Väpnarstigen 12, 2 tr, Lidingö

2 495 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Väpnarstigen 12, 2 tr - Lidingö

  Kommun

  Lidingö

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  54m2

  Areauppgifter enligt säljare och bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 3 , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Avgift

  3 157 kr/mån

  I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud)

  Utgångspris

  2 495 000 kr

  46 204 kr/m2

  Välplanerad tvåa med renoverat badrum och balkong i öster!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkomna till en välplanerad gaveltvåa högt upp i huset. I bra läge säljs nu en ljus lägenhet med en generös takhöjd på 2,7 meter samt en balkong i öster som ger förmiddagssol. Badrum renoverades 2012 och är utrustat med golvvärme. Vardagsrummet är stort och inrymmer all tänkbar vardagsrumsmöblemang samt har en fin stavparkett i originalutförande. Gott om plats finns för förvaring tack vare en stor dubbelgarderob med skjutdörrar. Köket är renoverat med goda arbetsytor och en matplats för ett sällskap om 2-4 personer invid fönster. Här bor ni med naturen runt knuten samtidigt som direkt närhet finns till service och kommunikationer. Lidingöbanans station Brevik nås på en minuts promenad och alldeles i närheten finns butiker i Breviks centrum. Området kring bostaden kan närmast beskrivas som en grön oas med närhet till vatten och fina grönområden. Flera restauranger finns i området.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med avhängning på hatthylla direkt till vänster och förvaring i form en stor dubbelgarderob med skjutdörrar lite längre in i hallen. På golvet ligger en klinker och på väggarna sitter en ljus mönstrad tapet.

  Vardagsrum

  Stort och luftigt vardagsrum i gavelläge med plats för såväl soffa, TV-möbel och matplats om så önskas. På golvet ligger en vacker stavparkett och väggarna är målade i vitt. Från vardagsrummet nås balkongen.

  Balkong

  Möblerbar balkong i högt österläge som bjuder på förmiddagssol och utsikt över grönska. Nylagd trätrall på golv.

  Kök

  Renoverat kök med träfärgade skåpluckor och gott om förvaring. Ovan bänkskiva sitter en grå mosaik som stänkskydd. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger det ett parkettgolv. Köket är utrustat med: glaskeramikhäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, bänkskiva av laminat, kyl och frys med ismaskin. Här finns en matplats för ett sällskap om ca 2-4 personer invid fönster.

  Sovrum

  I sovrummet finns plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger det samma parkettgolv som i köket och väggarna är målade i en beige kulör.

  Badrum

  Stambytt och renoverat badrum från 2012 med Svarta helkaklade väggar och en grå klinker på golv. BAdrummet är i övrigt utrustat med: duschhörna med vikväggar av glas, handfast med kommod, badrumsskåp med spegel, wc, handdukstork och golvvärme.

  Övrigt

  Tillträde enligt överenskommelse.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd. I föreningen finns också cykel- och barnvagnsrum samt en gemensam tvättstuga. I anslutning till huset finns en stor lekpark.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1947

  2017: Säkerhetsdörrar. 2017: Fasadrenovering, fönsterbyte, balkonger och delvis tak samt plåtarbeten. 2016: Försäljning av 7 st nya lägenheter. 2015: Föreningen lät bygga 7 st nya lägenheter. 2013/2014: Stambyte på Väpnarstigen 10. 2010: Delvis ny maskinpark i tvättstugan. 2004: Ytskikt i tvättstugan renoverades. 2003: Relining av avloppsstammar på Väpnarstigen 12.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Bilplats

  Parkeringsplats går att hyra för 150 kr/mån av grannföreningen Brf Taljan. För närvarande är det kö. På gatan är det fri parkering.

  Övrigt

  Lugna Brevik är bra beläget med mycket goda kommunikationer och närhet till butiker i Breviks centrum. Här finns den populära restaurangen Quarti, en välsorterad matbutik, frisör och Högberga konditori. Från Väpnarstigen 12 tar du dig på en minut till Lidingöbanan som tar dig till Ropsten på ca 15 minuter. I närheten av Brevik finns också fantastiska promenadstråk och du tar dig enkelt till Långängen och Breviksbadet för bad och träning. Vid Kottlasjön finns den nya och trevliga restaurangen Vattenverket. Vill du ta dig till Lidingö centrum tar du Lidingöbanan till station Kottla och byter där till buss 201. Där du finner allt i form av klädesbutiker, matvaruaffärer, restauranger, apotek och systembolag. I Lidingö C finns även en biograf och ett bibliotek.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  630 kr/månad

  Försäkring:

  180 kr/månad

  Elkostnad:

  450 kr/månad

  Total driftkostnad:

  630 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Andel i föreningen:

  1,75176%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-05-15

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  2017: Säkerhetsdörrar. 2017: Fasadrenovering, fönsterbyte, balkonger och delvis tak samt plåtarbeten. 2016: Försäljning av 7 st nya lägenheter. 2015: Föreningen lät bygga 7 st nya lägenheter. 2013/2014: Stambyte på Väpnarstigen 10. 2010: Delvis ny maskinpark i tvättstugan. 2004: Ytskikt i tvättstugan renoverades. 2003: Relining av avloppsstammar på Väpnarstigen 12.

  Förening

  Föreningens namn:

  Väpnaren i Brevik

  Lägenhetsnummer:

  1245-003

  Antal lägenheter:

  53

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen Brf Väpnaren i Brevik köpte år 2003 fastigeheten Blocket 1. På fastigheten finns två stycken sammankopplade hus med adress Väpnarstigen 10-12. Huset på Väpnarstigen 12 uppfördes 1947 medans huset på Väpnarstigen 10 uppfördes 1975. Föreningen består av 53 st lägenheter varav 1st är upplåtna med hyresrätt. Det finns även 2 st lokaler varav en är föreningslokal och en som uthyres till Montessoriförskolan Mimosan.  Föreningens ekonomi:

  Föreningen har en god ekonomi med en stark kassa på ca 2,4 mkr. Belåningsgraden ligger enligt senaste bokslutet på ca 7 000 kr/kvm boarea. Föreningen har i dagsläget (2019-05-16) inte beslutat om några avgiftsändringar.  Annat:

  Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Storholmen Förvaltning, 0771-786 746.


  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  133 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-01-08

  Primärenergital:

  139 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor