Södergatan 13A, Märsta

1 550 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Södergatan 13A - Märsta

  Kommun

  Sigtuna

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  66,8m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  1 av 5 , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Märsta

  Tillträde

  12-07-2019

  Avgift

  5 560 kr/mån

  I avgiften ingår värme, vatten och ett förråd. En obligatorisk kostnad om 208 kronor tillkommer och omfattar då TV och internet.

  Eller högstbjudande!

  1 550 000 kr

  23 204 kr/m2

  Centralt belägen & fräsch 3:a!

  Detta är en bostad om ca 67 kvm som lämpar sig för dig som söker många bekvämligheter i vardagen! Bostaden som befinner sig på bottenplan och är beläget i ett mycket centralt läge bjuder på ett praktiskt & rymligt kök med matplats, duschrum med fräscha ytskickt och två sovrum varav ena rummet har en egen walk-in-closet. Bostaden som lämpar sig för alla åldrar har genomgående nymålade väggar och tak samt en stor lättmöblerad balkong. På Södergatan bor du nära allmänna kommunikation då du på ca 3-4 minuters promenadavstånd når pendeltågsstationen som tar dig vidare in till Stockholm City. Till Märsta centrum där du har ett stort utbud av matbutiker, butiker, systembolaget och apotek samt restauranger når du på knappa 5 minuters promenadavstånd. Arlanda flygplats är en mycket lockande arbetsplats och ligger ca 10 minuter bort med bil, ett mycket bra tillfälle att förvärva denna bostad för dig som arbetar/ska börja arbeta på Arlanda. Varmt välkommen på visning, vi ses!

  Ansvarig mäklare

  Sami Uzunkaya

  Franchisetagare / Mäklare

  0735-64 36 04

  sami.uzunkaya@lansfast.se Läs mer om Sami

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  HALL

  Välkomnande hall med nytt parkettgolv som bryter av mot de vitmålade väggarna. Här finns gott om förvaring i både garderober och anslutande klädkammare.

  KÖK

  Från hall & vardagsrum tar du dig vidare till det generösa köket. Även här är det utmärkta förvaringsutrymmen bakom köksluckor i ek. Goda arbetsytor på köksbänk i ek. Den maskinella utrustningen, som matchar det mörka stänkskyddet, består av induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin, köksfläkt samt kyl och frys side by side. Här ryms ett stort matbord invid fönster. Delvis öppen och social planlösning mot vardagsrummet.

  VARDAGSRUM

  Lättmöblerat rum med vitmålade väggar och parkettgolv. Via en balkongdörr nås en härligt & rymlig balkong som vetter mot gata.

  DUSCHRUM

  Duschrum med våtrumsmatta och delvis kaklade väggar. Utrustat med duschhörna, handdukstork, handfat med kommod med spegelskåp ovanför WC samt extra badrumsskåp.

  SOVRUM 1 MED KLÄDKAMMARE

  Stort & ljust rum med vitmålade väggar varav en fondvägg i mörk nyans. Intill rummet finns en inredd klädkammare. Fönster finns i två väderstreck och ger fint ljusinsläpp.

  SOVRUM 2

  Lättmöblerat rum med fönster som ger ett bra ljusinsläpp. Detta rum nås via hallen.

  KLÄDKAMMARE

  Praktisk klädkammare med förvaringsmöjligheter i hyllplan och garderob.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1991-1993

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  TV via ComHem

  Bredband

  Via ComHem

  TV & bredband

  Via ComHem och tecknas separat.

  Uteplats/Balkong

  Stor balkong i vinkel med trätrall.

  Bilplats

  Parkeringsplatser i varmgarage finns på adresserna 13A, 17B, 18B och 32 och hyrs ut av Mediator. Bilparkering (varmgarage) 400 kronor/månad Motorcykelparkering (varmgarage) 200 kronor/månad Kösystem tillämpas.

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  385 kr/månad

  Försäkring:

  190 kr/månad

  Elkostnad:

  195 kr/månad

  Total driftkostnad:

  385 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Kommentar:

  Driftkostnaderna är baserade på nuvarande ägares uppgifter och kan komma att avvika från vad som uppgetts!

  Andel i föreningen:

  0,4106%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Byggnad

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk till- och frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Södergatan

  Lägenhetsnummer:

  A501

  Antal lägenheter:

  225

  Antal lokaler:

  14

  Allmänt om föreningen:

  BRF Södergatan omfattar 225 bostäder med varierande antal rum och storlekar att välja mellan. Bostäderna finns i fem- till sexvånings punkthus och länkhus med tre våningar, alla med hiss. Några bostäder har balkongterrass nära marken, andra har takterrass. Flera bostäder har två balkonger. Det finns tolv etagelägenheter i två våningar. När bostäderna närmade sig färdigställande i början på 1992, hade fastighetskrisen slagit till i Sverige. Marknaden började svikta och särskilt påverkades försäljningen av nybyggda bostäder. Även föreningens bostadsrätter blev svåra att avyttra och Sigtuna kommun, Skanska, AB Sigtunahem och SBC Bo gjorde en gemensam insats för att rädda föreningen. Den resulterade bland annat i att Sigtunahem och SBC Bo köpte de bostadsrätter som då var osålda. Föreningens fortlevnad var därmed tryggad. Både Sigtunahem och SBC Bo upplät sina lägenheter med hyresrätt. Så småningom förbättrades marknaden och bägge företagen började sälja sina lägenheter. Idag är det 204 bostadsrätter där föreningen äger två lägenheter och AB Sigtunahem äger 19 lägenheter.  Föreningens ekonomi:

  Inga planer på kommande avgiftsförändringar för 2019.  Gjorda renoveringar:

  Åtgärder 2011: - Tvättutrustning ska bytas. - Belysning i trapphusen ska bytas till styrd belysning. - Bättringsmålning av entréer kommer att fortsätta under vintern. - Föryngringsbeskärning av buskar kommer att fortgå under vintern. - Omläggning av plattor och justering av kantstöd kommer att ske i rosrabatterna mot gatan vid Södergatan 26-32.  TV/Internet:

  Via ComHem och tecknas separat.  Parkering:

  Parkeringsplatser i varmgarage finns på adresserna 13A, 17B, 18B och 32 och hyrs ut av Mediator. Bilparkering (varmgarage) 400 kronor/månad Motorcykelparkering (varmgarage) 200 kronor/månad Så här gör du när du vill hyra garageplats: 1. Kontakta ordförande för att välja ledig plats. 2. Ordförande informerar Mediator. 3. Mediator skriver ett avtal i två exemplar som skickas till den som hyr. 4. Båda exemplar signeras. Ett behåller den som hyr. Det andra tas med till Nyckellås AB Stationsgatan 3 där du får din nyckelbricka. Denna nyckelbricka ger dig tillträde till garageporten samt till garagedörren i ditt trapphus. Till varje hyrd parkeringsplats kan man ha 2 st nyckelbrickor. En ingår i hyran och en extra finns att köpa till själv av Nyckellås AB. När man säger upp sin parkeringsplats måste utkvitterade nyckelbrickor återlämnas till Nyckellås AB vid uppsägningstidens slut. Gratis gästparkering på gatan och vid kommunhuset samt i garage. För gratis gästparkering i garage måste de boende kontakta föreningens ordförande för tillstånd.  Gårdsplan:

  Föreningen har fyra lekplatser samt grillplatser med bänkar och bord.  Gemensamma utrymmen:

  Cykel- och barnvagnsrum finns i entréplan i portarna 11A, 16B, 17A, 28, 30 och 38. Till lägenheten finns antingen ett förråd i bostaden alternativt förråd i entré- eller garageplan. Till vissa bostäder ingår både förråd i bostaden och i entré- eller garageplan. Föreningen har ca 40 extra förråd som man kan hyra. Till dessa tillämpas ett separat kösystem. Fyra lekplatser finns i föreningen och det finns även grillplatser med bord och bänkar. I varje huskropp finns en snabbtvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare av mindre modell. Snabbtvättstugan kan ej bokas. I varje huskropp förutom i 9B finns en grovtvättstuga med ett stort torkrum. Här kan man tvätta mattor och filtar. De boende i 9A till 17B använder grovtvätten i 15B. Tvättstugor finns i 9B, 13B, 15B, 16B, 17B, 26 och 38. Det finns miljörum i nr 13A och 18B. Grovsopcontainer kommer var fjärde vecka från fredag till måndag med placering mellan 13A-13B och 24-26.  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-11-20

  Primärenergital:

  117 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor