Byggmästargatan 6B, Gävle

1 150 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Byggmästargatan 6B - Gävle

Kommun

Gävle

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1952

Boarea

41,9m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

3 av 3 , Hiss finns inte

Rum

1 rok

Område

Gävle Centrum

Avgift

2 528 kr/mån

Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband (100/100 Mbit/s).

Som utgångspris

1 150 000 kr

27 446 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fin etta med attraktivt centralt läge. Fräscha ytskikt, helkaklat badrum och balkong i bästa solläge

  Fin etta högst upp i huset med attraktivt centralt läge. Fräscha ytskikt, helkaklat badrum och balkong i bästa solläge med utsikt mot Gavleån och Boulognern. Välskött förening där många större renoveringar är avklarade. Tillgång till uteplats på innergården, bastu/relax och övernattningsrum. Här bor du med på promenadavstånd till högskolan, sjukhuset, Stortorget och till hela Gävles serviceutbud. Välkomna på visning!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med laminatgolv och garderob.

  Vardagsrum

  Ljust vardagsrum med mindre burspråk, parkettgolv och garderob. Utgång till balkong i bästa solläge åt sydväst med utsikt mot Gavleån.

  Kök

  Generöst kök med plats för köksmöbel, renoverat 2008 med vit köksinredning och svart kakel ovanför arbetsbänk. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (2016), inbyggnadsugn i rostfritt, spishäll samt fläktkåpa i rostfritt. Städskåp.

  Badrum

  Helkaklat badrum, renoverat i samband med stamrust 2002/03, utrustat med duschväggar (2015), toalett, tvättställ, högskåp (2015) och handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd. Föreningen har tvättstuga med torkrum, samlingslokal med uthyrningsrum och bastu/relax.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1952

  2018 - Slipning av parkettgolv, målning av väggar och tak i vardagsrum. 2018 - Målning av väggar i kök. 2015 - Målning av väggar i hall.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV & bredband

  Ansluten till kabelnät. Leverantör: Cantab. Grundutbud på ca 15-20 kanaler ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 190 kr/mån. Bredband. Leverantör: Gavlenet. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Kollektiv bredbandsanslutning med Gavlenet. 100/100 ingår för varje lägenhet mot ett obligatoriskt tillägg på 169 kr/mån.

  Uteplats/Balkong

  Balkong med trall i trivsamt sydvästläge med utsikt mot Gavleån och Boulognern.

  Bilplats

  Föreningen har 4 parkeringsplatser som kan hyras av föreningens medlemmar för 585 kr/mån. I dagsläget står 13 personer i kö (2019-07-04). Föreningen har även 6 st 2-timmarsparkeringar på innergården. Parkering är ej tillåten nattetid mellan 24 och 07. Två parkeringskort ingår för varje lägenhet.

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  363 kr/månad

  Försäkring:

  123 kr/månad

  Elkostnad:

  240 kr/månad

  Total driftkostnad:

  363 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  1,0878%

  Andel av årsavgift:

  1,0989%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1952

  Fönster:

  2-glas

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  2018 - Slipning av parkettgolv, målning av väggar och tak i vardagsrum. 2018 - Målning av väggar i kök. 2015 - Målning av väggar i hall.

  Förening

  Föreningens namn:

  Dammen

  Lägenhetsnummer:

  63

  Antal lägenheter:

  64

  Byggår:

  1952

  Antal lokaler:

  4

  Allmänt om föreningen:

  BRF Dammen är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1951. Föreningens fastighet består av 2 flerbostadshus, ett med 4 våningar och ett med 3 våningar. Sammanlagt finns 63 st lägenheter samt 4 st uthyrda lokaler (fotograf, tatuerare, bröllopskläder).  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna Mittnord AB. Avgifterna höjdes med 2% 2019-01-01 pga balkong- och fasadrenoveringen. Inga ytterligare förändringar av avgiften finns planerade i dagsläget (2019-07-05). Föreningen accepterar delat ägande under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 10%.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 2018: Installation av belysning på gården. 2017: Byte av passersystem och lås. 2017: Nya vinds- och källardörrar. 2012-2013: Nya säkerhetsdörrar 2012-2013: Nya hissar i huset på Byggmästargatan 4. 2012-2013: Trapphusrenovering 2010-2011: Tak- och fasadrenovering 6:an. 2009: Fönsterrenovering. 2003: Stamrenovering. Alla elskåp är bytta till automatsäkringar i lägenheterna. PLANERADE/PÅGÅENDE 2019: Nu i slutet på Juli skall det börjas med fasadrenoveringen på Byggmästargatan 6, arbetet beräknas vara klart i slutet av oktober. Byte av tak, ny puts och nya balkongräcken. - Byte av fönster finns i framtida planer. Kommer ske inom de närmaste åren, föreningen kommer titta närmare på detta när pågående renovering är klar.  TV/Internet:

  Ansluten till kabelnät. Leverantör: Cantab. Grundutbud på ca 15-20 kanaler ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 190 kr/mån. Bredband. Leverantör: Gavlenet. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Kollektiv bredbandsanslutning med Gavlenet. 100/100 ingår för varje lägenhet mot ett obligatoriskt tillägg på 169 kr/mån.  Parkering:

  Föreningen har 4 parkeringsplatser som kan hyras av föreningens medlemmar för 585 kr/mån. I dagsläget står 13 personer i kö. Föreningen har även 6 st 2-timmarsparkeringar på innergården. Parkering är ej tillåten nattetid mellan 24 och 07. Två parkeringskort ingår för varje lägenhet.  Gårdsplan:

  Trevlig innergård med grönytor och sittgrupp.  Gemensamma utrymmen:

  Ett vindsförråd och en matkällare tillhör varje lägenhet. Gemensam tvättstuga, hobbyrum, bastu med relax, samlingsrum och övernattningsrum finns att nyttja för föreningens medlemmar. Övernattningsrum 100 kr/dygn. Samlingslokal 200 kr/dygn.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  166 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-10-09

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor