Blomgatan 20, Solna

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Blomgatan 20 - Solna

  Kommun

  Solna

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1985

  Boarea

  71m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  4 av 7 , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Rudviken

  Avgift

  2 869 kr/mån

  Inkl. Värme och vatten.

  Välplanerad och ljus 3:a i förening med god ekonomi!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen upp till ett fint hem med stort ljusinsläpp! Nyare badrum och inglasad balkong i bästa solläge. Nära Solna centrum i en förening med god ekonomi och låga avgifter. Här bor ni högt och trevligt med en riktigt bra planlösning. Två rymliga sovrum, ett stort vardagsrum, ljust kök samt ett nyrenoverat badrum som är förberett för tvättmaskin. Hela lägenheten går i ljusa toner och har parkettgolv i samtliga rum. Mellan vardagsrum och kök finns en mysig matplats för flera personer med härligt fönsterparti intill. Badrummet är renoverat med stora vita kakelplattor och grått klinkergolv med golvvärme. Rudviken är ett lugnt område ett stenkast från Solna centrums breda utbud av affärer, caféer och restauranger. I nära anslutning till bostadsområdet finns alla tänkbara kommunikationer. T-bana som tar dig till innerstan på endast 10 minuter, pendeltåg, tvärbana samt flertalet bussar, t ex buss 67 till Odenplan och Skansen. På promenadavstånd finns Friends Arena, Mall of Scandinavia, härliga Hagaparken med dess grönska samt Brunnsvikens klippor för ett sommardopp!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt en garderob. Ekparkett på golv och ljumålade väggar.

  Kök

  Ljust kök med vita skåpluckor, massvis av förvaring, vitt kakel samt diskbänk och träfärgad laminatbänkskiva. Ett hemtrevligt kök med nästan allt man kan önska. Maskinpark bestående av kyl och frys, fläkt samt spis med ugn. Härlig matplats vid stort fönsterparti som rymmer 6-8 personer. Ljust målade väggar och ekparkett på golv. Härifrån når du även balkongen utan insyn i härligt solläge.

  Balkong

  Balkongen glasades in 2013 med helt öppningsbara fönsterrutor. Väggarna är målade vita. Balkongen ligger i ett härligt söderläge med sol från lunch till kväll. Balkongen vetter mot den trevliga innergården.

  Vardagsrum

  Trevligt vardagsrum som tack vare flertalet fönster har mycket ljusinsläpp. Rummet har gott om plats för både soffgrupp samt övrig möblering. Vitmålade väggar samt ekparkett på golv.

  Klädkammare

  Uppskattad klädkammare för extra förvaring.

  Sovrum 1

  Rymligt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng samt övrig möblering. Vitmålade väggar och på golvet ligger ekparkett. För allra bästa förvaring finns en hel garderobsvägg i vitt.

  Sovrum 2

  Intill köket ligger detta ljusa rum med målade väggar och ekparkett på golv. Fönstret vätter mot söder och medför ett härligt ljusinsläpp.

  Badrum

  Helrenoverat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med skön golvvärme. Här finns lyxig takdusch bakom duschväggar i glas. Kommod med handfat och spegelskåp samt wc. Badrummet är även förberett för tvättmaskin.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1985

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  131 kr/månad

  Övrigt:

  131 kr/månad

  Total driftkostnad:

  131 kr/månad

  Kommentar:

  *Övrigt: Obligatorisk tillägg för tv och bredband.

  Andel i föreningen:

  1,0216%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Solna Blomgården

  Lägenhetsnummer:

  843

  Antal lägenheter:

  116

  Byggår:

  1985

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger fastigheten Rudviken 1 med adresserna Blomgatan 12-22. Fastigheten förvärvade år 2001. Av föreningens 116 lägenheter är 8 av dessa upplåtna med hyresrätt, dessa är ett bra tillskott till föreningen när de blir lediga och säljes på den öppna marknaden. Föreningen har en aktiv styrelse som värnar om fastigheten. Föreningen har en hemsida med fortlöpande information. Infobladet Blombladet kommer ut varje månad.  Föreningens ekonomi:

  Inga avgiftsförändringar är beslutade enligt styrelsen 2019-05-27. För mer information om föreningens ekonomi se föreningens hemsida samt den senaste årsredovisningen.  Gjorda renoveringar:

  Föreningen arbetar aktivt för att ta hand om fastigheten. Just nu finns det inga beslut tagna om några större renoveringar/underhåll (2019-01-10). Renovering av trapphus, målning och golv diskuteras. Gå gärna in på föreningens hemsida samt se den senaste årsredovisningen för mer information. 2018-2019 - Takförbättringsarbeten. 2017 - Förbättringar i utomhusmiljön, bl a rabatterna. 2015 - Grävning runt fastighetens grund, ny isolering mot grund, förbättring av dränering. Omläggning, plattsättning samtliga entréer syd och norrsida. 2014 - Ny tvättmaskin i tvättstuga nr 1, uppdatering styrsystem och rengöring värmeväxlare i fläktrum 2013 - Stamspolning görs vart 5:e år, OVK utfördes 2012 - Hissarna renoverades. Modernisering av undercentral.  TV/Internet:

  Föreningen har ett gruppavtal gällande bredband 100MB (Ownit) och ett analogt TV basutbud (Telenor) med 18 kanaler. Detta är en avgift på 131kr/månad som betalas av alla medlemmar på avgiftavin.  Parkering:

  Föreningen disponerar inga parkeringsplatser men parkeringsmöjligheterna är goda. Man kan ansöka om boendeparkeringstillstånd genom Solna Stad. I det nybyggda området bakom Blomgården finns även ett parkeringshus där man kan hyra parkeringsplats för ca 850 kr/mån. Hyrs ut via Q-park.  Gårdsplan:

  I anslutning till föreningen och mellan Blomgatan och Solgatan ligger en mindre park som är perfekt för grillning eller barnlek i plaskdammen.  Gemensamma utrymmen:

  I föreningen finns ett förråd på markplan till varje lägenhet. Det finns även 4 st tvättstugor (i nr 12, 14, 18, 20) som ligger på markplan och med fönster. Föreningen har även en lokal till styrelsemöten/övernattningslägenhet. Kostnaden per natt är 350 kronor.  Annat:

  Föreningen har närhet till flertalet lekplatser samt förskolor och skolor. Välbesökta städdagar 2 gånger/år där föreningen ställer ut en container för sina medlemmar för att slänga saker. Det finns även en husvärd som tittar till fastigheten och den dagliga skötseln.


  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energiprestanda:

  125 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2010-02-11

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor