Hogdal Mörk 4, Strömstad

4 500 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Hogdals-Mörk 2:3

  Adress

  Hogdal Mörk 4 - Strömstad

  Kommun

  Strömstad

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Jordbruk

  Byggår

  1950

  Boarea

  110m2

  Biarea

  80m2

  Rum

  4 rok

  Utgångspris

  4 500 000 kr

  Havsnära hästgård!

  Välkomna till Hogdal Mörk 4 och denna vackra och högt belägna hästgård! Fastigheten är ca 13 ha och innehar utöver bostadshus en stallbyggnad med 10 boxar för storhäst, 2 äldre hästboxar, spolspilta, tvätt- och torkrum, foderkammare och isolerad sadelkammare. Strax intill på gården finns maskinhall som idag nyttjas till lösdrift, denna har grusad yta, samt en ytterligare byggnad med garage, förråd och loge. På fastigheten finns även 5 ha betesmark med flera hästhagar, stor bra dränerad ridbana på 70 x 30 meter, 5 grusade och dränerade rasthagar och en skrittmaskin för 4 hästar. Varmt välkommen att kontakta fastighetsmäklare Frida Johansson för mer information!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Joacim Bergman

  Franchisetagare/Mäklare

  0727-33 90 91

  joacim.bergman@lansfast.se Läs mer om Joacim

  Alla bilder

  Planritning

  Källarplan

  Entréplan

  Övre plan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Huvudbyggnad - Bostadsbyggnad

  Allmän beskrivning

  Välkomnande farstu med bra förvaring med garderobssystem. Inre hall som leder vidare till ett rymligt kök som renoverades 2012 med gott om plats för matsalsmöbel. I öppen planlösning mot köket finner vi allrummet med mysig värmande kamin. På entréplan finns även en toalett. Övre plan innehar 3 sovrum var av två har nya ytskikt samt ett rymligt helkaklat badrum.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1950

  Uppvärmning

  Eldstad samt dir. el via Luft/luft pump

  TV

  Fiber

  Bredband

  Fiber

  Ekonomibyggnader

  Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

  Area 478 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

  Betesmark

  Areal: 4 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.

  Impediment

  Areal: 7 ha.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Avtalsservitut: Kraftledning,Nätstation, 1486IM-09/3169.1 Förmån: Officialservitut Väg, 1486-370.1 Planbestämmelser: Fornlämning (1 st)

  Vatten/avlopp

  Enskilt vatten - Borrad brunn med radonavskiljare och dränkbar pump(från -09) Enskilt avlopp - 3-kammarbrunn, töms ca 1 gång per år. Strömstad kommun inventerar enskilda avlopp, för mer information kontakta fastighetsmäklaren eller kommunen.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Huvudbyggnad

  Driftkostnad:

  60 314 kr/år

  Försäkring:

  8 663 kr/år

  Elkostnad:

  48 343 kr/år

  Vatten/avlopp:

  765 kr/år

  Renhållning:

  2 021 kr/år

  Sotning:

  522 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Fastighetsavgift:

  8 049 kr / år

  Pantbrev:

  5 st om totalt 3 750 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 809 000 kr

  Småhusmark lantbruk:

  572 000 kr

  Småhusbyggnad lantbruk:

  1 033 000 kr

  Betesmark:

  86 000 kr

  Impediment:

  25 000 kr

  Ekonomibyggnader:

  93 000 kr

  Typ:

  120, Lantbruksenhet, bebyggd

  Övriga uppgifter

  Byggnad

  Bostadsbyggnad

  Byggår:

  1950

  Grund:

  Betongplatta

  Grundmur:

  Granit

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Plåtarbete:

  Lackerad plåt

  Fönster:

  3-glasfönster & 2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Eldstad samt dir. el via Luft/luft pump

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten - Borrad brunn med radonavskiljare och dränkbar pump(från -09) Enskilt avlopp - 3-kammarbrunn, töms ca 1 gång per år. Strömstad kommun inventerar enskilda avlopp, för mer information kontakta fastighetsmäklaren eller kommunen.

  Kommentar:

  I källaren finns 3 stycken ackumulatortankar samt en oljepanna. Dessa har inte varit i bruk under nuvarande ägares tid. Ny rördragning samt installation av vattenburna radiatorer krävs för att dessa skall gå i bruk.

  Mark

  Arealer:

  Areal ca 13 ha, fördelat på:

  Övrigt:

  2 ha

  Bete:

  4 ha

  Impediment:

  7 ha

  Taxerad areal

  Det finns 2 skiften

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor