Källängsvägen 51, 3 tr, Lidingö

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Källängsvägen 51, 3 tr - Lidingö

  Kommun

  Lidingö

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1960

  Boarea

  69m2

  Areauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 3 , Hiss finns inte

  Rum

  4 rok varav 3 sovrum

  Område

  Näset

  Avgift

  2 541 kr/mån

  Till månadsavgiften tillkommer avgift för förbrukning av el, värme och vatten med ca 1035 kr per månad.

  Rymlig lägenhet högst upp i huset!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Välkommen till denna härligt ljusa och välplanerade trea som i dagsläget disponeras som en fyra. Lägenhetens vardagsrum är stort och luftigt med fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartier samt även från balkongen som ligger i ett högt och fritt med fantastisk utsikt. På Källängsvägen 51 har du naturen precis in på knuten med promenadstråk i skogen samt närhet till Grönstaviken för bad och båtklubb. God närhet till Lidingö Golfklubb för den golfintresserade. Källängstorget bjuder på bland annat restauranger, livsmedelsbutik och goda kommunikationer i form av buss 203 som tar dig till Lidingö Centrum eller Ropstens T-bana. För den sportintresserade finns bland annat Lidingövallen som är huvudarena för sommaridrott med fotbollsplan i konstgräs. Anläggningen inrymmer även gym och löparbanor. Välkommen hit för att trivas!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Hall: Välkommen in genom ytterdörren och ni möts av ett praktiskt stengolv och vitmålade väggar. Det finns gott om plats för förvaring i form av platsbyggda garderober. Badrum: Rakt fram från hallen når ni badrummet som är snyggt renoverat med vitt kakel på väggar och grå klinker på golvet. Badrummet är i övrigt utrustat med WC, handfat, dusch, tvättmaskin. Vardagsrum: Stort och ljust vardagsrum som ger gott om plats för umgänge. Väggarna är vitmålade som snyggt bryts av med en fondvägg. Från vardagsrumsdelen når ni balkongen. Balkong: Njut av utsikten över trädtopparna på lägenhetens stora balkong. Tack vare det höga fria läget blir detta som ett extra rum att trivas i. Kök: Hemtrevligt kök med gott om skåp till förvaring och ordentliga arbetsytor som inspirerar till matlagning. Vita köksluckor matchas snyggt mot mosaik ovan arbetsbänkar. Köket är fullutrustat med spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt en kyl/frys. Väggarna är vitmålade och golvet pryds av en parkett. Sovrum 1: Väl tilltaget sovrum som är såpass stort att man valt att dela av det till två sovrum. I den större delen ryms dubbelsäng och väggarna är vitmålade, på golvet ligger en parkett. Sovrum 2: Del två av det ursprungliga stora sovrummet används som barnrum och inrymmer såväl säng som som enklare förvaring. Väggarna är målade i vitt och bryts även här av med en fin fondvägg, på golvet ligger en parkett. Sovrum 3: Generöst sovrum som även detta används som barnrum. Väggarna är målade i vitt med en snygg fondvägg i blått och på golvet ligger en parkett. Övrigt: Tillträde enligt överenskommelse.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1960

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Njut av utsikten över trädtopparna på lägenhetens stora balkong. Tack vare det höga fria läget blir detta som ett extra rum att trivas i.

  Övrigt

  I trivsamma kvarter på Lidingös norra del ligger denna attraktiva bostad på Källängsvägen 51. Lugna och gröna omgivningar med trevliga promenadstråk och gångavstånd till såväl Lidingö golfbana, Askrike båthamn som småbåtshamnen vid Kyrkviken. För den löpvillige finns mycket bra motionsspår tillgängliga vid Grönsta naturområde. I närområdet vid Källängstorget finns service i form av matbutik, frisör och restauranger. På Näset finns såväl daghem, förskola, fritids som grundskola. Med buss tar ni er snabbt och enkelt till Ropsten på knappt 10 minuter. Väljer ni istället bil så tar det 15 minuter till Stockholms innerstad. I och med öppnandet av Norra Länken så har tillgängligheten till Stockholms övriga delar blivit ännu bättre.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  I trivsamma kvarter på Lidingös norra del ligger Näset. Lugna och gröna omgivningar med trevliga promenadstråk och gångavstånd till såväl Lidingö golfbana, Askrike båthamn som småbåtshamnen vid Kyrkviken. För den löpvillige finns mycket bra motionsspår tillgängliga vid Grönsta naturområde. I närområdet uppe vid Källängstorget finns service i form av matbutik, bankkontor, frisör och thairestaurang. På Näset finns såväl daghem, förskola, fritids som grundskola. Med buss tar ni er snabbt och enkelt till Ropsten på endast 10 minuter. Väljer ni istället bil så tar det 15 minuter till Stockholms innerstad.

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  208 kr/månad

  Försäkring:

  208 kr/månad

  Total driftkostnad:

  208 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Andel i föreningen:

  2,6274%

  Andel av årsavgift:

  2,62741%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-10-06

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1960

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Lidingöbävern

  Lägenhetsnummer:

  15

  Antal lägenheter:

  55

  Byggår:

  1960

  Antal lokaler:

  4

  Allmänt om föreningen:

  Brf Lidingöbävern förvärvade föreningens fastighet 2008 och består av 55 stycken lägenheter, varav 46 stycken är bostadsrätter och 9 stycken är hyresrätter. Föreningen har också 4 stycken lokaler. El, vatten och värme: Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang för hela huset så du behöver inte teckna något individuellt elavtal. El, vatten och värme debiteras separat som en schablonkostnad varje månad som sedan regleras efter faktisk förbrukning två gånger om året. För närvarande är den preliminära avgiften 15 kr per kvm och månad.  Föreningens ekonomi:

  Inga beslut har tagits om någon kommande avgiftsändring (2018-11-09).  Gjorda renoveringar:

  2016: Installation av ytterligare en tvättmaskin och torktumlare till gemensam tvättstuga. 2016: Renovering av vissa garageportar. 2016: OVK besiktning. 2016: Ommålning cykelförråd. 2015: Isolering av fönster och balkonger i samtliga lägenheter. 2015: Ommålning av utsidan av fönstren på södersidan. 2015: Förbättrad belysning samt installation av eluttag i entrétaken. 2015: Kemisk rengöring av vattensystemet i radiatorerna. 2015: Installation av nya portar med portkod. 2014: Nytt Parkeringsräcke. 2012: Installation av Tele 2:s fiberanslutning till fastigheten. 2011: Renovering av vissa garageportar. 2011: Mark och dräneringsarbete utanför port 55. 2010: OVK-besiktning. 2010: Ommålning av allmänna utrymmen. 2010: Montering av ljudisoleringsskydd på fastighetens takfläktar. 2010: Installation av bodar för hushållssopor. 2009: Installation av individuell mätning av el och vatten. 2009-2010: Injustering av värmestammar/radiatorventiler. 2009: Stambyte. 2009: Byte av elstigar. 2009: Ommålning av tvättstuga. 2006-2007: Tak, fasad och dränering. Planerat underhåll: 2019: Renovering av balkonger.  TV/Internet:

  Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Även digital-TV, internet och telefon (ip-telefoni) kan anslutas via TV-nätet. För mer information och priser, se www.comhem.se. Bredband från ComHem.  Parkering:

  Föreningen har 18 garage samt 16 p-platser som hyrs ut efter principen först till kvarn. Dessa platser följer inte med lägenheten vid försäljning eller avflyttning. Vill du ställa dig i kö, hör av dig till styrelsen. För närvarande (2018-11-14) finns lediga garageplatser att hyra.  Gemensamma utrymmen:

  Till alla lägenheter hör ett förråd i källaren. Föreningen har ytterligare ett antal förråd och även ett antal sk ”matförråd” som hyrs ut efter principen först till kvarn. Dessa förråd följer ej med lägenheten vid försäljning eller avflyttning. Vill du ställa dig i kö, hör av dig till styrelsen! I föreningen finns en tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 2 tumlare, 2 torkrum och 1 mangel. Det finns även ett cykelrum och bodar utanför portarna där förvaring av barnvagnar kan ske.  Annat:

  Marken är friköpt.


  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  148 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor