Varning! Just nu förekommer bedrägeriförsök där personer som utger sig för att vara mäklare kontaktar bostadssäljare och ber dem legitimera sig via BankID. Var uppmärksam! Läs mer Jag förstår


Nicoloviusgatan 6A, Malmö

2 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Nicoloviusgatan 6A - Malmö

  Kommun

  Malmö

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1957

  Boarea

  79m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  1 av 8 , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Ribersborg

  Avgift

  4 405 kr/mån

  Ingår gör: Värme, vatten (kallt/varmt) Tillkommer gör: Bredband 150 kr/mån El fast avg 50 kr/mån Rörlig elförbrukning som varierar beroende på hur mycket som förbrukas.

  Utgångspris

  2 995 000 kr

  37 911 kr/m2

  Äntligen en trea med uteplats till salu på Ribersborg!

  Lägenheten marknadsförs som kommande försäljning. Redan nu kan du meddela ditt intresse! På en av Ribersborgs absolut starkaste adresser finns nu en trea med stor uteplats till försäljning! Lägenheten har välbevarad charm i form av fiskbensparkett i kök, vardagsrum och i ena sovrummet samt det vackra kalkstensgolvet i hallen. Samtliga ytskikt är renoverade och 2014 installerades ett nytt kök ifrån IKEA. På de väldisponerade ytorna finns gott om plats för förvaring. Uteplats och stora gemensamma gräsytor inbjuder till uteliv året om. För den som vill ta sig ett morgondopp i havet finns stranden runt husknuten. I det lugna området finns närhet till flertalet restauranger, butiker, förskolor, skolor och anrika Ribersborgs Kallbadhus. Man når enkelt centrum antingen via buss, cykel eller en kort promenad. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  I entrén möts du av en hall med vitmålade väggar och kalkstengolv med fina detaljer. Här finns gott om förvaring och plats för ytterkläder i form av tre garderober samt hatthylla. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

  Kök

  Köket renoverades 2014 då man valde att flytta köket från det som idag används som barnrum. Köket kommer ifrån IKEA med vita luckor och bänkskiva i ek. Vitmålade väggar, fiskbensparkett och fönsterbräda i sten. Köket är utrustat med vask, häll, diskmaskin (Gram 2014), integrerad ugn och mikro (IKEA 2014), kyl och frys (Whirlpool 2014) samt städskåp. Här finns gott om plats för ett större matbord.

  Vardagsrum

  Stort vardagsrum med vitmålade väggar, fiskbensparkett och fönsterbräda i sten. Här finns plats för både soffgrupp och matgrupp om så önskas. Från vardagsrummet når du även lägenhetens härliga uteplats som vetter åt väst.

  Sovrum 1

  Stort sovrum med ljusa väggar, fiskbensparkett och fönsterbräda i sten. Här finns tre fasta garderober och plats för dubbelsäng och byrå.

  Sovrum 2

  Perfekt barnrum eller arbetsrum med ljusa väggar, ekparkett och fönsterbräda i sten. Här finns tre garderober och plats för säng och skrivbord.

  Badrum

  Halvkaklat badrum med vitt kakel, gråa väggar och klinker på golvet. Badrummet är utrustat med badkar, tvättställ och WC.

  Uteplats

  Trevlig uteplats med trädäck och markis med direkt anslutning till stora gräsytor. Den friköpta uteplatsen är belägen i västerläge, perfekt för att njuta av solen på eftermiddagen och kvällen. Här finns eluttag och plats för både matgrupp och soffgrupp.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1957

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Ribersborg är tillsammans med Hästhagen och Fågelbacken ett av delområdena i stadsdelen Slottsstaden. Området ligger innanför Ribersborgsstranden, mellan Limhamnsvägen, Mariedalsvägen, Regementsgatan och Ribersborgsvägen. Här har du närhet till både stadens centrum med shopping och nöjen samt den härliga Ribersborgsstranden med utsikt över vackra Öresund. Ribersborgsskolan F-6 och Fridhemsskolan F-5 ligger i området, liksom Ribersborgs förskola och Vilda Västerns förskola. Från Malmö central tar du dig med stadsbuss nr 7 mot Ön till Ribersborg.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  350 kr/månad

  Försäkring:

  150 kr/månad

  Elkostnad:

  200 kr/månad

  Total driftkostnad:

  350 kr/månad

  Personer i hushållet:

  3 st

  Andel i föreningen:

  0,712%

  Andel av årsavgift:

  0,762%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-06-19

  Pantsättningsavgift:

  500 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 125 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1957

  Ventilation:

  Frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Ribersborg 1

  Lägenhetsnummer:

  111

  Antal lägenheter:

  136

  Byggår:

  1957-1958

  Antal lokaler:

  3

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen omfattar två hus med 136 lägenheter och tre lokaler samt tomtmark, med adress Nicoloviusgatan 6A och 6B samt Sergels 12A och 12B. Tomten är friköpt. Tvättstuga: Det finns två tvättstugor i varje hus. Varje tvättstuga har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp el torkrum och separata mangelrum. Dessutom finns det skärmar för digital tidbokning. Förvaring: Alla lägenheter är avsedda med ett vind- och ett källarförråd som finns i samtliga trapphus. Juridisk person: Godkänns endast till uthyrning av lokal. Överlåtelseavgiften: 1 125 kr, betalas av köparen Pantsättningsavgiften: 500 kr, betalas av köparen Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: Frånluft Hur debiteras elen: Föreningen har gemensam el via fastighetsabonnemang till alla medlemslägenheter. Ekonomisk förvaltning: Frontnine Tillsyn: Föreningen erbjuder tillsyn med köpare och säljare endast vid speciella omständigheter. Delat ägande: Föreningen godkänner delat ägande förhållanden då barn bor i lägenheten och föräldrar äger bostadsrätten. Kontaktuppgifter till förening: Hemsida: www.ribersborg1.se Mail: styrelsen@ribersborg1.se Ordf: Adam Stelmach  Föreningens ekonomi:

  Föreningen har inte tagit något särskilt beslut om avgiftshöjningar. Styrelsen meddelar nya avgifter om behov finns.  Gjorda renoveringar:

  Planerade: - Hissar. - Avloppsstammar. Det är ännu inte bestämt om det blir reelining eller stambyte men reelining är högst troligt enligt styrelsen. Styrelsen räknar att fatta beslut om vilken typ av renovering det blir, och när den ska utföras, under året. Pågående: * Löpande underhåll görs kontinuerligt i bägge fastigheterna. * Ett nytt porttelefonisystem installerades under februari 2018. Boendens telefonnummer kopplades till systemet. Systemet utvecklas löpande och fler porter och entréer kopplas på med nya taggläsare. 2018 * Ett nytt porttelefonisystem installerades under februari 2018. Boendens telefonnummer kopplades till systemet. Systemet utvecklas löpande och fler porter och entréer kopplas på med nya taggläsare. * Tappvattenprojektet avslutades i september 2018. Nya rör för tappvatten drogs i fastigheten * Fönsterrenoveringen avslutades i mars 2018. Under arbetet moterades energiisolerglas på insidan av fönstret, tätningslister och dammlister byttes mot nya. Dessutom monterades nya koppelbeslag samt säkerhetsskruv på ytterbågen. 2017 * 3st nya garageportar * Taggar till garagen 2016 * Färdigställande av gårdsmiljö mellan husen * Nytt tätskikt på underjordsgaragen mellan husen 2015 * Installation av gemensam el med individuell mätning * Nya ventilationsdon i alla lägenheter 2014 * Installation av bredbandsnät i samtliga lägenheter * Installation av nya värmecentraler 2013 * Anläggning av trädgård och färdigställande av uteplatser på Nicoloviusgatan 6 * Ny anslutning mellan garage och källare på Sergels väg 12. 2012 * Färdigställande av det västra garaget 2011 * Omläggning av tak inklusive säkerhetsutrustning * Renovering av balkonger, fronter och räcken * Omfogning och tvättning av fasader 2010 * Byte av portar i två av garagen * Byte av torktumlare * Byte av samtliga tvättmaskiner (genomfördes januari 2011) * Besiktning tak, fasader, balkonger, garage inför planerat renovering * Färdigställande av gästlägenheten * Iordningsställande av barnvagnsrum i uppgångarna på Sergels väg 12 * Iordningsställande av ramp i garaget på Nicoloviusgatan 6 2009 * Färdigställande av styrelserum och vidare arbeten på övernattningslägenhet * Byte av 2 st torktumlare och 2 st Hydrotork Rensning av avloppsstammar, inkl. dagvatten * Garage Nicoloviusgatan 6, östra – igenkalkade rör har bytts ut * Besiktning tak * Nya gårdsarmaturer * Målning hissdörrar  TV/Internet:

  I alla lägenheter finns det ett bredbandsuttag med tillhörande tjänstefördelare/router. Bredbandet kostar 150kr/mån och kommer som ett tilllägg på avin från föreningen. Bredbandsleverantör är Ownit och i basutbudet ingår 100/100 Mbit/s symmetrisk överföringshastighet till varje hushåll.  Parkering:

  Föreningen har tre garage med platser både för personbilar och MC. Antalet garageplatser uppgår till 131 fördelade på 3 underjordiska garage. I kvarteren finns det även avgiftsbelagda p-platser och boendeparkering. Om du är medlem i föreningen och behöver en garageplats kontakta styrelsen på styrelsen@ribersborg1.se Det finns låsta cykelrum i båda fastigheterna. Nycklar kan utkvitteras av den ansvarige i styrelsen  Gemensamma utrymmen:

  Barnvagnsrum, miljörum, cykelrum samt gästlägenhet  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  130 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor