Södrabogränd 1, Växjö

1 845 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Visning

Tis 22 Okt 16:30 - 17:30

Bokad visning - anmäl dig här

Anmäl till visning

Adress

Södrabogränd 1 - Växjö

Kommun

Växjö

Typ

1996-1999

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1996-1999

Boarea

83,6m2

Enligt bostadsrättsförening.

Våning

1 av 4 , Hiss finns

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Wälludden

Avgift

4 924 kr/mån

Inklusive värme, vatten, kabel-tv och internet.

Utgångspris

1 845 000 kr

22 069 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Södrabogränd 1

   Välplanerad trea med tilltagna ytor, bra sällskapsutrymmen och härligt ljusinsläpp! Nu finns möjligheten att flytta in i denna unika och charmiga lägenhet. Här erbjuds en spännande planlösning med tilltagna ytor. Vardagsrum med gott om plats för härliga sammankomster, praktiskt kök med plats för stort matbord, två stora sovrum med plats för dubbelsäng, fräscht badrum och rymlig klädkammare för klädfantasten! Lägg till en rymlig atmosfär, ljusinsläpp från tre olika väderstreck och tilltagen balkong med överbyggt tak och du får en fantastisk lägenhet! Stabil förening med månadsavgift om 4924 som inkluderar värme, vatten, tv och internet! På Södrabogränd bor du med närhet till Växjösjön, bergundasjön och bokhultet. Dessutom finns affärsservice på gångavstånd och Växjö centrum når du enkelt på cykel eller genom områdets goda bussförbindelser. Välkommen!

   Ansvarig mäklare

   Alla bilder

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-10-22 16:30:00 2019-10-22 17:30:00 40 Bostadsvisning Södrabogränd 1, Växjö 56,8595232080875, 14,8130193305634 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Rumsbeskrivning

   Entré/Hall Hemtrevlig och rymlig entré med ekparkett på golv. Sovrum Sovrum med ekparkett på golv. Badrum Fräscht badrum med plastmatta på golv. Badrummet är utrustat med badkar, handdukstork, wc och handfat. Klädkammare/Förråd Rejält förråd med gott om förvaringsmöjligheter. Vardagsrum Tilltaget vardagsrum med en härlig rymd och bra ljusinsläpp. Planlösningen gör att det finns gott om umgängesyta och plats för soffgruppen, tv-möblerna samt favoritfåtöljen. På golvet ligger ekparkett. Kök Praktiskt kök med plats för stort matbord och ekparkett på golv. Köket är i vitt utförande och utrustat med spis, diskmaskin, kyl och frys. Sovrum Stort sovrum med gott om plats för dubbelsängen, garderober och på golvet ligger ekparkett. Genom sovrummet når du den charmiga och tilltagna balkongen med överbyggt tak.

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten hör ett förråd beläget i en separat förrådsbyggnad. Tvättstugan finns praktiskt belägen i entréplan. Det finns tvättstugor i varje hus. Grönskande utemiljö med grillplats

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Uteplats/Balkong

   Tilltagen balkong med överbyggt tak i nordvästligt läge.

   Bilplats

   Kostnadsfria P-platser för boende, parkeringskort krävs. Separat kö till garageplats.

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   300 kr/månad

   Elkostnad:

   300 kr/månad

   Total driftkostnad:

   300 kr/månad

   Personer i hushållet:

   2 st

   Kommentar:

   Notera att driftkostnaderna är individuella och kan avvika. Kontakta ditt egna försäkringsbolag för prisuppgift på försäkring.

   Andel i föreningen:

   2,4359%

   Andel av årsavgift:

   2,67717%

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-09-18

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av köpare

   Byggnad

   Byggår:

   1996-1999

   Ventilation:

   Mekanisk frånluft

   Uppvärmningssystem:

   Fjärrvärme

   Förening

   Föreningens namn:

   Brf Södrabogränd 1

   Lägenhetsnummer:

   39-408-1-1204-1

   Antal lägenheter:

   55

   Byggår:

   1996-1999

   Antal lokaler:

   0

   Allmänt om föreningen:

   Brf Södrabogränd 1 bildades i januari 2015. År 1996 var hus 1 och 3 klart, medan hus 5 stod klart år 1999. Föreningen består av 55 lägenheter fördelat på 25 st 1:or, 16 st 2:or och 14 st 3:or. Det finns också två gårdshus där alla lägenheter har varsitt förråd, samt ett miljöhus och styrelserum. Enligt årsredovisning 2018 är 52 av 55 lägenheter upplåtna som bostadsrätt i nuläget. Resterande 3 lägenheter är upplåtna som hyresrätt.   Energideklaration

   Energiprestanda, specifik energianvändning:

   135 kWh/m2 per år

   Status:

   Utförd

   Deklarationsdatum:

   2009-10-14

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor