Södrabogränd 1, Växjö

2 050 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Visning

Tis 29 Okt 18:15 - 19:00

Välkommen att boka dig på visning!

Anmäl till visning

Adress

Södrabogränd 1 - Växjö

Kommun

Växjö

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1996-1999

Boarea

83,6m2

Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Våning

4 av 4 , Hiss finns

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Välludden

Avgift

4 924 kr/mån

inkl. värme, vatten, kabel-TV och internet (hushållsström och försäkring tillkommer).

Utgångpris eller högstbjudande

2 050 000 kr

24 522 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Södrabogränd 1

   Unikt tillfälle att flytta in i en välplanerad 3:a högst upp i huset på Södrabogränd. Här bor du vackert beläget i en bostad med fantastiskt ljusinsläpp och underbar balkong med högt och fritt läge. Centrum och dess utbud med butiker, restauranger mm. finns på kort cykelavstånd samtidigt som närmiljön är grönskande och rogivande. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, internet och parkeringsplats. Hiss finns! Planlösning fördelas över ca 83,6 kvm och bjuder på fina umgängesytor i ett väl tilltaget vardagsrum och ett trivsamt kök med tillhörande matplats. Vidare finns här två stora sovrum som båda är av storleken att det rymmer dubbelsäng, ett badrum utrustat med badkar samt en rejäl klädkammare. Hela lägenheten går i ljusa och harmoniska färgtoner. Fönster i tre väderstreck bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Högst upp i huset bor du också insynsskyddat och med en härlig känsla av att "bo uppe bland träden". Vid Wälludden bor du vackert beläget mellan sjöarna och med närhet till både Växjö city, universitet och Bokhultet. På gångavstånd finns all önskvärd vardagsservice så som mataffär, apotek, blomsteraffär och gym. Varmt välkomna att kontakta mäklare Kim Gromer för visning!

   Ansvarig mäklare

   Alla bilder

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-10-29 18:15:00 2019-10-29 19:00:00 40 Bostadsvisning Södrabogränd 1, Växjö 56,85951468, 14,81302191 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Rumsbeskrivning

   ENTRÉ / HALL Välkomnande och ljus entré med plats för jackor och skor till höger. Ljust målade väggar och en varm nyans och ekparkett på golvet. Hela lägenheten förutom badrummet målades år 2019. BADRUM Till vänster om entrén finns badrummet. Utrustat med spegelskåp, handfat, toalett, dusch och badkar. Våtrumstapet på väggarna och plastmatta på golvet i originalutförande. KLÄDKAMMARE I anslutning till entrén finns en praktisk klädkammare. Plats för massvis av kläder och annan förvaring. Ljust målade väggar och ekparkett på golvet. VARDAGSRUM Underbart rum med ljusinsläpp från stora fönster i både väster och norrläge. Plats för soffgrupp, TV-möbel och ett par sköna fåtöljer. Målade väggar en varmgrå nyans och ekparkett på golvet. KÖK Ljust och trivsamt kök med tillhörande matplats. Köksinredning i vitt utförande, kakel ovan arbetsytan och bänkskiva i laminat. Maskinell utrustning bestående av spis, fläktkåpa, kyl och frys i fullhöjd. Förberett för diskmaskin. Fina arbetsytor och förvaringsmöjligheter i både under och överskåp. Kyl, frys och spis installerades ca 2012. Fönster i österläge. Ljust målade väggar och ekparkett från år 2019 på golvet. SOVRUM 1 I anslutning till vardagsrummet finns ett sovrum med plats för dubbelsäng, tillhörande nattduksbord och skrivbord/förvaringsmöbel. Fönster i väster- och söderläge. Målade väggar i en gråkulör och ekparkett på golvet. Från sovrummet nås balkongen, högt och fritt belägen med fin utsikt blir detta en optimal plats för rekreation och återhämtning. SOVRUM 2 Fint sovrum med plats för säng, skrivbord och byrå. Fönster i österläge. Målade väggar en varmbeige kulör och ekparkett på golvet.

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten hör ett förråd beläget i en separat förrådsbyggnad. Tvättstugan finns praktiskt belägen i entréplan. Det finns tvättstugor i varje hus. Grönskande och lummig närmiljö. Föreningen har en grillplats och runt knuten finns Växjösjön och dess pärlor. Föreningen har en gemensam vår-och höststäddag per år. Ett fint tillfälle att lära känna sina grannar.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1996-1999

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Uteplats/Balkong

   Underbar, väl tilltagen balkong överbyggd med tak. Högt och fritt läge med kvällssol och fantastiskt utsikt. Balkongen ligger belägen i nordvästläge.

   Bilplats

   Kostnadsfria p-platser i området för de boende, parkeringskort krävs. Garageplats via separat kösystem.

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   200 kr/månad

   Elkostnad:

   200 kr/månad

   Total driftkostnad:

   200 kr/månad

   Kommentar:

   Angiven hushållsström är en uppskattad kostnad avgiven av säljaren. Försäkring tillkommer utöver angiven driftskostnad. Observera att driftskostnaden är individuell och kan variera beroende på avtal samt förbrukning.

   Andel i föreningen:

   2,6772%

   Andel av årsavgift:

   Uppgiften har ej gått att få fram

   Kommentar till andelstal:

   Andelstal enl. ek.plan. Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   Pantsättning:

   Bostaden är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av köpare

   Byggnad

   Byggår:

   1996-1999

   Ventilation:

   Mekanisk frånluft

   Uppvärmningssystem:

   Fjärrvärme

   Förening

   Föreningens namn:

   Brf Södrabogränd 1

   Lägenhetsnummer:

   1504

   Antal lägenheter:

   55

   Byggår:

   1996-1999

   Antal lokaler:

   0

   Allmänt om föreningen:

   Brf Södrabogränd 1 bildades i januari 2015. År 1996 var hus 1 och 3 klart, medan hus 5 stod klart år 1999. Föreningen består av 55 lägenheter fördelat på 25 st 1:or, 16 st 2:or och 14 st 3:or. Det finns också två gårdshus där alla lägenheter har varsitt förråd, samt ett miljöhus och styrelserum. Enligt årsredovisning 2018 är 52 av 55 lägenheter upplåtna som bostadsrätt i nuläget. Resterande 3 lägenheter är upplåtna som hyresrätt.   Energideklaration

   Energiprestanda, specifik energianvändning:

   135 kWh/m2 per år

   Status:

   Utförd

   Deklarationsdatum:

   2009-10-14

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor