Mosshagestigen 9, Rönninge

1 725 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Mosshagestigen 9 - Rönninge

  Kommun

  Salem

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1990

  Boarea

  51m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 2 , Hiss finns inte

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Salem

  Avgift

  3 867 kr/mån

  Inklusive värme, VA, kabel-TV och bredband.

  inkl. värme och vatten. Kabel-TV och bredband ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 164 kr/mån.

  Utgångspris

  1 725 000 kr

  33 824 kr/m2

  Snart finns denna ljusa lägenhet med balkong till försäljning! Här bor man i lugnt och trevligt område med närhet till natur och badplats. Välplanerad trea (omgjord tvåa) med öppna ytor som ger utrymme för socialt umgänge. Två sovrum i bra storlek samt renoverat duschrum. Separat förråd tillhörande lägenheten finns. Trevlig förening där bland annat bredband är inkluderat i månadsavgiften. Här finns flertalet tvättstugor och härliga faciliteter såsom bastu. P-plats finns att tillgå i mån av plats. Direkt utanför området går bussar till både Rönninge och Tumba centrum där pendeltåg och butiker finns. Varmt välkomna för mer information!

  Ansvarig mäklare

  Melissa Segmen

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-562 49 61

  melissa.segmen@lansfast.se Läs mer om Melissa

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Hall med avhängningsmöjligheter och god förvaring bakom spegelklädda skjutdörrar. Grått klinkergolv och vita väggar.

  Duschrum

  Helkaklat duschrum med klinkergolv och golvvärme. Förberett med el och VA för tvättmaskin. Här finns handdukstork, duschhörna med glasvägg, tvättställ med kommod samt spegelskåp. Spotlights i tak.

  Kök

  Ljust kök med utrymme för matplats invid fönstret. Vita köksskåp med kaklad vägg mellan arbetsbänk och överskåp. Maskinell utrustning såsom kyl/frys, spishäll med fläkt ovanför samt en ugn. Utgång till lägenhetens balkong.

  Sovrum

  Större sovrum med två fönster. Fondtapet med rogivande mönster. Parkettgolv.

  Sovrum

  Tillbyggt sovrum med plats för dubbelsäng samt garderob. Två fönster och ljusa ytskikt samt en dekorativ fondtapet.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med plats för tv hörna. Öppen planlösning mot köket gör att rummet får bra ljusinsläpp. Parkettgolv.

  Balkong

  I anslutning till köket finns bostadens balkong.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1990

  TV & bredband

  Föreningen har ett fibernät i hela området och har tecknat ett s.k. gruppavtal med Telenor. I detta ingår TV T-1 bas, Bredband 100/100 Mbit/s, IP telefoni, TV box, Router med trådlöst nätverk. Detta ingår för alla bostäder mot ett obligatoriskt tillägg på 164 kr i månaden.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  600 kr/månad

  Försäkring:

  250 kr/månad

  Elkostnad:

  350 kr/månad

  Total driftkostnad:

  600 kr/månad

  Personer i hushållet:

  3 st

  Andel i föreningen:

  0,2038%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  BRF Mosshagestigen

  Lägenhetsnummer:

  12049

  Antal lägenheter:

  359

  Byggår:

  1990

  Antal lokaler:

  8

  Allmänt om föreningen:

  Mosshagestigen består av blandad bebyggelse såsom fyravåningsterrasshus och tvåvåningspunkthus, tvåvånings fyrfamiljshus, tvåvåningsradhus och två våningsgruppboenden och är byggt i form av mindre gårdar. I föreningen finns det totalt 359 bostäder, varav 59 upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även 8 hyreslokaler (förskolor, gruppboenden, telemast). Bildandet av Brf Mosshagestigen u.b. ägde rum 2006. Bostadsrättsföreningen registrerades hos Bolagsverket 2007. Föreningen förvärvade fastigheten Salem Mosshagen 1 2008. Fastigheten bebyggdes 1990. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Salem Mosshagen 1 och Salem Församling. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfmosshagestigen.se  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat 2019-05-22). Föreningen accepterar delat ägande. Det måste vara jämt fördelat, annars inga specifika krav.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 2017: OVK-besiktning 2017: Fuktsanering av bastu 2016-2017: Elektroniska passagesystem, postboxar och bokningstavlor. 2016: Renovering av terrasser. 2015: Installation av fiber. 2015: Husen målades om. KOMMANDE 2019: Stamspolning  TV/Internet:

  Föreningen har ett fibernät i hela området och har tecknat ett s.k. gruppavtal med Telenor. I detta ingår TV T-1 bas, Bredband 100/100 Mbit/s, IP telefoni, TV box, Router med trådlöst nätverk. Detta ingår för alla bostäder mot ett obligatoriskt tillägg på 164 kr i månaden.  Parkering:

  Parkeringsmöjligheter för boende finns i form av utomhusparkering (266 st) eller carport (63 st). Det kan finnas risk för kö men det går att få tillstånd att parkera på gästparkeringen under tiden (41 platser). Till p-plats står i dagsläget ett par personer i kö. Man bör ha en p-plats till sitt tillträde eller en månad senare. Till carport är det lång kö (kontrollerat 2019-05-22). Priser för parkering: Carport 400kr per månad. Parkeringsplats 200kr per månad. Tillfälliga boendestillstånd (30 dagar) 350kr per månad. Max två parkeringsplatser per hushåll. Max en carport per hushåll. Tillfälliga boendetillstånd kommer ENDAST kunna tilldelas till de som väntar för din FÖRSTA parkering – gäller från 1 juli 2019 Priset för andra parkering kommer att förändras – En höjning är att vänta. Det är dock inte beslutad när men kommer att aviseras i god tid innan  Gårdsplan:

  För barn finns många fina lekplatser (för tillfället ses alla över och styrelsen har i uppdrag att förnya de som inte håller säkerhetsstandarden SS-EN 1176, läs med på Konsumentverkets hemsida). Det finns också en stor gräsplan intill området som kan användas för bollspel.  Gemensamma utrymmen:

  Till varje bostad finns det ett separat förråd. Tvättstugor finns dels i friliggande hus utspridda i området och dels i entréplanet i terrasshusen. Föreningen har också en föreningslokal för medlemmar att hyra för lugnare tillställningar. Hyra 300kr per tillfälle och en depositionsavgift erläggs med 300kr. Bastu finns i föreningslokalen.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2010-02-10

  Primärenergital:

  161 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor