Petréns Allé 8, Ramlösa

1 795 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Petréns Allé 8 - Ramlösa

  Kommun

  Helsingborg

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  105,5m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  0 av 0 , Hiss finns inte

  Rum

  4 rok

  Område

  Ramlösa

  Avgift

  6 698 kr/mån

  Eller bud

  1 795 000 kr

  17 014 kr/m2

  Välplanerat 2-plans radhus med stort härligt trädäck i soligt läge på baksidan. Hela bostaden genomgick en totalrenovering 2009. Öppen planslösning i bottenplan mellan kök, vardagsrum och hall vilket bidrar till en mycket luftig och modern känsla. Dessutom får kocken alltid sällskap. Det härliga trädäcket nås från sällskapsdelen så man enkelt kan flytta ut när vädret passar. Tre praktiska sovrum på ovanvåningen. Det finns ett badrum på varje våning båda helkaklade och det ena med dusch och det andra med badkar. Bra förvaringsmöjligheter i form av klädkammare både på nedervåning under trappan, samt ytterliggare en på ovanvåningen. Det finns även ett vindsförråd samt förråd på baksidan av tomten. Lugnt, barnvänligt, bilfritt område med närhet till lekplatser och grönområden såsom Ramlösa brunnspark med naturskönt område och elljusspår, båda året-runt-anpassade. Ramlösa erbjuder även förskola (den närmaste F-5 i föreningens lokaler) samt 5 förskolor inom en radie av 500 m och en grundskola. 4 stormarknader (ICA, COOP, Citygross 1.5 km gångavstånd, Willys) finns på ett avstånd om ca 3-4 km. Vårdcentral i närområdet. Det finns goda kommunikationmöjligheter (Buss nr 2 var 10:e minut), gångavstånd till Ramlösa station, fina cykelvägar till centrum och närhet till motorvägspåfarten.

  Ansvarig mäklare

  Caroline Hanell

  Reg. Fastighetsmäklare

  0731-49 06 56

  caroline.hanell@lansfast.se Läs mer om Caroline

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Uteplats/Balkong

  Stort trädäck i västerläge.

  Bilplats

  Garage finns att hyra (separat kö) 400 kr / mån Carport finns att hyra (separat kö) 235 kr/ mån P-plats finns att hyra (separat kö) 120 kr/mån

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  600 kr/månad

  Elkostnad:

  600 kr/månad

  Total driftkostnad:

  600 kr/månad

  Personer i hushållet:

  4 st

  Andel i föreningen:

  0,37177%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-06-07

  Pantsättningsavgift:

  450 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 110 kr

  Betalas av säljare

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Brunnsparken

  Lägenhetsnummer:

  132

  Antal lägenheter:

  284

  Antal lokaler:

  9

  Allmänt om föreningen:

  HSB Bostadsrättsförening Brunnsparken i Helsingborg bildades på hösten 1978. Byggandet påbörjades 1983 och hösten 1984 var det inflyttning i första lägenheterna, de längst i väster. Området byggdes i tre etapper och 1989 var området färdigställt. Föreningen avlämnades från HSB Nordvästra Skåne i februari 1991. Produktionskostnaden var 181.000.000 kronor. Bostadsrättsföreningen består av 284 lägenheter, 213 i radhusform, resterande i flerfamiljshus i form av terrasshus. Därutöver finns 8 lägenheter i två radhuslängor som disponeras som särskola och förskola, samt i bottenplanet till ett av terrasshusen lågstadieskola på 1.290 m2. Dessa lokaler hyrs ut till Helsingborgs Stad. Lägenheterna fördelas på 47 st om 2 RoK, 78 st om 3 RoK, 150 st om 4 RoK, 3 st om 5 RoK samt 6 st om 6 RoK. Samtliga storlekar finns som radhus, terrasshusen har 2-4 RoK. Den totala lägenhetsytan är 26.420 m2, eller i genomsnitt 92,5 m2/lägenhet. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.  Föreningens ekonomi:

  Styrelsen har beslutat att höja årsavgiften med i genomsnitt 1 % per år för att rusta inför kommande större underhållsåtgärder  Gjorda renoveringar:

  Föreningen har nyligen bytt ventilationssystemet  Annat:

  - Föreningen har en underhållsplan som de följer. Gemensamma utrymmen - Det finns en gemensamhetsanläggning med sporthall med tillhörande omklädningsrum och bastu. Festlokal med tillhörande stort kök finns att hyra för 350 kr. Övernattningslägenhet kan hyras för 300 kr/dygn, där finns 4 bäddar. Här finns också områdeskontor, hobbyrum samt 5st tvättstugor i området. Föreningen har 9 hyresrättslokaler där största hyresgästen är Helsingborgs stad som hyr lokaler till förskole- och skolverksamhet. Parkering - P-plats kostar 120 kr/mån. Carport 235 kr/mån. Garage 400kr/mån. Separat kö. Tv/internet - Bredband och kabel-tv genom ComHem, för mer info se www.comhem.se. Även fiber finns indraget via Öresundskraft. Övrigt - Föreningen brukar presentera en rad trevliga aktiviteter för de boende - både för ung och för gammal. Kurser anordnas också av föreningen. Gemensam (frivillig) arbetshelg 2 ggr/år. Läs gärna mer på föreningens hemsida www.hbsbrunnsparken.se


  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  141 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor