i anslutning till sitt hus, där man helt själv kan planera en altan, gräsmatta, planteringar och mycket annat. Det finns en bifogad materiallista under "Fakta & Dokument".

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  2 945 kr/månad

  Försäkring:

  400 kr/månad

  Elkostnad:

  1 500 kr/månad

  Vatten/avlopp:

  370 kr/månad

  Renhållning:

  100 kr/månad

  Samfällighet:

  225 kr/månad

  Övrigt:

  350 kr/månad

  Total driftkostnad:

  2 945 kr/månad

  Kommentar:

  Ungefärlig månadskostnad enligt kostnadskalkyl. Övrigt avser TV/bredband/telefoni.

  Andel i föreningen:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andel av årsavgift:

  8,3%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Byggnad

  Fönster:

  3-glas med argongas

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Övrigt:

  Alla bostäder är utrustade med förberedelse för solcellsteknologi så att inga efterföljande arbeten utöver själva installationen behöver utföras, dvs. inga hål i väggen eller genom taket. Byggentreprenören har från början byggt in ett tomrör som går mellan elcentralen och en anslutning i taket så att man enkelt kan ansluta sin bostad till solceller precis när och om man själv önskar. Naturligtvis har parhusbostäderna varsin anslutning.

  Förening

  Föreningens namn:

  Bostadsrättsföreningen Strömma Skärgårdsstad

  Lägenhetsnummer:

  08 (Ängsholmen)

  Antal lägenheter:

  16

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Området har en egen gemensamhetsanläggning i form av en väg in från Ripvägen. Vägen delas endast med fastigheten Strömma 1:82 som ligger mellan föreningens tomter. Vägen har en elektriskt upp- och nedfällbar vägbom vid sin början vilket gör att området får en väldigt låg risk för inbrott då ingen utomstående kan köra in där. Bommen öppnas enkelt via signal via sms eller app i telefonen och man kan öppna den på distans för gäster och t.ex. hemleveranser av varor. Vägen är upplyst med stämningsfull och funktionell belysning. Det finns också en gångväg ner till Ripvägen från mittersta delen av området vilket möjliggör snabbast möjliga gångavstånd till busshållplatsen ca. 600 meter bort. Samtliga bostäder har egna parkeringsplatser på området invid det respektive huset. De större bostäderna har två platser var och studiohusen har en plats var. Utöver detta finns angivna gästparkeringsplatser i området samt bredare partier av vägen där gäster kan parkera vid de tillfällen där mer plats behövs.  TV/Internet:

  Fiber via Telia. Obligatoriskt tillägg på avgiften på 349 kr/mån, och då ingår bredband och TV-paket "Lagom".  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor