Södra Fiskargatan 3, Gävle

1 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Södra Fiskargatan 3 - Gävle

Kommun

Gävle

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1903

Boarea

107m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

1 av 5 (Lgh ligger på entréplan) , Hiss finns inte

Rum

3 rok varav 2-3 sovrum

Område

Brynäs

Avgift

4 729 kr/mån

inkl. värme, vatten och kabel-TV (grundutbud).

Enligt utgångspris

1 995 000 kr

18 645 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Karaktärsfull och ljus trea med havsnära läge

  Välkommen till denna unika trea om 107 kvadratmeter med havet som granne i vacker sekelskiftesfastighet. Karaktärsfull bostad som erbjuder upp till tre möjliga sovrum, modernt och smakfullt kök med gott om bänkyta, ljust vardagsrum och helkaklat duschrum och gästwc. Lägenheten har två entréer och fönster mot lugn innergård. Attraktivt belägen med gångavstånd till både centralstationen och centrum. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Maria Wallström

  Fastighetsmäklare

  0768-785866

  maria.wallstrom@lansfast.se Läs mer om Maria

  Extra kontaktperson

  Jessica Sjögren

  Administrationsansvarig

  026-150246

  jessica.sjogren@lansfast.se Läs mer om Jessica

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  HALL

  Gott om plats för avhängning och förvaring i två garderober. Parkett på golvet och ljusa väggar.

  VARDAGSRUM

  Ljust och rymligt med gott om plats för önskad möblering. Två fönster mot lugn innergård. Parkett på golvet och ljusa väggar.

  SMAKFULLT OCH MODERNT KÖK

  Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll, fläkt. Praktisk köksö och plats för köksmöbel. Parkett på golvet och ljusa väggar.

  SOVRUM 1

  Parkett på golvet och ljusa väggar. Fönster mot innergård.

  RUM

  Perfekt som walk in closet/arbetsrum då det inte finns ngt fönster. Garderobsförvaring.

  SOVRUM 2

  Med egen entré från S Fiskargatan. Parkett på golvet och ljusa väggar.

  HELKAKLAD GÄSTWC

  I direkt anslutning till sovrum 2 finns en helkaklad gästwc med klinkergolv utrustad med toalett och tvättställ.

  HELKAKLAT DUSCHRUM

  Klinkergolv med golvvärme utrustad med dubbelkommod, toalett, dusch med glasdörr, handdukstork och tvättmaskin.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett förråd beläget strax intill.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1903

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV & bredband

  Kabel-TV via ComHem. Analogt grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. - Föreningen har sagt upp sitt avtal med ComHem från juni 2020. De håller just nu på att ta in offerter från andra leverantörer men har inte beslutat något ännu. - Föreningen planerar att bryta ut avgiften för kabel-TV så att den läggs som ett tillägg på månadsavgiften och regleras utefter kvadratmeter på lägenheterna. För mer info ta kontakt med föreningen.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  470 kr/månad

  Försäkring:

  120 kr/månad

  Elkostnad:

  350 kr/månad

  Total driftkostnad:

  470 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Andel i föreningen:

  4,7%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-06-24

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1903

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Concordia i Gefle

  Lägenhetsnummer:

  3

  Antal lägenheter:

  28

  Byggår:

  1903

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  Concordia i Gefle är en äkta bostadsrättsförening som ligger på hörnet vid Södra Fiskargatan 3 och Östra Islandsgatan 25 på härliga Södra Brynäs. Huset är byggt 1903 och består av 28 bostadsrättslägenheter och 2 hyreslokaler (massör och varulager). Föreningen bildades 2013 och förvärvade 2014 fastigheterna Gävle Brynäs 7:2 och Gävle Brynäs 9:9 (parkering). Gå gärna in på föreningens hemsida: http://concordiagefle.se/  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av föreningen. Enligt budget höjer föreningen avgifterna med 2%/år för att följa index. Detta görs endast om behovet finns och beslut fattas mot slutet av året. Föreningen accepterar delat ägande med minsta andel 10%.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 2019: Målning av fönster och renovering av fasad mot innergård. 2019: Försäljning av den sista hyreslägenheten. 2018-2019: Ombyggnation av en affärslokal till tre lägenheter. 2018: Ny hiss. 2016: Målning fönster mot gatan 2015: Målning yttertak 2014: Putsarbeten fasad 1986: Renoverades fastigheten med nya fönster, nytt VA, ny el, ny hiss, ny fasad och nytt yttertak. PLANERADE/PÅGÅENDE - Målning av trapphus ska göras men det är ej beslutat när. Kommer ej ske under 2019.  TV/Internet:

  Kabel-TV via ComHem. Analogt grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. - Föreningen har sagt upp sitt avtal med ComHem från juni 2020. De håller just nu på att ta in offerter från andra leverantörer men har inte beslutat något ännu. - Föreningen planerar att bryta ut avgiften för kabel-TV så att den läggs som ett tillägg på månadsavgiften och regleras utefter kvadratmeter på lägenheterna. För mer info ta kontakt med föreningen.  Parkering:

  Tillhörande huset finns en parkeringsyta tvärs över Östra Islandsgatan med 17 parkeringsplatser som i första hand är till för dom boende i huset. 450:-/månad. Inga lediga platser finns för närvarande utan fördelas efter kösystem. Ca 7-8 boende i kö i dagsläget (kontrollerat 2019-10-08). Snöröjning och renhållning av sin parkeringsyta ansvarar hyresgästen för.  Gemensamma utrymmen:

  Till alla lägenheter hör ett förråd i källaren eller ett på vinden. Det finns två cykelförråd, ett i källaren på Södra Fiskargatan 3 och ett på entréplan på Östra Islandsgatan 25. Till föreningen hör även bastu, samlingslokal samt tvättstuga. Bastun kan nyttjas mot en årlig avgift på 300 kr. Samlingslokalen kan nyttjas kostnadsfritt.  Annat:

  Varje lägenhet är husvärd 2 veckor/år då de ska kolla så att dörrar hålls ordentligt stängda och låsta, sopkärl inte står öppna och hålla allmän koll i huset. Föreningen har 2 gemensamma städdagar/år då bl a tvättstuga, källargångar, p-platser, stenplattor och gemensamma fönster ses över. Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  150 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2012-01-04

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor