Sätunavägen 8B, Märsta

1 150 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Sätunavägen 8B - Märsta

  Kommun

  Sigtuna

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Boarea

  38,5m2

  Våning

  2 av 3 , Hiss finns inte

  Rum

  1 rok

  Område

  Märsta

  Avgift

  2 640 kr/mån

  Inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband.

  Utgångspris

  1 150 000 kr

  29 870 kr/m2

  Fin och rymlig 1:a i centrala Märsta!

  Välkommen till denna charmiga & fina 1:a på centralt belägna Sätunavägen. Belägen på andra våningen i huset med en trevlig utsikt över Märsta och den lummiga innergården ger ett trivsamt boende. 38,5 kvm med trevligt ljusinsläpp, fina väggar och flera inbyggda garderober. Rummen fördelas över en välkomnande hall med förvaring och ett kök med utrymme för matplats. Duschrum i ljusa toner och ett stort allrum som rymmer all hushållets möblemang som både säng och soffa samt byrå och tv-bänk. Populärt boende tack vare sina låga månadsavgift och belägen i stabil HSB-förening. Till bostaden ingår en reparationsfond på 2922 kr som kan användas till att renovera bostaden. Förråd ingår, tvättstuga i byggnaden bredvid och föreningen har flera parkeringsplatser. En kort promenad bort ligger Märsta Station med matbutik och service samt kommunikationer som enkelt och snabbt tar dig vidare till Arlanda, Uppsala och Stockholm

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med plastmatta oc vita väggar. Plats för avhängning och inbyggd garderob för förvaring.

  Duschrum

  Duschrum med kakel och plastmatta. WC, dusch och handfat.

  Kök

  Trevligt kök med luckor och skåp av ek, bänkskiva av laminat, diskho och diskbänk samt kakel som stänkskydd. Kombinerad kyl & frys, spis och spisfläkt. Utrymme för matplats intill fönster med trevlig vy över den grönskande innergården.

  Allrum

  Stort allrum med utrymme för säng, soffa, byrå och TV-bänk. Laminatgolv och målade väggar och fondvägg av tapet.

  Övriga utrymmen

  Tvättstuga och förråd finns.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1962

  Badrummen renoverades i mitten av 90-talet. 2011 - Samtliga brandvarnare byttes 2011-2012 - Relining av stammarna utfördes 2013-2014 - Byte av vattenrör 2015 - Byte till termostatventiler samt byte av stamventiler och installation av avgasare 2016 - Nya balkonger Rensning av ventilationskanalerna samt obligatorisk ventilationskontroll, OVK. Borttagning av gamla varmvattenrör för att undvika legionellabakterier. Ny torktumlare.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Bredband

  Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. Grundutbudet för kabel-TV, bredband samt telefoni ingår i månadsavgiften. Leverantör: ComHem och Bredbandsbolaget.

  TV & bredband

  Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. HSB Arenberga har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni

  Bilplats

  Det behövs ett parkeringstillstånd för boende i föreningen för att få parkera på parkeringsplatserna. Detta kan hämtas på HSB Arlandas kontor och kostar 500 kr/år. Besökare betalar en parkeringsavgift på 2 kr./tim. eller 20 kr./dygn. Parkeringsautomater finns i området. Parkering får endast ske i markerade rutor. P-platser med eluttag, kall- och varmgarage finns att hyra i mån av plats. Om du vill ställa dig i kö så kontakta HSB Arlandas kontor. TV OCH BREDBAND

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  375 kr/månad

  Försäkring:

  125 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Total driftkostnad:

  375 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  0,30815%

  Andel av årsavgift:

  0,30815%

  Reparationsfond:

  2 922 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-05-14

  Pantsättningsavgift:

  448 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 120 kr

  Betalas av säljare

  Byggnad

  Fönster:

  3-glas

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  Badrummen renoverades i mitten av 90-talet. 2011 - Samtliga brandvarnare byttes 2011-2012 - Relining av stammarna utfördes 2013-2014 - Byte av vattenrör 2015 - Byte till termostatventiler samt byte av stamventiler och installation av avgasare 2016 - Nya balkonger Rensning av ventilationskanalerna samt obligatorisk ventilationskontroll, OVK. Borttagning av gamla varmvattenrör för att undvika legionellabakterier. Ny torktumlare.

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB BRF Arenberga

  Lägenhetsnummer:

  17

  Antal lägenheter:

  228

  Antal lokaler:

  27

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen Arenberga äger fastigheterna Sätuna 3:186 och Sätuna 3:197. Fastigheterna styckades av från Sätuna gård och utgjorde tidigare jordbruksmark. De bebyggdes1962 med 6 stycken flerfamiljshus uppdelade på två gårdar med parkering och garage emellan. Adresserna är Sätunavägen 8 A - C, 10 A - C, 12 A - D, 14 A - E, 16 A - F och 18 A - D. I föreningen finns 228 lägenheter, 27 lokaler och förråd, 42 kallgarage, 39 varmgarage. Förvaltning: HSB Arlanda ansvarar för administration och fastighetsskötsel, områdesförvaltare Bo Wiberg.  Föreningens ekonomi:

  Månadsavgifterna kommer enligt plan att höjas med 4 % per år t.o.m 2019.  Gjorda renoveringar:

  Badrummen renoverades i mitten av 90-talet. 2011 - Samtliga brandvarnare byttes 2011-2012 - Relining av stammarna utfördes 2013-2014 - Byte av vattenrör 2015 - Byte till termostatventiler samt byte av stamventiler och installation av avgasare 2016 - Nya balkonger Rensning av ventilationskanalerna samt obligatorisk ventilationskontroll, OVK. Borttagning av gamla varmvattenrör för att undvika legionellabakterier. Ny torktumlare.  TV/Internet:

  Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. HSB Arenberga har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni  Parkering:

  Det behövs ett parkeringstillstånd för boende i föreningen för att få parkera på parkeringsplatserna. Detta kan hämtas på HSB Arlandas kontor och kostar 500 kr/år. Besökare betalar en parkeringsavgift på 2 kr./tim. eller 20 kr./dygn. Parkeringsautomater finns i området. Parkering får endast ske i markerade rutor. P-platser med eluttag, kall- och varmgarage finns att hyra i mån av plats. Om du vill ställa dig i kö så kontakta HSB Arlandas kontor.  Gårdsplan:

  En grill finns på varje gård.  Gemensamma utrymmen:

  Det finns källarförråd och 5 tvättstugor i föreningen. 2 tvättstugor finns i huset Sätunavägen 12. Det finns 1 tvättstuga i hus 14, 16 och 18. Det finns en grovtvättstuga i nummer 16. Cykelförråd finns i källaren. Bastu som går att hyra finns på gaveln till Sätunavägen 14e. Det finns också ett relaxrum i anslutning till bastun som kan hyras separat. Föreningen förfogar även över en gemensamhetslokal vid HSB Arlandas kontor som går att hyra.  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-02-06

  Primärenergital:

  132 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor