Fribotorpet 50, Lesjöfors

Gård, 4 rok, 53m2 Pris: 1 095 000 kr

Möjlighet att förvärva en fastighet med naturskönt läge gränsande till Fribosjön. Trevligt bostadshus Kemi Hirsimökki / Stockstuga samt tillhörande timmerstuga om 2 r o k och uthus. Jakt i Sandsjöns VVO på ca 3.200 HA. Ca 1.400 m3sk. Fiske i Dalkarlssjön med flera sjöar.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Bostadsbyggnad 1: Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår 1977-1980. 4 rum, varav 3 sovrum. Boarea 53 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. Tomtarea 4 000 m². Tomten: insynsskyddad naturtomt. Hall. Sanitetsutrymme med tvättställ, mulltoa och duschkabin. Sovrum med sovloft och trägolv. Allrum med utgång till altan, braskamin och trägolv. Köksdel med elspis, vedspis, kåpa, kyl och frys. Ljusa luckor, trägolv och panel i taket. Sovrum. Ett av sovrummen kan användas som förråd då det har en en egen ingång. Utrymme under huset för förråd och för mulltoan. Bostadsbyggnad 2: Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår 1959. 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt säljaren. Tomten: naturtomt och trädgårdstomt med sjöutsikt. Planlösning: Hall, sovrum - används idag som snickarbod, trägolv. Kök med vedspis/kåpa, elplatta, kyl. Allrum med trägolv, bjälkar i tak, öppen spis. Byggnadssätt: Grundmur: Zinnersten. Grund: Torpargrund. Stomme: Timmer/trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Plåt. Murstock: Murad skorsten. Uppvärmning och el: El-radiatorer.. Övriga byggnader: Uthus med torrtoa, redskapsbod, förråd. Del i jordkällare. Samägd med Dalkarlssjön 1:311.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1977-1980

Uppvärmning

El-radiatorer, täljstenskamin, solpanel med fläkt - blåser varmluft in i huset.

Bostadsbyggnad

Byggnadstyp: 1 plan

Rumsbeskrivning: Rumsbeskrivning Hall, sovrum - används idag som snickarbod, trägolv. Kök med vedspis/kåpa, elplatta, kyl. Allrum med trägolv, bjälkar i tak, öppen spis.

Loge, lada och liknande, värdeår 1980-

Area 20 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Skogsmark

Areal: 5 ha. Beräknat virkesförråd, tot: ca 1.400. Det åligger köparen att själv besiktiga fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser, skogens beskaffenhet och bestånd samt virkesförråd.

Impediment

Areal 1 ha.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Skattetal: Övrigt (sort saknas) 1/2. Planbestämmelser:Fornlämning

Vatten/avlopp

Enskilt vatten, borrad brunn. Pumphus på gården. Ej indraget. Avlopp till stenkista. Vatten till dusch via 12v pump från fristående kärl.

Övrigt

Fastigheten är belägen vid Fribosjön mellan Sandsjön och Lesjöfors i östra Värmland. Jakt och fiske samt svamp- och bärmarker för den som vill vara nära naturen. Tillträde efter överenskommelse. .

Counter

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Dalkarlssjön 1:312

Inriktning

Fritid, Skog

Adress

Fribotorpet 50 - Lesjöfors

Kommun

Filipstad

Typ

1 plan

Byggår

1977-1980

Boarea

53m2

Rum

4 rok

Utgångspris

1 095 000 kr

20 660 kr/m2

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visning

Är du intresserad?

Fribotorpet 50, Lesjöfors

Gård, 4 rok, 53m2 Pris: 1 095 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta & Dokument

Ekonomi

Pantbrev:

3 st om totalt 50 000 kr

Taxeringsvärde:

533 000 kr

Bostad:

89 000 kr

Tomtmark bostad:

59 000 kr

Skogsmark:

314 000 kr

Impediment:

2 000 kr

Ekonomibyggnader:

69 000 kr

Typ:

120, Lantbruksenhet, bebyggd

Skattesats:

34.76

Byggnad

Grund:

Torpargrund

Stomme:

Timmer

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Timmer

Takbeklädnad:

Shingel

Fönster:

2-glas

Uppvärmningssystem:

El-radiatorer, täljstenskamin, solpanel med fläkt - blåser varmluft in i huset.

Vatten/avlopp:

Enskilt vatten, borrad brunn. Pumphus på gården. Ej indraget. Avlopp till stenkista. Vatten till dusch via 12v pump från fristående kärl.

Kommentar:

Huset har byggts med inriktning på att vara miljövänligt och att kunna lämnas utan tillsyn under längre tid. Av denna anledninghar inte vatten dragits in i huset utan den borrade brunnen har försetts med ett isolerat pumphus (låda) och ett tappställe med dränering som medger tappning av vatten även vintertid.

Mark

Arealer:

Det finns 1 skiften

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola