Karl X Gustavs gata 66, Helsingborg

5 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Sön 24 Feb

   Varmt välkommen med din anmälan!

   Anmäl till visning

   Adress

   Karl X Gustavs gata 66 - Helsingborg

   Kommun

   Helsingborg

   Typ

   Flerfamiljhus

   Boendeform

   Bostadsrättslägenhet

   Byggår

   1908

   Boarea

   145m2

   Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

   Våning

   2 av 5 (Bostaden är belägen 1 trappa upp) , Hiss finns

   Rum

   5 rok varav 2-3 sovrum

   Område

   Tågaborg

   Avgift

   4 080 kr/mån

   inkl värme, vatten och kabel-TV.

   Eller bud

   5 995 000 kr

   41 345 kr/m2

   TÅGABORG

   Varmt välkomna till en mycket smakfullt renoverad sekelskiftesvåning våning 2/5 på ypperligt läge på Tågaborg, med adressen Karl X Gustavs gata 66. Ett omtyckt kvarter med nära till Pålsjö skog, strandpromenader, Fria bad och dess sandstränder, trevliga restauranger & kultur. Bostaden erbjuder 145 kvm med en enhetlig interiör med genomgående parkettgolv och vita väggar, de 5 rummen fördelas på 3 vackra rum i fil åt väster, masterbedroom och gästrum. Från de härliga rummen i fil finns utsikt mot havet och från masterbedroom nås en trevlig balkong som vetter mot föreningens mysiga innergård. Originaldetaljerna från husets byggår 1908 är väl bevarade i form av generös takhöjd, fiskbensparkett, spegeldörrar, stilsäkra serveringsskåp, takrosetter och stuckaturer. Utöver detta hör även stora fönsterpartier som skänker ett behagligt ljus. Vidare finns smakfullt kök i vitt från JKE design & gedigna granitbänkskivor samt gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor samt i kökets grovkök/entréhall. Helkaklat wc/duschutrymme samt gästwc, båda med behaglig golvvärme. Hiss finns i fastigheten. Brf Samson 1 är en förening med mycket god ekonomi (låg belåning) och en välskött fastighet upplåten med 17 bostadsrätter. I husets källarplan finns stort, tillhörande praktiskt förråd samt tvättstuga med torkrum. Varmt välkomna till en familjär förening på svårslaget läge och dessutom låg månadsavgift, endast 4 080 kr/mån. Här trivs man verkligen! Vi ses,

   Ansvarig mäklare

   Camilla Lundblad

   Reg. Fastighetsmäklare

   0703-198774

   camilla.lundblad@lansfast.se Läs mer om Camilla

   Alla bilder

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-02-24 00:00:00 2019-02-24 00:00:00 40 Bostadsvisning Karl X Gustavs gata 66, Helsingborg 56,05960683, 12,68730631 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Entré

   Ingång via vackra pardörrar. Klinkergolv, slätspacklade vitmålade väggar. Plats finns för avhängning.

   Inre hall/serveringsrum

   Parkettgolv i ek, slätspacklade vita väggar. Vackra serveringsskåp från husets byggår 1908 och klädkammare.

   Masterbedroom

   Vacker fiskbensparkett, stuckaturer i tak, klädkammare och utgång till balkong. Balkongen vetter mot den lugna och fina innergården.

   Sovrum/gästrum

   Vetter mot bostadens innergård, parkettgolv och en dubbelgarderob.

   Gästwc

   Klinkergolv med behaglig golvvärme, kakel på vägg. Handfat och wc. Utrymmet är renoverat 2000.

   Wc/dusch

   Klinkergolv med behaglig golvvärme, kakel på vägg. Handfat (Villeroy & Boch), wc, bidé med handdusch, 3 väggfasta skåp, handdukstork samt rymlig duschplats. Plats finns för tvättpelare. Stort, härligt fönster. Utrymmet är renoverat 2000.

   Kök med matplats

   Klinkergolv med golvvärme. Smakfullt kök med luckor i vit design från JKE och matchande svart granitbänkskiva. Snyggt kakel ovan bänkskivan. Induktionshäll, fläktkåpa, diskmaskin inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro samt kyl/frys. Flertalet maskiner från Siemens. Ingång till grovkök/köksentré.

   Grovkök/köksentré

   Klinkergolv, skåp och hyllplan med praktiska förvaringslösningar och direktutgång till hiss. (Hissen är låsbar med egen nyckel).

   Bibliotek/sovrum

   Fiskbensparkett, slätspacklade vita väggar. Fasta hyllplan utmed 2 väggar. Fin utsikt mot havet. Klädkammare.

   Matrum

   Fiskbensparkett, slätspacklade vita väggar. Stuckaturer. Utsikt mot havet.

   Vardagsrum med burspråk

   Fiskbensparkett, slätspacklade vita väggar. Stuckaturer. Burspråk och utsikt mot havet.

   Övriga utrymmen

   Det finns ett rymligt källarförråd om ca 12 kvm. Fräsch tvättstuga med nyare maskiner, torkrum finns.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1908

   2005-2006 Nyläggning av tak och omputsning av fasad. 2006 Nyinsatta tvätt maskiner och målning av trapphus. 2007-2008 Duplikatsystem VA/avlopp. 2010 Termostatbyte 2011 Renovering av hörnbalkonger. 2013 Målning av fönster mot Karl X Gustavs gata och Halalid 2015 Nyinstallerad hiss 2018 Trapphuset målades

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   TV

   Ansluten till kabelnät, Comhem.

   Uteplats/Balkong

   Balkong finns mot innergården. Läge öster.

   Bilplats

   Parkering på gatan utanför.

   Övrigt

   Det finns ett rymligt källarförråd om ca 12 kvm. Fräsch tvättstuga med nyare maskiner, torkrum finns.

   Läs mer

   Omgivning

   Beskrivning av omgivningen

   Tågaborg är ett bostadsområde i den nordliga delen av Helsingborg. Stadsdelen avgränsas av Vikingsbergsparken och Kopparmölleparken i söder och Pålsjö skog i norr. De två grönområdena binds samman av landborgspromenaden. Området är beläget ovanför landborgsbranten, vilket möjliggör en vacker utsikt över Öresund. Längs hela landborgen ligger det därför flera stora patriciervillor, flera av dem är från sekelskiftet, men det finns även ett antal nyare byggnader. Det finns grundskola och högstadium i närområdet. Det finns närbutiker och en kort promenad tar dig ner till city med allt vad det har att erbjuda.

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   400 kr/månad

   Elkostnad:

   400 kr/månad

   Total driftkostnad:

   400 kr/månad

   Personer i hushållet:

   2 st

   Andel i föreningen:

   5,977%

   Andel av årsavgift:

   5,85473%

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-01-14

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av säljare

   Byggnad

   Byggår:

   1908

   Fönster:

   3-glasfönster

   Uppvärmningssystem:

   Fjärrvärme

   Renoveringar:

   2005-2006 Nyläggning av tak och omputsning av fasad. 2006 Nyinsatta tvätt maskiner och målning av trapphus. 2007-2008 Duplikatsystem VA/avlopp. 2010 Termostatbyte 2011 Renovering av hörnbalkonger. 2013 Målning av fönster mot Karl X Gustavs gata och Halalid 2015 Nyinstallerad hiss 2018 Trapphuset målades

   Övrigt:

   Bostadens väggar, tak och lister är nymålade 2017.

   Förening

   Föreningens namn:

   Brf Samson 1

   Lägenhetsnummer:

   3

   Antal lägenheter:

   17

   Byggår:

   1908

   Antal lokaler:

   0

   Föreningens ekonomi:

   Mycket god ekonomi och lågt belånad.   TV/Internet:

   Huset är anslutet till Comhem.   Gårdsplan:

   Mysig och fin innergård.   Gemensamma utrymmen:

   Källare och innergården.   Energideklaration

   Energikonsumtion:

   119 kWh/m2 år

   Status:

   Utförd

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor