Huggarvägen 34, Västerhaninge

1 600 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Huggarvägen 34 - Västerhaninge

  Kommun

  Haninge

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  64m2

  Våning

  2 av 2 , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Västerhaninge

  Avgift

  4 776 kr/mån

  Accepterat pris

  1 600 000 kr

  25 000 kr/m2

  Rymlig och stambytt 2:a med balkong

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Accepterat pris! Välkomna till den väldisponerade 2:a på Huggarvägen 34. Hallen med goda förvaringsmöjligheter leder vidare till de resterande delarna av bostaden. Stambytt, helkaklat badrum i stilrena kulörer med tvättpelare, dusch samt vägghängd WC. Vardagsrummet öppnar upp sig med plats för soffa samt tillhörande möblemang. Stora fönsterpartier bidrar till att ljuset flödar över rummet. Här finns det möjlighet att dela av till ett extra sovrum om behovet finns. Ingång till en praktisk klädkammare som slukar förvaring. Kök med vita luckor, nedsänkt ho och goda arbetsytor gör matlagningen till en fröjd. Slå er ned vid matbordet med plats för 4-6 personer och avnjut morgonkoppen eller middagen vid fönstret mot den lugna innergården. Ingång till sovrummet med utrymme för dubbelsäng och utgång till balkong. Missa inte chansen att bo i ett område med nära till förskola, busskommunikationer, promenadstråk samt förskola. Välkomna upp!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv och goda avhängningsmöjligheter. Hallen leder er vidare till bostadens resterande rum.

  Badrum

  Stilrent och stambytt badrum (2017) med tvättpelare, dusch och vägghängd WC. Praktiskt vädringsfönster.

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med plats för soffa och tillhörande möblemang. Kryp upp till en bra film, bok eller bjud över nära och kära. Rum för både stora som mindre tillställningar. Möjlighet att dela av och göra om till ett extra sovrum om behovet finns. Ingång till klädkammare som slukar förvaring.

  Kök

  Rymligt och bekvämt kök med goda arbetsytor. Maskinellt utrustat med allt som behövs för att lyckas med matlagningen. Slå er ner vid matbordet för plats med 4-6 personer invid fönstret som vetter mot den innergården och avnjut morgonkoppen eller middagen.

  Sovrum

  Sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Utgång till balkongen.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1969

  I januari 2017 startar stambytet i föreningen. Arbetet påbörjas nere på Porfyrgården och fortsätter sedan med Malmgården. Alla 5 gårdar beräknas vara klara i juni 2018.

  Uteplats/Balkong

  Rymlig balkong mot den trevliga innergården. Plats för cafégrupp och härliga stunder.

  Bilplats

  P-Plats utan el: 200:- P-Plats med el: 300:- Kö-tiden till p-platserna är ca 1 år (kontrollerat 2019-01-10) Garageplats: 400:- kö-tid ca 2 år (kontrollerat 2019-01-10) Det går att få tillstånd av föreningen att stå på gästparkeringen i väntan på p-plats.

  Övrigt

  Naturen erbjuder en rik variation av miljöer att ströva i och sjöar att bada i. Tyrestaskogen och Sörmlandsleden finns inom rimligt avstånd. Årsta havsbad nås på tio minuter med bil. Lekplatser för de små barnen finns på gårdarna mellan husen. För de lite större barnen finns en nyligen färdigställd lekplats med lekborg, sandlåda och gungställning. Sittgrupper finns för föräldrar och andra. Föreningen har även en liten idrottsplats med tennisbana, fotbollsplan och boule-bana. På drygt fem minuters gångavstånd från Huggarvägen finns busshållplatser. En promenad till Västerhaninge centrum tar 15-20 minuter. Från Västerhaninge station går pendeltåg till Stockholm och Nynäshamn. Resan till Stockholm tar knappt 30 minuter och tågen går mestadels fyra gånger i timmen. Till Haninge centrum åker man buss eller tåg efter behag. Restid med tåg 5 minuter och med buss ca 12 minuter. Motorvägen till Stockholm passerar i närheten av området. På cirka fem minuters promenadavstånd från bostadsområdet finns ett litet närcentrum med bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och damfrisering. I Västerhaninge centrum finns bland annat kyrka, barnavårdscentral, ålderdomshem och bibliotek. Folktandvården och Hälsocentralen Akka har sina lokaler där liksom banker, restauranter, ett café och flera specialbutiker. Brf Berget har sin egen lilla idrottsplats för fotboll, tennis och boule. På vintern finns en spolad isbana när vädret tillåter. I anslutning till området finns förskola. Ribbybergsskolan med låg- och mellanstadium samt 6-årsverksamhet och fritidshem ligger ca 300 meter från området. Vägarna mellan bostadsområdet och skolan är helt fria från biltrafik. Högstadieskola (Ribbyskolan) finns ca 500 meter från området. Gymnasieskolor, bl a Fredrika Bremerskolan och Fria Gymnasiet, finns i Handen, ca 6 km från Huggarvägen.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  200 kr/månad

  Elkostnad:

  200 kr/månad

  Total driftkostnad:

  200 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Driftkostnaderna är ca 200 kronor/månad och fördelas enligt följande: Hushållsel: ca 200 kr/mån (ca 177kwh). Driftkostnaderna är beräknade på nuvarande ägares förbrukning och kan komma att ändras efter hushållets storlek och vanor. Försäkring tillkommer.

  Andel i föreningen:

  0,31558%

  Andel av årsavgift:

  0,31558%

  Reparationsfond:

  3 128 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-01-09

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Berget i Västerhaninge

  Lägenhetsnummer:

  0056

  Antal lägenheter:

  287

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Brf Berget bildades 1969. De första inflyttningarna skedde 1971. Föreningen äger och förvaltar 287 lägenheter, fördelade på 10 hus vid fem gårdar. Alla hus har tre våningsplan. Två av husen har dessutom ett suterrängplan.  Föreningens ekonomi:

  HSB-portalen.  Gjorda renoveringar:

  I januari 2017 startar stambytet i föreningen. Arbetet påbörjas nere på Porfyrgården och fortsätter sedan med Malmgården. Alla 5 gårdar beräknas vara klara i juni 2018.  Gemensamma utrymmen:

  Föreningslokalen står till medlemmarnas förfogande mot en avgift på 100 kronor. Lokalen är lämplig för middagar, barnkalas, studiecirklar etc, men eftersom den ligger intill bostäder får kalasen inte pågå efter klockan 20.00. Städningen ska vara avslutad 21.00. Politiska eller kommersiella aktiviteter tillåts inte. Föreningen har ett övernattningsrum med sängplats för fyra (en bäddsoffa och två tältsängar) som ni kan hyra. Övernattningsrummet kostar 200 kronor per natt. Kontakta bokning@berget-vasterhaninge.se för mer information eller för bokning.  Annat:

  Styrelsen uppskattar kommande årsavgiftsförändringar: 2017: Höjning 5% 2018: Höjning 7% 2019: Höjning 6% 2020: Höjning 5% 2021: Höjning 5% 2022: Ingen planerad höjning FÖRRÅD Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Eftersom alla hus inte har källare kan förrådet ligga i ett annat hus än det man bor i. VENTILATION Husen byggdes med helt fläktstyrd ventilation med förvärmd tilluft. År 2000 byggde vi om till fläktstyrd frånluft med tilluft genom springventiler i fönstrens överkanter. I köken finns spiskåpor med spjäll. Den konstruktionen får absolut inte förändras eftersom ändringen påverkar grannarnas ventilation negativt. Egna köksfläktar är således förbjudna. LEK OCH IDROTT Lekplatser för de små barnen finns på gårdarna mellan husen. För de lite större barnen finns en nyligen färdigställd lekplats med lekborg, sandlåda och gungställning. Sittgrupper finns för föräldrar och andra. Föreningen har även en liten idrottsplats med tennisbana och fotbollsplan. PARKERINGSPLATSER I garage finns 77 bilplatser. Utomhus finns 75 platser med motorvärmare och 87 utan motorvärmare. För motorcyklar finns 11 platser. Gästparkering finns, med 18 bilplatser. Kön till garageplats är normalt lång, medan plats med motorvärmare går att få ganska snabbt. Kön till en andra plats, för dem som har två bilar, är mycket lång. Det är numera tillåtet att parkera längs Huggarvägen 14-40 utan avgift kvällar, nätter, helger. TVÄTTSTUGOR I en fristående byggnad finns 7 tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Kallmangel samt strykbräda och lakansträckare finns också. Tvättstugorna får användas mellan 07.00 och 23.00. Varje tvättpass är fyra timmar. Tvättstugorna är nyrenoverade och all utrustning är ny. MILJÖ Vi sorterar soporna i Restavfall och Matavfall. Enligt skyltarna i miljöhusen.. Dessutom sorterar vi ut tidningar, kartong,glas, metall och plast. Miljöstation för detta finnes i början av Huggarvägen. KOMMUNIKATIONER På drygt fem minuters gångavstånd från Huggarvägen finns busshållplatser. En promenad till Västerhaninge centrum tar 15-20 minuter. Från Västerhaninge station går pendeltåg till Stockholm och Nynäshamn. Resan till Stockholm tar knappt 30 minuter och tågen går mestadels fyra gånger i timmen. Till Haninge centrum åker man buss eller tåg efter behag. Restid med tåg 5 minuter och med buss ca 12 minuter. Motorvägen till Stockholm passerar i närheten av området. SERVICE På cirka fem minuters promenadavstånd från bostadsområdet finns ett litet närcentrum med bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och damfrisering. I Västerhaninge centrum finns bland annat kyrka, barnavårdscentral, ålderdomshem och bibliotek. Folktandvården och Hälsocentralen Akka har sina lokaler där liksom banker, restauranter, ett café och flera specialbutiker. Närmaste sjukhus ligger i Handen, ca 6 km från Huggarvägen. FRITID Naturen erbjuder en rik variation av miljöer att ströva i och sjöar att bada i. Tyrestaskogen och Sörmlandsleden finns inom rimligt avstånd. Årsta havsbad nås på tio minuter med bil eller buss. Från Årsta brygga går båtar till bland annat Utö. I trakten finns även ridskolor och möjligheter till turridning. Brf Berget har sin egen lilla idrottsplats för fotboll och tennis . På vintern finns en spolad isbana när vädret tillåter. I Haninge centrum finns ett nybyggt kulturhus. I Västerhaninge centrum finns ungdomsgård. Inom kommunen finns föreningar för teater, musik och konst. Västerhaninge bibliotek arrangerar föreläsningar regelbundet. SKOLA OCH FÖRSKOLA I anslutning till området finns förskola. Ribbybergsskolan med låg- och mellanstadium samt 6-årsverksamhet och fritidshem ligger ca 300 meter från området. Vägarna mellan bostadsområdet och skolan är helt fria från biltrafik. Högstadieskola (Ribbyskolan) finns ca 500 meter från området. Gymnasieskolor, bl a Fredrika Bremerskolan och Fria Gymnasiet, finns i Handen, ca 6 km från Huggarvägen. HSB:s LOKALA SERVICEKONTOR HSB Stockholm har ett lokalt servicekontor i Haninge på Sleipnervägen 115 ( Midgård ). Där förmedlar man och säljer nycklar samt svarar på frågor som rör boendet. Dokument som ska vidarebefordras till HSB Stockholm kan man också ta hand om.


  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  140 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-03-25

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor