Kungsgårdsvägen 14B, Kalmar

695 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Kungsgårdsvägen 14B - Kalmar

  Kommun

  Kalmar

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Boarea

  35m2

  Våning

  4 av 4 , Hiss finns

  Rum

  1 rok

  Avgift

  2 250 kr/mån

  Utgångspris

  695 000 kr

  19 857 kr/m2

  Ytterst välplanerad lägenhet i lummiga Skälbyområdet.

  På kungsgårdsvägen 14B är denna kvadratsmarta vindslägenhet till salu. Lägenheten har ett stort allrum med plats för soffa, säng och middagsbord. Förvaringsutrymmena är utmärkta med klädkammare, kattvind, matkällare och stort vindsförråd precis utanför ytterdörren. Flyttar du hit blir du del av en välmående förening med fina gemensamma utrymmen, bland annat övernattningslägenhet. Lägenheter ligger i Skälbyområdet vilket innebär närhet till grönområde, busshållplats strax utanför dörren, cykelavstånd till stan, universitet och promenadavstånd till mataffärer. Årsredovisning och stadgar finns under dokumentfliken, Varmt välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Ludwig Johansson

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-529 62 00

  ludwig.johansson@lansfast.se Läs mer om Ludwig

  Alla bilder

  Planritning

  Kungsgårdsvägen 14 B

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  I hallen erbjuds mycket bra förvaring i form av en "walk in closet" samt en mindre dörr ut till kattvind. Ifrån hallen når vi det trevliga allrummet med plats får både soffa, säng och matbord. På golvet ligger en parkett och extra härligt för rummet är de generösa ljusinsläppet med både stort fönster och takfönster. Det delvis kaklade badrummet med våtrumsmatta har handdukstork, toalett, tvättställ och dusch. Köket erbjuder smart förvaring och maskinellutrustning bestående av spis (-14), kyl/frys (-12) och fläkt.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett vindsförråd, en stor kattvind och matkällarförråd. I grannhuset ligger tvättstugan och förening har både övernattningslägenhet och samlingslokal.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1955

  Bilplats

  Garageplats går att hyra till separat kö!

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  342 kr/månad

  Försäkring:

  92 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Total driftkostnad:

  342 kr/månad

  Andel i föreningen:

  0,1342%

  Andel av årsavgift:

  0,13135%

  Reparationsfond:

  9 617 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Förening

  Föreningens namn:

  Riksbyggen Brf Hagtorpet

  Lägenhetsnummer:

  418

  Antal lägenheter:

  495

  Antal lokaler:

  79

  Allmänt om föreningen:

  Riksbyggens Brf Hagtorpet är Kalmars största bostadsrättsförening. Omtyckt förening med stora uppvuxna innergårdar med grill- och uteplatser, fotbollsplan och boulebana i bostadsområdet. Mataffär, pizzeria och busshållsplats alldeles i närheten och vackra Skälby Gård som har fina grönområden, vackra välbevarade byggnader, många djur som man kan titta på, lekplats och frisbee-golfbana. Gång- och cykelavstånd till Kvarnholmens centrum, Hansa City och Linnéuniversitetet. För mer information gå in på www.kalmarhus10.se  Föreningens ekonomi:

  För ytterligare information om föreningens ekonomi kontakta bostadsrättsföreningens styrelse eller Riksbyggen.  Gjorda renoveringar:

  Föreningen har tidigare år genomfört större investeringar och underhållsåtgärder: Här följer de senaste (mer information i årsredovisningen): 1993-1995 total ombyggnad av samtliga lägenheter. 2004 uppförande av fyra miljöhus. 2005 balkonginglasning. 2008 ombyggnad av outhyrd lokal till tre studentboenden. 2010/2011 takrenovering. 2012 Passérsystem, entré- och källardörrar. 2016/2017 byte av fönster.  Annat:

  Föreningen har 24 st uppförda bostadshus med 495 lägenheter, 79 lokaler och 5 studentrum.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor