Serenadgatan 29, Malmö

1 095 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Serenadgatan 29 - Malmö

  Kommun

  Malmö

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1972

  Boarea

  72m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  17 av 17 , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Almvik

  Avgift

  5 014 kr/mån

  I avgiften ingår vatten, kabel-TV, värmetillägg och bostadsrättstillägg.

  I avgiften ingår vatten, kabel-TV, el och bostadsrättstillägg.

  Utgångspris

  1 095 000 kr

  15 208 kr/m2

  Äntligen en 3:a med balkong på 17:e våningen!

  Nu presenteras en av de sällsynta 3:orna på våning 17 på Almvik. Här erbjuds en välplanerad och distinkt planlösning fördelat på 2 bra sovrum, rymligt kök, vardagsrum och balkong med utsikt över sundet! Ytskikten är väl omhändertagna vilket gör detta till en inflyttningsklar bostad eller om man vill sätta sin egen prägel på den är även detta en möjlighet. Här bor man i välskött förening perfekt för den som pendlar då Ringvägen nås i princip direkt ifrån lägenheten. Almviks 4h-gård ligger bara några minuter ifrån lägenheten och ska man shoppa är det inte långt till Hyllie och Emporia. Varmt välkommen!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  På 17:e våningen når vi denna trevliga lägenhets hall. Här finns skjutgarderober till förvaring och där väggarna går i grå färg. Här finns även säkerhetsdörr.

  Vardagsrum

  Stort och rymligt vardagsrum där de stora fönsterpartiet ger ett härlig ljusinsläpp och en vacker utsikt över Öresund. På golvet ligger ett snyggt parkettgolv och väggarna går i grått.

  Kök

  Köket renoverades av en tidigare ägare för ca 10 år sedan då man valde luckor i ek med en bänkskiva i laminat. Här finns gott om förvaring med både över- och underskåp. Här finns spishäll, ugn, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. På golvet ligger ett rutigt golv och väggarna går i vitt.

  Sovrum 1

  Sovrum 1 är det som ligger i anslutning till vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsängen och man når lägenhetens balkong här ifrån. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna går i vitt.

  Sovrum 2

  Sovrum 2 är det som idag används som gästrum och nås ifrån hallen. Här ligger ett parkettgolv och väggarna går i vitt med en mörk fondvägg.

  Balkong

  Lägenhetens balkong nyttjas frekvent då den är stor och ligger i västerläge uppe på 17:e våningen. Här har man utsikt över stora delar av Malmö och Öresund!

  Badrum

  Badrummet är i original med plastmattor. Det man har gjort är att sätta in en duschkabin. I övrigt är badrummet utrustat med handfat, wc och spegelskåp.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1972

  TV & bredband

  I Com Hems grundutbud ingår ett antal digitala kanaler (se kanalplanen, Digitalt grundutbud). För digitala kanaler, bredband och telefon. I dag finns det möjlighet för medlemmarna att välja mellan Comhem, Bredbandsbolaget samt Telia.

  Bilplats

  Föreningen har ca 400 p-platser med hyra á 150 kr/månad, och 2 garage under jorden med 287 platser á 200 kr/månad. Det finns garageboxar vid utkanten av Axel Danielsson väg som kostar 300 kr./månad. Kötiden varierar beroende på vilket plats den boende är intresserad av, kölistan finns hos Riksbyggen Västerås: 0771-860860.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  0,17009%

  Andel av årsavgift:

  0,16905%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Förening

  Föreningens namn:

  Riksbyggen Malmöhus 23

  Lägenhetsnummer:

  208023005-0160

  Antal lägenheter:

  590

  Byggår:

  1972

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Malmöhus 23 bildades 1967. Inflyttning skedde 1971-72. Föreningen har 590 lägenheter fördelat på fyra höghus - 17 våningar med 80 lägenheter i varje. 320 lägenheter totalt, plus 15 trevåningshus med 270 lägenheter. Fastighetens adress är Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Tomträtt: föreningen innehar tomträtt och nuvarande tomträttsavtal löper fram till 2023. Tvättstuga: det finns gemensamma tvättstugor. Juridisk person: tillåts ej Överlåtelseavgiften: 2,5 % av prisbasbelopp - betalas av den förvärvande bostadsrättshavaren Pantsättningsavgiften: 1 % av prisbasbelopp - betalas av pantsättaren Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: Frånluft Ekonomisk förvaltning: Riksbyggen Hur debiteras elen: Föreningen har gemensam el från 2011, som köps från Luleå energi, varje lägenhet har sin mätare som läses av varje månad. Tillsyn: Föreningen gör inte automatisk besiktning/syn vid överlåtelser, bara om så önskas. Kontaktuppgifter till förening: Hemsida: www.mhus23.se Mail: info@mhus23.se Ordf: Julia Lakatos Tel: 040-60 09 600  Föreningens ekonomi:

  Inga beslutade höjningar  Gjorda renoveringar:

  Viktiga händelser i föreningen: 2018 - byte tappvattenstammar - 2018 installation av taggsystem, dränering - 2014 PULS spolade samtliga lägenheter och lokalers avloppsstammar. 8 värmecentraler byttes ut, 4 entrédörrar i höghusen byttes också. Fönsterfabriken i Trelleborg justerade alla fönster i höghusen och fortsatte därefter med låghusen. Vid låghusen inreddes 3 miljörum med matinsamling. Undercentraler i låg- och höghusen tilläggsisolerades. Nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades. - 2015-2016 JSB gjorde stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen. Flera träd kapades efter stormar. Flera tvättmaskiner byttes. SaneringsKompaniet tvättade fasaden på alla höghusen. Nya utemiljömöbler köptes in. En festlokal för 25 personer inreddes. - 2017 Utförde Serneke relining av dagvattenledningarna i låghusområdet. - Det finns ett nytt miljöhus vid Serenadgatan 27 - Fönsterbyte/-renovering är utfört i hela området av Fönsterfabriken från Trelleborg - Centralerna till taggsystemet har bytts ut av Säkerhetsteknik  TV/Internet:

  I Com Hems grundutbud ingår ett antal digitala kanaler (se kanalplanen, Digitalt grundutbud). För digitala kanaler, bredband och telefon. I dag finns det möjlighet för medlemmarna att välja mellan Comhem, Bredbandsbolaget samt Telia.  Parkering:

  Föreningen har ca 400 p-platser med hyra á 150 kr/månad, och 2 garage under jorden med 287 platser á 200 kr/månad. Det finns garageboxar vid utkanten av Axel Danielsson väg som kostar 300 kr./månad. Kötiden varierar beroende på vilket plats den boende är intresserad av, kölistan finns hos Riksbyggen Västerås: 0771-860860.  Gemensamma utrymmen:

  Motionsrum, dartrum, festlokal för 25 pers och en övernattningslägenhet.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  161 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-10-08

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor