Morängatan 20, Norrköping

1 695 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Visning

Tis 22 Okt 17:00 - 17:30

Bokad visning

Anmäl till visning

Adress

Morängatan 20 - Norrköping

Kommun

Norrköping

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1973

Boarea

104,5m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

3 av 3 (två trappor) , Hiss finns inte

Rum

4,5 rok varav 3-4 sovrum

Område

Vilbergen

Tillträde

01-04-2020

Avgift

6 077 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme, vatten, fast avgift för el, kabel-tv (grundutbud) och bredband.

Utgångspris

1 695 000 kr

16 220 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   HÖRN 4:A MED BALKONG OCH TVÅ BADRUM - VILBERGEN

   Välkomna till en fin och rymlig hörn 4:a i det lugna och populära området Vilbergen! Lägenheten har ett ljust och välplanerat kök där man från matplatsen har fin utsikt mot gården med grönytor och lekplats. Lägenheten har två våtrum varav ett helkaklat duschrum samt ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning, båda renoverade i samband med stambyte 2013. Lägenhetens rymliga vardagsrum har stora fönsterpartier som släpper in mycket ljus och gott om plats för hela familjen finns i lägenhetens 3-4 sovrum , varav ett med utgång till balkong mot gården. Lägenheten är smakfullt renoverad med genomgående nya ytskikt och golv under 2016 samt flera smarta förvaringslösningar. Här bor ni bra i välskött Riksbyggenförening där bredband och den fasta delen för el ingår i månadsavgiften. Barnvänligt område med fina innergårdar, flertalet lekplatser och närhet till Vilbergen centrum, Vrinnevi och goda kommunikationer. Välkommen på visning!

   Ansvarig mäklare

   Joakim Lindblom

   Reg. Fastighetsmäklare

   0734-334346

   joakim.lindblom@lansfast.se Läs mer om Joakim

   Extra kontaktperson

   Alla bilder

   Planritning

   Planskiss

   Visning

   Visning 1

   2019-10-22 17:00:00 2019-10-22 17:30:00 40 Bostadsvisning Morängatan 20, Norrköping 58,57041547, 16,16485718 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Hall

   Hall med klinkergolv vid entré samt laminatgolv i resterande del. Hallen är rymlig och erbjuder förvaring i skjutdörrsgarderob.

   Kök

   Ljust och trevligt kök med matplats vid fönstret. Köksinredning med vita köksluckor och diskbänk/laminatbänkskiva med kakelsättning ovan. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggd ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys. Vid matplatsen finns även ett rymligt skafferi.

   Vardagsrum

   Ljust vardagsrum med stora fönsterpartier och parkettgolv.

   Sovrum

   Sovrum 1 med laminatgolv och utgång till balkongen. Här finns bra förvaring i 2st Infällda garderober. Sovrum 2 med laminatgolv och garderob. Sovrum 3 med laminatgolv och garderob. Sovrum 4 eller större klädkammare med heltäckningsmatta. Beroende på hur många ni är i familjen kan detta rum nyttjas som sovrum eller en lyxig walk-in garderob/klädkammare.

   Badrum

   Badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Badkar, wc, handfat med spegelskåp ovan samt handdukstork. Här finns även egen tvättmaskin och torktumlare.

   Duschrum

   Duschrum med klinkergolv och kaklade väggar. Duschplats, wc, handfat med spegelskåp ovan samt handdukstork.

   Övriga utrymmen

   Inget externt förråd följer lägenheten. Lägenhetsägaren hyr idag ett förråd, i samband med överlåtelsen kan avstämning med föreningen ske om detta förråd kan övertas, men inget som är garanterat.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1973

   Uppvärmning

   Centralvärme - Fjärrvärme

   TV & bredband

   Tv via Telia ingår i månadsavgiften (grundutbud). Bredband via Telia ingår i månadsavgiften. (100mbit)

   Uteplats/Balkong

   Balkong mot innergården med utgång från ett av sovrummen

   Övrigt

   Säljaren berättar: Lägenheten är stor och ljus med mycket ljusinsläpp i vardagsrummet. Vi fastnade för att det är en hörnlägenhet där balkongen har utsikt över lekparken. Våra barn kan därför vara ute och leka själva men det är ändå så att vi kan höra dom och ha koll. Vi tycker det är ett trevligt område med bra förskola, skola och vi uppskattar närheten till centrumet med både mataffär, vårdcentral, apotek, kiosk och bibliotek."

   Läs mer

   Omgivning

   Beskrivning av omgivningen

   Vilbergen är naturskönt beläget strax söder om centrala Norrköping, via Gamla Övägen är det ca 2 km till citykärnan. Vilbergen var från början ett lantligt område men under senare delen av 1960-talet började området bebyggas med flerfamiljshus. Närhet till Vrinneviskogen med motionsspår, Tjalvestuga och minigolfbana. Närhet till Vrinnevisjukhuset. I området finns tre stycken förskolor, Berlocken och Vilbergsskolan som erbjuder årskurserna F-6. Även denna skola är smart placerad i mitten av den cirkelformade bebyggelsen.

   Kommunikation

   Goda kommunikationer med buss linje 117 dels till city/söder tull samt till Ingelsta området.

   Tjänster i området

   Bebyggelsen är formad i en större cirkel med Vilbergen Centrum smart placerat i mitten vilket gör att det aldrig är mer än 5-6 minuters promenad bort. Här finns matvarubutik, restaurang och pizzeria. I källarplanet finns Vilbergen Bowling med bowling, minigolf och restaurang samt gym.

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   470 kr/månad

   Försäkring:

   120 kr/månad

   Elkostnad:

   350 kr/månad

   Total driftkostnad:

   470 kr/månad

   Personer i hushållet:

   5 st

   Kommentar:

   Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares kostnader. Driftkostnaden är individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

   Andel i föreningen:

   0,18961%

   Andel av årsavgift:

   0,18932%

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-10-09

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av köpare

   Byggnad

   Byggår:

   1973

   Fönster:

   3-glasfönster

   Ventilation:

   Mekanisk frånluft

   Uppvärmningssystem:

   Centralvärme - Fjärrvärme

   Förening

   Föreningens namn:

   Riksbyggen Brf Opalen (Norrköpingshus nr 17)

   Lägenhetsnummer:

   395

   Antal lägenheter:

   647

   Byggår:

   1973

   Antal lokaler:

   0

   Allmänt om föreningen:

   Föreningens byggnader uppfördes 1968-1973 och finns på Blockstensgatan, Morängatan och Pinnmogatan. Föreningen har 647 lägenheter, 296 garage och 398 P-platser. Garage 250 kr/mån, P-plats med el 150 kr/mån och P-plats utan el 100 kr/mån (uthyres enligt kösystem). Annars gratis parkering på gatan. Extra förråd kan eventuellt hyras ut, mindre kostnad. Föreningen bekostar bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Vicevärdskontoret är öppet vardagar kl 8-16.   Gjorda renoveringar:

   2004-2005 Byte till säkerhetsdörrar. 2006-2007 Fönsterbyte. 2009-2012 Stambyte i hela föreningen (Pinnmogatan 34 - Stambyte i början på 90-talet). 2013 Byte till gemensamt el-avtal, fast avgift för el ingår i avgiften. 2013-2015 Målning av träpaneler på fasader. 2016 Bredband, ip-telefoni och tv ingår i månadsavgiften 2016 Komplettering av lekutrustning. Byte av undercentraler. 2017 OVK samt rensning av imkanaler. 2019 nybyggt gym med fullt sortiment av gym redskap, duschar, bastu och omklädningsrum. Planerat underhåll: Sker löpande: Målning av tvättstugor och byta av tvättmaskiner, yttre belysning och div utvändiga plåtarbeten.   TV/Internet:

   Tv via Telia ingår i månadsavgiften (grundutbud). Bredband via Telia ingår i månadsavgiften. (100mbit)   Parkering:

   Garageplats samt parkeringsplats med och utan el går att hyra genom föreningen. Föreningen tillämpar separat kösystem till dessa platser. Gratis parkering (24h) gäller fortfarande på Vilbergsgatan.   Gemensamma utrymmen:

   2019 har föreningen renoverat en gammal gymnastiklokal och inrett den med fullskaligt gym, bastu, duschar, omklädningsrum samt mindre köksavdelning med stolar och bord. Kostnaden är f.n. vid öppnande av gymmet 150 kr per månad. Gymmet är beläget rakt under Pinnmogatan 2 med ingång från gaveln. Inom föreningen finns även gemensamma utrymmen som bastu, samlingslokal/festlokal, två spolplattor för biltvätt (belägna vid Morängatan).   Energideklaration

   Energiklass:

   E

   Energiprestanda, specifik energianvändning:

   116 kWh/m2 per år

   Status:

   Utförd

   Deklarationsdatum:

   2018-10-01

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor