Pyrolavägen 18, 3 tr, Lidingö

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Pyrolavägen 18, 3 tr - Lidingö

  Kommun

  Lidingö

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  43m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 7 , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Skärsätra

  Avgift

  3 355 kr/mån

  I avigften ingår vatten, parkeringsplats samt förråd.

  En av de unika lägenheterna i Skärsätra Vattentorn är nu till salu!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Nu har ni chansen att förvärva en totalrenoverade tvåa i vattentornet i Skärsätra! I denna anrika fastighet finner ni denna tvåa med panoramavy över såväl Lidingö som Värtan och innerstan. I lägenheten finns ett välutrustat kök som renoverades 2017 i delvis öppen planlösning mot det stora vardagsrummet med fantastisk utsikt från de tidstypiska fönstren. Ett sovrum samt ett helkaklat badrum som även det renoverades 2017 gör den lägenheten inflyttningsklar. Lägenheten har genomgående parkettgolv och väggarna är vitmålade. Precis utanför porten finns dessutom ett stort förråd och en fin trädgård med flera sittgrupper för middagar och relax. Denna lägenhet måste upplevas på plats! På populära Pyrolavägen har du naturen precis inpå knuten med promenadstråk i skogen samt närhet till Kottlasjön för bad. Området bjuder bland annat på restauranger och goda kommunikationer i form av Lidingöbanan som tar dig in till stan.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Kliv in igenom dörren och slås direkt av denna fantastiska lägenhet. Med de tidstypiska fönstren blir avhängningen av jackan en fröjd samtidigt som ni tittar ut över Kottlasjön. På golvet ligger ett uppvärmt stengolv och väggarna är vitmålade.

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med utrymme för såväl matplats som vardagsrumsmöblemang. Med delvis öppen planlösning mot köket inbjuder detta rum till umgänge. Här bjuds ni på utsikt över inloppet till Stockholm vid matplatsen och Lidingö och innerstaden från soffan. På golvet ligger här en fin parkett och väggarna är även här vitmålade.

  Sovrum

  Detta sovrum inrymmer såväl dubbelsäng som tillhörande möblemang. På golvet ligger här den fina parketten som finns i vardagsrummet. Väggarna är målade i vitt.

  Kök

  Rymligt kök som inbjuder till matlagning. Här underhåller du lätt dina gäster samtidigt som du lagar maten tack vare den delvis öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Gott om förvaring i skåp med vita luckor. Köket är utrustat med: glaskeramikhäll, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. På golvet ligger samma parkett som i övriga lägenheten och väggarna är även här vitmålade.

  Badrum

  Helkaklat badrum med stilrena materialval. På golvet ligger en vit svart klinker med golvvärme och väggarna kläds av ett vitt kakel. Badrummet är utrustat med: Dusch, WC samt handfat.

  Övrigt

  Tillträde enligt överenskommelse.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett stort förråd i intilliggande förrådsbyggnad. I källaren finns en tvättstuga. På tomten finns flera sittgrupper för middagar eller slappa sommardagar.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1912

  Uppvärmning

  Direktverkande el

  Uteplats/Balkong

  Stor gemensam innergård med såväl studsmatta som flera sittgrupper för avslappning eller middagar.

  Bilplats

  Till lägenheten hör en parkeringsplats som ingår i avgiften.

  Övrigt

  Skärsätra en av Lidingös södra stadsdelar med ett naturnära och centralt läge. Här har man som sagt nära till naturen vilket är något som prägla hela stadsdelen och Lidingö. Kottlasjön och Långängens naturvårdsreservat är det som ligger närmast tillhands, givetvis finns även Kappsta och fina promenadstråk med utsikt mot Fjäderholmarna. Kommunikationerna är goda. Närtrafiken trafikerar området och med en kort promenad finns även Lidingöbanan. För den som inte har så bråttom kan vi rekommendera sjövägen. En båtförbindelse mellan Lidingö, Nacka och Stockholm. Trafikerar sträckan Värtan-Nybroviken med stopp däremellan. SL kortet funkar! Beräknad restid till Nybroviken ca 45 min. I närheten hittar vi de två största livsmedelsbutikerna på Ön och i närområdet finns Skärsätra torg med Saluhall, frisör, järnhandel och diverse små entreprenörer. Hemtrevligt och fint litet kvarterstorg. Barnfamiljer hittar givetvis skolor och barnomsorg i närområdet. För mer information om dessa hänvisas till Lidingö stads hemsida. Historia: År 1912 uppförde bolaget Skärsätra vattentorn. Även i andra villaområden på Lidingö, såsom Brevik, Herserud och i Lidingö villastad byggdes högt belägna vattentorn för den lokala vattenförsörjningen. Dricksvattnet togs ur Kottlasjön. I Skärsätra låg det kombinerade elektricitets- och vattenverket i Djupa dalen, intill och nedanför Sveavägen. Detta revs på 1970-talet. Skärsätra vattentorn ritades av arkitekt Peter Husberg och kostade cirka 8000 kronor att bygga. Förutom vattenreservoaren högst upp fanns i tornet tre tjänstebostäder för vattenverkets personal. Vattentornet var i drift in på 1950-talet. Vattenreservoaren har därefter monterats bort och det numera privatägda tornet innehåller fem bostadslägenheter.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  11,78%

  Andel av årsavgift:

  11,78%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-05-17

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Byggnad

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el

  Förening

  Föreningens namn:

  Skärsätra Vattentorn

  Lägenhetsnummer:

  3

  Antal lägenheter:

  5

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Brf Skärsätra Vattentorn är en äkta bostadsrättförening och består av 5 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal. Fastigheten bebyggdes 1924 och föreningen disponerar marken med tomträtt. I fastigheten finns också tvättstuga och förrådsbyggnad. Det finns i dagsläget (2019-05-13) inga planer på att förändra månadsavgifterna eller på att genomföra några större renoveringar. Man förhandlar med Lidingö kommun om att köpa loss tomten och man kan då behöva att höja avgifterna.  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor