Vänersborgsvägen 17, Johanneshov

2 495 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Vänersborgsvägen 17 - Johanneshov

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljhus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  58m2

  Areauppgifter enligt mätning

  Biarea

  15m2

  Våning

  0 av 3 (Entréplan.) , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Hammarbyhöjden

  Avgift

  4 068 kr/mån

  I avgiften ingår värme, vatten.

  Utgångspris

  2 495 000 kr

  43 017 kr/m2

  Unik bostad med huskänsla på populär adress i Hammarbyhöjden!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Vill ni ha bekvämligheten att bo i en bostadsrätt men ändå komma nära skog och natur? Varmt välkomna till en bostad som ger er allt och lite till. Med huskänsla kliver ni in i en lägenhet med egen ingång som erbjuder 58 kvm boyta och samt 15 kvm i biyta som renoverats med eftertanke i stilrena och klassiska materialval. Detta i kombination med en spännande planlösning finner ni alla bekvämligheter som kan tänkas önskas i ett hem så som diskmaskin och golvvärme samt ett underbart gavelläge med fönster i tre väderstreck. Brf Föreläsningen 6 är en mycket välskött förening som består av 13 lägenheter. Föreningen tillhandahåller en gemensam tvättstuga och cykel-/barnvagnsförråd för medlemmarna. Från bostaden nås Hammarbyhöjdens tunnelbana inom några minuters gångavstånd som tar dig in till city på ca 10 minuter. Med ca 10 minuters promenad bort nås även knutpunkten Gullmarsplan som tar er runt om hela Stockholm via buss, tvärbana och tunnelbana. Lägenheten ligger otroligt välplacerad med närhet till både Södermalms stadspuls samt naturen i Nackareservatet, Björkhagens Golfbana och Hammarbybacken för den som gillar skidåkning vintertid. I området finns även flertalet förskolor och skolor nära belägna. Inom några minuters promenad når ni Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och caféer samt Globen som också erbjuder bra shopping, idrottsevenemang och konserter. Välkommen till ett hem att trivas i!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entréhall

  Generös hall med gott om plats för ytterkläder och förvaringsmöjligheter. Från hallen nås bostadens härliga kök samt mysiga vardagsrum. Intill hallen återfinns även ett av bostadens badrum.

  Kök

  Köket går i en modern tappning i ljusa nyanser. Här fylls rummet av ljus från de härliga fönsterpartierna som har lummig grönska utanför sig. Köket är väldisponerat och erbjuder generösa arbetsytor samt förvaringsmöjligheter samt har de bekvämligheter som önskas i ett hem. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll, ugn samt mikro. Intill köket finner ni även den givna platsen för härliga middagar för både stora och små sällskap.

  Badrum 1

  Badrummet går i vit kakel på väggarna mot ljusare klinkergolv. Här har ni dusch, WC, handfat med kommod samt spegelskåp.

  Klädkammare

  Den praktiska klädkammaren har charmiga detaljer från byggnaden. Här finner ni en generös garderob. Intill klädkammaren finns även ett förråd i lägenheten.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet är ljust och mysigt. Här finner ni flera möbleringsmöjligheter med soffa, fåtölj, bord mm. Från rummet nås det avskiljda sovrummet.

  Sovrum

  Det rofyllda sovrummet möbleras enkelt med stor dubbelsäng och förvaring om så önskas.

  Badrum 2

  Badrummet är generöst till ytan och utrustat med dusch, WC, handfat med kommod samt golvvärme.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1943

  TV & bredband

  Tv via Comhem och internet via Fiber.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  2,1154%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Förening

  Föreningens namn:

  BRF Föreläsningen 6

  Lägenhetsnummer:

  13

  Antal lägenheter:

  13

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Brf Föreläsningen 6 förvärvade fastigheten 2007 och består av 13 st lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt. Stabil förening med god ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Hefab Redovisning. Trappstädning sköts av utomstående firma. I källaren finns en gemensam tvättstuga i mycket gott skick samt ett rymligt cykelrum och barnvagnsrum. Man kommer enkelt åt källaren från en separat ingång eller via trappuppgången till lägenheten.  Gjorda renoveringar:

  - 2016 Mindre takrenovering - 2015 Indragning av fiber i huset - 2011 Genomgång och byte av element som var i behov att bytas ut - 2010 Nya maskiner till tvättstugan - 2009 Stambyte - 2009 Elstambyte - 2008 Fönstermålning - 2008 Klotterskydd fasad - 2005-2007 Renovering tak - 2005 Renovering fasad - 2005 Renovering av balkongerna Kommande renoveringar Huset är i mycket gott skick och ordförande säger att de hela tiden vill ligga steget före med framtida underhåll. Det finns planer på att förbättra ventilationen och självdraget i huset. Detta kommer att ske inom en tvåårsperiod och kostnaden väntas ligga på ca 100 000 kr. Föreningen har finanser för detta och det kommer inte leda till nya lån eller avgiftsförändringar.  TV/Internet:

  Tv via Comhem och internet via Fiber.  Parkering:

  Boendeparkering råder i området om ca 500 kr/mån.  Gemensamma utrymmen:

  Gemensam tvättstuga i källaren samt ett rymligt cykelrum och barnvagnsrum.  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor