Älvkarleövägen 8, 2tr, Stockholm

3 250 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Älvkarleövägen 8, 2tr - Stockholm

Kommun

Stockholm

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1936

Boarea

44m2

Areauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Våning

2 av 3 , Hiss finns inte

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Område

Hjorthagen

Avgift

2 961 kr/mån

Inkl värme, vatten och kabel TV (basutbud).

Accepterat pris

3 250 000 kr

73 864 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Läckert renoverad och smart planerad tvåa i populära Hjorthagen omgiven av en härlig grönska!

  Kontakta mäklaren för att boka tid för visning. På Älvkarleövägen 8 bor ni i en snyggt renoverad bostad med genomgående ljusa ytskikt, fräscht duschrum, modernt renoverat kök och med den bästa kombinationen av naturens grönska utanför porten, samt direkt närhet till city kommer du att stormtrivas. Lägenheten är en väldisponerad tvåa som bjuder på det där lilla extra. Fönster i två väderstreck ger bostaden ett härligt ljusinsläpp. Ett stort vardagsrum i öppen planlösning med köket skapar en social och trevlig atmosfär, perfekt för trevliga middagsbjudningar. Sover gott gör ni avskilt i ett väl tilltaget sovrum. Välkomna hit för att trivas! Hjorthagen är charmigt belägen i en grön oas ca. 10 minuter från city och Stureplan. Här erbjuds inte bara naturens lugn då nybyggnationen av Norra Djurgårdsstaden tillsammans med de befintliga butikerna i Hjorthagen, skapar ett brett utbud av caféer, restauranger och matvarubutiker. Till centrala stan tar man sig enklast antingen med buss 55 som går några minuter från huset, eller tunnelbana från hållplats Ropsten som tar er in till T-centralen på ca. 8 minuter.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Daniel Hegethorn

  Fastighetsmäklare/Civilekonom

  070-984 00 73

  daniel.hegethorn@lansfast.se Läs mer om Daniel

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomna två trappor upp i huset och kliv in genom tyst och trygg säkerhetsdörr. Ni möts av en hall med förvaring i platsbyggd garderob och på hatthylla med krokar. På golvet ligger en parkett och väggarna är ljusa.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet ligger i social öppen planlösning mot köket. Rummet inrymmer soffa med tillhörande möblemang och dekoration. På golvet ligger en fin parkett och väggarna är målade i vitt.

  Kök

  Modernt renoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Gott om förvaring bakom vita snygga skåpluckor som läckert bryts av med en mörk bänkskiva och ett mörkt kakel som stänkskydd. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett praktiskt stengolv . Här finns kyl/frys, diskmaskin, gasspis med varmlufts ugn samt en fläkt. Utanför fönster bjuds det på grönska och titt som tätt hoppar rådjuren förbi.

  Sovrum

  Ombonat sovrum med plats för dubbelsäng med möblemang. Förvaring finns i flertalet garderober. På golvet ligger en parkett och väggarna är ljusa.

  Badrum

  Stambytt och helkaklat badrum. Utrymmet är utrustat med: Tvättmaskin, dusch, handfat, spegel.

  Övrigt

  Tillträde enligt överenskommelse.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1936

  Övrigt

  I Hjorthagen bor ni centralt samtidigt som ni har direkt närhet till fina grönområden i Lill-Jans Skogen och Stora Skuggans naturområden med motionsslingor samt skidspår vintertid. Området beskrivs bäst som lugnt och naturskönt med fina promenadstråk samtidigt som all tänkbar service finns på bekvämt avstånd. Både förskola och grundskola upp till årskurs 6 finns i Hjorthagen. Dessutom finns folkkulturcentrum/Medborgarhuset, en mötesplats för konst, musik, teater, tennisbana samt fotbollsplan. I och med bygget av Norra Djurgårdsstaden förtätas områdena runt omkring Hjorthagen och länkas samman med övriga Östermalm. Goda kommunikationer med Buss 55 från Motalaparken som går in till Stureplan och vidare mot Slussen, samt T-bana Ropsten på ca 5 minuters gångavstånd (ingång Hjorthagens tunnelbana vid korsningen Jägmästargatan / Artmeisgatan). Även stombusslinje 6 mot Karolinska via Odenplan går i närheten. Sedan 20 augusti har även buss nr 75 sats in och som trafikerar sträckan Ropsten-Cityterminalen. Bilförbindelserna är riktigt bra tack vare att Norra Länken färdigställts.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  0,7838%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-09-16

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1936

  Fönster:

  3-glasfönster

  Förening

  Föreningens namn:

  Värtahus

  Lägenhetsnummer:

  90

  Antal lägenheter:

  123

  Byggår:

  1936

  Antal lokaler:

  11

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Värtahus bildades 1936 och består av 123 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 11 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningens fastigheter upplåts med tomträtt. Lägenhetsfördelningen ser ut som följande: 3 st 1 rok, 114 st 2 rok samt 6 st 3 rok. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). I trapphuset finns även gemensam vädringsbalkong. För mer info se föreningens hemsida: https://www.sbc.se/vartahus  Föreningens ekonomi:

  Föreningen har idag en god ekonomi med en låg belåningsgrad. Föreningen höjde avgifterna med 1,5 % 2019- 01-01.  Gjorda renoveringar:

  Det pågår en fasadrenovering ( 2019). Utförda renoveringar: 2019: Inplanerad fasadrenovering Lanforsvägen 2012: Fasadrenovering Älvkarleövägen 2011: Byte av fjärrvärmecentraler 2010: Fönstermålning söderfönster 2007: Installation av bredbandsnät 2006: Målning av trapphus 2002: Omläggning av tak 1993-1994: Stambyte 1991-1992: Elstambyte 1981: Renovering balkonger 1979: Omputsning fasad  Gemensamma utrymmen:

  Till lägenheten hör 2 st källarförråd varav ett lite mindre matkällarförråd och ett större förråd. I föreningen finns det cykel- och barnvagnsrum. Gemensam tvättstuga på Lanforsvägen 37.  Annat:

  Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av föreningen.


  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  161 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor