Södra Långgatan 41, Solna

4 600 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Södra Långgatan 41 - Solna

  Kommun

  Solna

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1926

  Boarea

  68m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 3 , Hiss finns inte

  Rum

  2,5 rok varav 1 sovrum

  Område

  Råsunda

  Avgift

  3 948 kr/mån

  Inkl. Värme och vatten.

  I avgiften ingår värme och vatten.

  Accepterat pris

  4 600 000 kr

  67 647 kr/m2

  Tjugotalspärla i absolut toppskick i vacker villa!

  Kontakta mäklaren för privatvisning! I vackert hus finner ni denna tjugotalspärla i absolut toppskick belägen på eftertraktade Södra Långgatan! Här bor man med de bästa från olika tidsepoker; tjugotalets takhöjd, vackra fönster och furutiljor, rymd och snickerier möter moderna bekvämligheter så som ett modernt renoverat kök samt ett stamrenoverat badrum och kök. Välplanerad och social 2,5 :a som badar i ljus tack vare bostadens gavelläge med fönster åt 3 håll och balkong i bästa solläge mot föreningens grönskande gård. Vid första synen på huset är det lätt att bli glad. Det är ett välvårdat hus från 1926 med trädgård på baksidan. Villan som utgör föreningen innehåller åtta lägenheter och har god ekonomi med ca 3,3 mkr i lån. Ett boende i denna del av Råsunda ger er alla möjligheter när det kommer till såväl kommunikationer som söndagsnöjen. Bussarna går precis intill och Solnas pendeltågstation ligger bara några minuter bort. Fortsätter man till fots mot Haga Norra nås Hagaparken på blygsamma 10 minuter. Följer man Råsundavägen i motsatt riktning nås snart Råsundas knutpunkt, Stråket, som stoltserar med läcker sekelskiftesarkitektur samt mysiga restauranger, caféer och butiker. Sist men inte minst nås Skandinaviens största shoppingcentrum Mall of Scandinavia på knappa 5 minuter till fots. I denna galleria stillar man både hunger och shoppingsug i över 200 butiker samt restauranger och caféer med mat från alla världens hörn. Välkommen hit för livskvalité!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med avhängningsmöjligheter och plats för möbler så som skrivbord och/eller förvaringsmöbler. Vackert plankgolv och ljust målade väggar med en fin mönstrad tapet som snyggt bryter av.

  Kök

  Modernt renoverat kök med massor av förvaring bakom vita skåpluckor samt i charmigt skafferi. Arbetsyta på behandlad träbänkskiva med kakel ovan. Maskinell utrustning bestående av spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl/frys samt ugn och micro i bekväm brösthöjd.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet badar i ljus med sina många fönster och utgång till balkong i söderläge. Här ryms enkelt en större soffgupp samt ett matsalsbord. Vackert originalgolv tillsammans med gråmålade väggar.

  Badrum

  Stilrent badrum med stora vita kakelplator på väggar och mörkt klinkergolv. Duschhörna med vikbara glasväggar och takdusch. Handfat med praktisk förvaringsyta över samt smart inbyggd förvaring under. Wc, tvättmaskin samt spotlights i tak.

  Sovrum

  Generöst sovrum med fönster i två väderstreck och plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. För förvaring finns här en hel garderobsvägg och även här är golvet av furutiljor med gråmålade väggar till.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1926

  TV & bredband

  Tv och bredband via ComHem

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  1 175 kr/månad

  Försäkring:

  200 kr/månad

  Elkostnad:

  375 kr/månad

  Övrigt:

  600 kr/månad

  Total driftkostnad:

  1 175 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Övrigt Tv/bredband via Comhem 600kr/månaden.

  Andel i föreningen:

  15,5%

  Andel av årsavgift:

  15,49964%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Förening

  Föreningens namn:

  Davidslund

  Lägenhetsnummer:

  00006

  Antal lägenheter:

  8

  Byggår:

  1926

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen består av en fastighet på Södra Långgatan 41. Här finns 8 st lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen bildades 1985.  Föreningens ekonomi:

  Avgiften kommer att höjas med 5% fr.o.m. 1 april 2019 (enligt styrelsen 2019-03-14).  Gjorda renoveringar:

  Kommande renoveringar: Två stycken dörrar på baksidan ska bytas eller renoveras (ej bestämt när). Eventuell dränering av husgrunden under 2020. Föreningen tittar på möjligheterna till att eventuellt byta ut alla balkongräcken till smidesräcken. Utförda renoveringar: 2017 Balkongräcke 2017 Omläggning av tak 2017 Glidgjutning av skorstenar 2016 OVK 2015 - 2016 Fönster (målning) 2015 El i trapphus 2014 Renovering av entré 2013 Sopsortering 2013 Byte av vindskivor 2011 Gasarbeten. Gasläckor i hyreslokal samt lgh nr 7 har åtgärdats. 2011 Fullständigt stambyte genomfört av fastigheten 2008 Putsskador på fasaden reparerade 2007 - 2008 Säkerhetsdörrar och lås installerade 2007 Byte av fjärrvärmeväxlare 2006 Veranda, byggt Uteplats 2005 Markdränering, vid norra gaveln 2005 Avloppsledning, ny ledning mellan huset och anslutning till kommunala nätet 2004 Renovering av balkonger 1991 Elstambyte 2003 installationer på vind 1987 Omläggning av tak 1987 Omputsning av fasad  TV/Internet:

  Tv och bredband via ComHem  Parkering:

  Föreningen har inga egna parkeringsplatser, bondeparkering via Solna stad på omkringliggande gator tillämpas.  Gemensamma utrymmen:

  Gemensamma utrymmen som medlemmarna kan nyttja är cykelförråd samt snickarbod. Till lägenheten hör ett vindsförråd.  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  145 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-04-01

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor