Södra Stapeltorgsgatan 22B, Gävle

Stilren och snygg 2:a med hög trivselfaktor.

Som utgångspris

1 475 000 kr

Månadsavgift 2 783 kr/mån Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. - Bredband ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån. - Kabel-TV (grundutbud) ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 84 kr/mån. - Föreningen har enhetsmätning av elen som läggs på avgiften varje månad. Förening står för nätkostnaden.

Bostadsrättslägenhet Gävle

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 3 av 3 , Hiss finns inte

Byggår: 1954

Boarea: 54,5 m2 enligt bostadsrättsföreningen

Stilren och snygg 2:a med hög trivselfaktor och genomgående smakfulla materialval i ett attraktivt läge på Söder. En bostad för dig som söker ett kvadratsmart hem i genomgående fint skick med sociala ytor och en underbar balkong med soligt sydvästläge. Bostaden erbjuder en välkomnande hall med gott om plats för avhängning, modernt kök, socialt vardagsrum med plats för både soffa och matplats och utgång till solig balkong, rymligt sovrum och helkaklat duschrum. Föreningen Anders Salt är en populär bostadsrättsförening med låg belåning och låga avgifter där bland annat bredbandet ingår i månadsavgiften. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger, caféer och matbutiker. Endast ett stenkast från bostaden finner du närmaste busshållplats. Promenadavstånd till centrala delarna av Gävle samt till Centralstation. Välkommen hem!

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Maria Wallström

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0768-785866

  maria.wallstrom@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Jessica Norin

  Administrationsansvarig

  Mobil: 026-150246

  jessica.norin@lansfast.se

  Planritning Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  KÖK

  Modernt och trivsamt kök där det finns gott om förvaring och bänkyta. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn i högläge, fläkt, intergrerad diskmaskin samt delad kyl och frys. Laminatgolv och tapetserade väggar.

  HALL

  Välkomnande hall med gott om plats för avhängning, laminatgolv och tapetserade väggar. (Garderob ingår ej).

  VARDAGSRUM

  Stort och ljust vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp och plats för både soffa och matbord. Ett trivsamt rum som bjuder in till umgänge. Från vardagsrummet nås den möblerbara balkongen i soligt sydvästläge. Laminat på golvet och tapetserade väggar. Tv-möbel ingår.

  SOVRUM

  Rymligt med gott om förvaring i 3 st platsbyggda garderober. Laminat på golvet och tapetserade väggar. (Lös garderob med skjutdörrar säljes separat).

  DUSCHRUM

  Helkaklat med klinkergolv (golvvärme) utrustad med toalett, tvättställ med underskåp och spegelskåp, dusch med välvda duschväggar i klarglas. (Tvättmaskin säljes separat).

  Uteplats/Balkong

  Solig balkong åt sydväst

  Bostad

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Boarea

  54,5m2

  Areakälla

  enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 3 , Hiss finns inte

  Lägenhetsnummer

  7

  Andel i föreningen

  2,58042%

  Andel av årsavgift

  2,57106%

  TV och internet

  Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 84 kr/mån. Gruppanslutning till bredband (fiber) via Telenor. Router ingår till varje lägenhet. 250 Mbit ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån.

  Byggnad

  Fastighetsbeteckning

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1954

  Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

  Energideklaration

  Energideklarationen är utförd 2019-03-26
  Energiklass:
  Energiprestanda: 139 kWh/m2 och år

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Fönster

  2-glasfönster

  Hiss

  Hiss finns inte

  Allmänt om föreningen

  Föreningens namn

  Brf Anders Salt i Gävle

  Föreningens organisationsnummer

  785000-0089

  Föreningsform

  Bostadsrättsförening

  Äkta/oäkta förening

  Äkta förening

  Tillåter föreningen delat ägande?

  Ja

  Föreningens byggnader

  Antal lägenheter

  36 st

  Antal lokaler

  2

  Byggår

  1954

  Äger föreningen marken

  Ja

  Allmän information

  Brf Anders Salt är en äkta förening bestående av 36 lägenheter samt två hyreslokaler (pizzeria och kontor). Föreningen bildades i samband med att fastigheten byggdes år 1954 av Diös AB och äger fastigheten söder 49:5. Fastighetens adresser är Sofiaplan 22, 24 och Södra Stapeltorgsgatan 22 A, B. Besök gärna föreningens hemsida: https://www.egrannar.se/brfanderssalt

  Föreningens ekonomi

  Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen. Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Eventuellt kan det framtida fönsterbytet innebära en höjning av avgiften men för närvarande finns ingen ytterligare information kring detta (kontrollerat 2019-10-30). Föreningen accepterar delat ägande med minsta andel 10%.

  Föreningens planerade och utförda renoveringar

  UTFÖRDA 2017-2018: Byte av VVC-ledning ink isolering. 2017: Ny avfuktare i tvättstugan. 2016-2017: Putsning och målning av grund. 2015: Byte till säkerhetsdörrar till lägenheterna. 2012-2013: Plattläggning och plantering vid uteplats. 2012-2013: Byte av stamventiler på värmesystemet. 2011-2012: Asfaltering av garagenedfart. 2010-2011: Plattläggning av altaner. 2009-2010: Fönsterrenovering, inbyggnad av trapp, åtgärder efter OVK-besiktning. 2008: Byte av elledningar, fördelningsmätning av el. 2008: Renovering av balkonger. 2007: Stamrust, omplastning av avloppsrör. Två nya tvättmaskiner. 2002: Genomfördes byte av termostatventiler. 1999: Renovering av tvättstugan och torkrummet. 1999: Renoverade av kall- och varmvattenledningarna. 1997: Utökning av antalet parkeringsplatser. 1993: Fjärrvärmeanslutning. 1991: Fasadrenovering. PLANERADE - Föreningen håller just nu på att söka bygglov för fönsterbyte. Om allt går enligt plan beräknas bytet påbörjas under 2020.

  Gemensamma utrymmen

  Tvättstuga, hobbyrum och cykelförråd finns. Till varje lägenhet hör ett vinds- och ett matkällarförråd.

  Gårdsplats

  Fastigheterna har en innergård med möbler och grillplats.

  Parkering

  Föreningen har 8 garage- och 13 p-platser. Garage kostar mellan 240-390 kr/mån och p-plats kostar 160 kr/mån. I kö till garage står ca 20 personer och till p-plats 12 personer (kontrollerat 2019-10-31).

  Försäkring

  Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring betalas individuellt av bostadsrättsinnehavaren, och bostadsrättstillägget ingår i fastighetsförsäkringen.

  Föreningens hemsida

  https://www.egrannar.se/brfanderssalt

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Södra Stapeltorgsgatan 22B, Gävle

  Kommun: Gävle

  Område: Söder

  Församling: Gävle Heliga Trefaldighets Församlin

  Boendeform: Bostadsrättslägenhet

  Upplåtelseform: Bostadsrätt

  Ekonomi

  Utgångspris: 1 475 000 kr Som utgångspris

  Månadsavgift: 2 783 kr/mån Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. - Bredband ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån. - Kabel-TV (grundutbud) ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 84 kr/mån. - Föreningen har enhetsmätning av elen som läggs på avgiften varje månad. Förening står för nätkostnaden.

  Pantsättning: Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-10-30

  Pantsättningsavgift: 465 kr

  Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

  Driftkostnad: 370 kr/månad

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Elkostnad: 250 kr/månad

  Försäkring: 120 kr/månad

  Kommentar till driftkostnad: Föreningen har enhetsmätning av elen som läggs på avgiften varje månad. Förening står för nätkostnaden.

  Antal personer i hushållet: 2 st

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Gävle

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder