Baggebol 225, Brålanda

1 575 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Baggebol 1:26

Adress

Baggebol 225 - Brålanda

Kommun

Vänersborg

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Jordbruk

Byggår

1946

Boarea

75m2

Biarea

25m2

Rum

4 rok

Område

Brålanda

Utgångspris.

1 575 000 kr

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Mindre gård med två boningshus, lada och ca 4 ha mark i Brålanda!

  Välkommen till Baggebol 225. Här finner ni en mindre gård försedd med två boningshus, lada om ca 250 kvm samt ca 4 ha mark varav ca 3 ha åkermark (taxerad som betesmark), belägen 5 min från Brålanda centrum. De två boningshusen är byggda 1946 resp. 1947 varav det ena innefattar 4 rok (boyta 75 kvm) och det andra 6 rok (boyta 150 kvm). Det mindre huset har på senare tid försetts med bl.a. nyare ytskikt, renoverat badrum samt nyare dragen el och det större huset, som ursprungligen har varit en lanthandelsbutik, har fördelaktigt försetts med nyare bergvärme (-15). Ladan på tomten används idag som garage- och förrådsbyggnad. Samtliga byggnader säljes i befintligt skick och visst renoveringsbehov finns. Fastigheten är försedd med enskilt VA i form av samfällt vatten och trekammarbrunn med nyare infiltrationsanläggning(!) Observera också att fiber är indraget i det större huset. Åkermarken som tillhör fastigheten arrenderas för nuvarande av närliggande granngård. Välkomna att boka er på visning!

  Ansvarig mäklare

  Simon Bernhardsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0721-43 66 65

  simon.bernhardsson@lansfast.se Läs mer om Simon

  Alla bilder

  Planritning

  Hus 2, entréplan

  Hus 2, ovanvåning

  Hus 2, alla plan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Huvudbyggnad - Bostadsbyggnad

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1946

  Nyare ytskikt Badrum renoverat -15 Nyare VVS (badrum/kök) El utbytt för ca 10 år sedan

  Uppvärmning

  Luft/luft + ved

  TV

  TV-antenn. Fiber är EJ indraget

  Övriga byggnader

  Bostadsbyggnad

  Byggnadstyp

  2 plan

  Uppvärmning

  Bergvärme, ved, olja, luft/luft

  Renoveringar

  Bergvärme -15 Fiber indraget

  TV

  Fiber är indraget (Gm. Baggebol/Salbovatten förening, kostnad fiber ca 300 kr/mån)

  Betesmark

  Areal: 3 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Vänersborg Baggebol GA:1, Gemensamhetsanläggning: Vänersborg Salbo GA:1, Samfällighet: Vänersborg Åttersrud S:1 Skattetal: Mantal 1/32 Last: Avtalsservitut: Kraftledning, D201500386353:1.1

  Möjligt tillträde

  Enligt ök.

  Vatten/avlopp

  Enskilt vatten (Samfällt vatten, sk. Vänervatten gm. Baggebol/salbovatten förening) Enskilt avlopp (Trekammarbrunn med nyare infiltrationsanläggning, gemensam för båda husen) Slamsuges 1 ggr/år.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Bostadsbyggnad

  Huvudbyggnad

  Fastighetsavgift:

  6 427 kr / år

  Pantbrev:

  5 st om totalt 802 000 kr

  Taxeringsvärde:

  938 000 kr

  Småhusmark lantbruk:

  95 000 kr

  Småhusmark lantbruk:

  75 000 kr

  Småhusbyggnad lantbruk:

  199 000 kr

  Småhusbyggnad lantbruk:

  463 000 kr

  Betesmark:

  106 000 kr

  Typ:

  120, Lantbruksenhet, bebyggd

  Övriga uppgifter

  Byggnad

  Bostadsbyggnad

  Byggår:

  1946

  Grund:

  Krypgrund

  Stomme:

  Betong

  Bjälklag:

  Betong

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Tegelpannor

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Luft/luft + ved

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten (Samfällt vatten, sk. Vänervatten gm. Baggebol/salbovatten förening) Enskilt avlopp (Trekammarbrunn med nyare infiltrationsanläggning, gemensam för båda husen) Slamsuges 1 ggr/år.

  Renoveringar:

  Nyare ytskikt Badrum renoverat -15 Nyare VVS (badrum/kök) El utbytt för ca 10 år sedan

  Bostadsbyggnad

  Byggår:

  1947

  Byggnadstyp:

  2 plan

  Uppvärmning:

  Bergvärme, ved, olja, luft/luft

  Renoveringar:

  Bergvärme -15 Fiber indraget

  Mark

  Arealer:

  Areal ca 4 ha, fördelat på:

  Övrigt:

  1 ha

  Bete:

  3 ha

  Taxerad areal

  Det finns 1 skiften

  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor