Stationsgatan 16B, Luleå

1 095 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Stationsgatan 16B - Luleå

Kommun

Luleå

Typ

Flerfamiljhus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

Boarea

38m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

0 av 3 (Bottenvåning ) , Hiss finns inte

Rum

1,5 rok varav 1 sovrum

Område

Luleå Centrum

Avgift

2 248 kr/mån

Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Utgångspris

1 095 000 kr

28 816 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Rymlig 1,5 rok med öppen planlösning i centrala Luleå

  Välkommen till denna rymliga 1,5 rok med öppen planlösning i centrala Luleå! Här bor du på bottenplan i en ekonomiskt trygg förening med fina gemensamhetsanläggningar och låg månadsavgift. Lägenheten bjuder in till en stor och välkomnande hall med en praktisk klädkammare som ger utrymme för förvaring. Vidare finns ett ljust och socialt allrum/kök med fräscha ytskikt från 2019 där det finns plats för både köksbord och soffmöbel. Badrummet är helkaklat med golvvärme och sovrummet ligger avskiljt från allrummet. Här bor du centralt med gångavstånd till matvarubutiker, shopping, restauranger och med goda transportförbindelser till både flygplatsen och universitetet. Till lägenheten ingår naturligtvis ett förråd med möjlighet att överta en del lösöre som soffa, soffbord, säng, vardagsrumsbord, bokhylla m.m. Föreningen erbjuder sina medlemmar fina gemensamhetsanläggningar som bastu, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd och parkeringsplats. Välkommen kontakta mäklaren för frågor och vi ses på visning!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Kent Bergsten

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-314 60 40

  kent.bergsten@lansfast.se Läs mer om Kent

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall, kök/allrum, sovrum, badr

  HALL Stor och välkomnande hall med plats för hallmöbel och hatthylla. Vitmålade väggar med fondvägg samt laminatgolv. Från hallen nås en klädkammare med platsbyggd förvaring. KÖK Kök med vita skåpluckor, arbetsbänk i trä samt svart mosaik ovan disk/arbetsbänk. Gott om förvaring i form av skåp och luckor. Här finns plats för matsalsmöbel för cirka 4 personer. Vitmålade väggar och laminatgolv. Maskinell utrustning i form av: delad kyl/krys (2015), spis/ugn, fläkt. ALLRUM Ljust och öppet allrum med öppen planlösning mot köket. Här finns plats för mindre soffmöbel och tv. Vitmålade väggar, laminatgolv och öppningsbara fönster med gott ljusinsläpp. SOVRUM Vitmålade väggar och laminatgolv. BADRUM Rymligt helkaklat badrum utrustat med wc, handfat, dusch, spegelskåp, golvvärme och handdukstork. Uttag finns förberett för att ansluta tvättmaskin.

  Övriga utrymmen

  Förråd (nr 106) 1,5 m x 2 med möjlighet att överta lösöret. Matkällare med kyla Tvättstuga Bastu och rekax. Hobbyrum Cykelförråd

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1958

  2019: nymålade väggar och tak, nytt hallgolv, ny blandare i kök samt nytt duschmunstycke. Stambyte är gjort under 90-talet.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Bilplats

  Föreningen tillhandahåller 38 st p-platser (175kr/mån) och 15 garageplatser (400kr/mån). Separat kösystem

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  165 kr/månad

  Försäkring:

  165 kr/månad

  Total driftkostnad:

  165 kr/månad

  Andel i föreningen:

  0,83819%

  Andel av årsavgift:

  0,84367%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-07-09

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Byggnad

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  2019: nymålade väggar och tak, nytt hallgolv, ny blandare i kök samt nytt duschmunstycke. Stambyte är gjort under 90-talet.

  Övrigt:

  Lösöret i källaren kan ev ingå.

  Förening

  Föreningens namn:

  Riksbyggens Brf Luleåhus nr 5

  Lägenhetsnummer:

  207005001-0106

  Antal lägenheter:

  89

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Riksbyggen BRF Luleåhus nr 5 är en äkta bostadsrättsförening med 89 lägenheter i Luleå. Föreningen bildades år 1956 och har fått betyget A+ för år 2017 . Föreningen äger och förvaltar fastigheten Mesen i Luleå. På fastigheten finns 3 byggnader med 89 st lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1958. Fastigheterna har adress Sandviksgatan 17-23 och Stationsgatan 14-16 i Luleå. Lägenhetsbeståndet är fördelat enl. följande: 10 st 1 rum och kök 33 st 2 rum och kök 34 st 3 rum och kök 6 st 4 rum och kök 6 st 5rum och kök 2 st Lokaler Total bostadsarea 5 678 kvm Föreningen är stabil och har god ekonomi. Man har också ett AktivEl-avtal med Luleå Energi vilket garanterar att 100% av den el som köps in till AktivEl är miljöcertifierad och ursprungsmärkt vattenkraft. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade. Stambyte är gjort under 90-talet. Föreningen har en årlig avgiftshöjning på 2%. Fastigheterna är fullförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Föreningen godtar andelsägande då den som bor har till exempel 10%. Föreningen godkänner dock inte medlemskap om man ska hyra ut den direkt när man får tillträde. Föreningen tillhandahåller 38 st p-platser (175kr/mån) och 15 garageplatser (400kr/mån). Separat kösystem  Parkering:

  Föreningen tillhandahåller 38 st p-platser (175kr/mån) och 15 garageplatser (400kr/mån). Separat kösystem  Energideklaration

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2010-06-10

  Primärenergital:

  126 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor