Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Bondegatan 51, Stockholm

Modern och smakfullt renoverad funkistrea med öppen planlösning och ett eftersökt läge på Bondegatan

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 3 870 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och ett analogt grundutbud av tv-kanaler från Com Hem. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 145 kr/mån som avser bredband 100 Mbit/s från Ownit.

Bostadsrättslägenhet - Stockholm

Rum: 3 rok

Våning: 5 av 6  (5 tr) , hiss finns

Byggår: 1937

Boarea: 70 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Varmt välkomna till Bondegatan 51 och denna moderna och smakfullt renoverade funkistrea som är belägen fem trappor upp i ett typiskt funkishus från sent 30-tal - endast ett kvarter från populära Vitabergsparken och i närheten av Nytorget. Här erbjuds ni ett modernt och mycket trivsamt boende med generösa sällskapsytor, stora fönsterytor som bidrar till ett härligt ljusflöde och en planlösning som ger er maximal funktion på given yta. Den optimala planlösningen är luftig och den ger er en välkomnande och delvis möblerbar hall med plats för ytterkläder, ett helkaklat badrum med dusch, ett ljust vardagsrum som vävs samman med det moderna köket via den öppna planlösningen och två riktigt bra sovrum. Genomgående ljusa ytskikt, fina golv och gott om förvaringsutrymmen. I föreningen finns det bland annat tillgång till en fin gemensam innergård med grill och utemöbler som går att boka på sommaren, det finns även en liten sandlåda med leksaker till de minsta. Det finns en modern tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en elmangel. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum och källsortering för sopor. Föreningens byggnad ritades av Arvid Bjerke och uppfördes 1937 i kvarteret Veken. Byggnaden har getts kulturhistoriska klassificeringen Gul av Stadsmuseet vilket innebär att fastigheten har visst kulturhistoriskt värde och är av positiv betydelse för stadsbilden. Bostadsrättsföreningen Bondegatan 51 har sedan 2003 ägt såväl huset som marken. Det är en välskött och mycket populär förening med god ekonomi och låg skuldsättning om endast ca 3 748 kr/kvm. I avgiften om 3 870 kronor ingår värme, vatten och ett analogt grundutbud av tv-kanaler från Com Hem. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 145 kr/mån som avser bredband 100 Mbit/s från Ownit. Närområdet erbjuder en unik mix av både grönområden och prisbelönta barer, restauranger. I hörnet Åsögatan/Erstagatan finns Stockholms kanske bästa ramenbar ’Ai Ramen’. Ett kvarter bort hittar ni populära ’Nook’ med sitt avskalade, självsäkra koncept och pigga smakkombinationer - vi har en känsla att det mycket väl kan bli ert nya stammisställe. Ett stenkast från lägenheten ligger populära Nytorget där ni bland annat hittar ’Urban Deli’:s koncept med saluhall, delikatessdisk och surdegshotell, högklassiga bistron ’Nytorget 6’, Södermalms kanske bästa vinbar ’Vina’ och inspirerande delikatessbutiken ’ROT’. Tvärs över Åsögatan ligger även idylliska Beckbrännarbacken där konstnären och författaren Stig ’Slas’ Claesson fått parken uppkallad efter sig. Fortsätter ni norrut över Stigbergsparken når ni Fjällgatans underbara vyer över Saltsjön. Kommunikationerna till området är utmärkta. Bekvämt med närhet till flertalet busslinjer såsom 2:an, 53:an, 66:an och 71:an. Med en kort promenad når ni även tunnelbanan vid Medborgarplatsen (grön linje). Snart kommer även tunnelbanan utökas med flera uppgångar runt knuten.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Peter Öhman

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 070-156 80 28

  peter.ohman@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Välkomnande hall med plats för både skor och ytterkläder i en garderobssektion med skjutdörrar. Vitmålade väggar, parkettgolv och spotlights i taket.

   Kök

   Modernt och funktionellt kök som vävs samman med vardagsrummet via den öppna planlösningen. Köket har spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, helintegrerad kyl/frys, helintegrerad diskmaskin, vinkyl och arbetsytor av vacker carraramarmor. Vitmålade väggar, marmorgolv och spotlights i taket.

   Vardagsrum

   Ljust och luftigt vardagsrum med stora sociala ytor. Det finns även stora fönster som bidrar till ett härligt flöde av naturligt ljus och en vacker utsikt över Bondegatan. Vitmålade väggar och parkettgolv.

   Badrum

   Helkaklat badrum som har dusch med duschväggar, toalett, tvättställ med kommod, spegel, handdukstork, förvaringsskåp och tvättmaskin. Kakel, klinker med golvvärme och spotlights i taket.

   Sovrum ett

   Riktigt bra och rymligt sovrum med plats för en stor säng. Det finns två dubbelgarderober och en enkelgarderob. Ljusgröna väggar, parkettgolv och spotlights i taket.

   Sovrum två

   Även det här sovrummet är bra och rymligt sovrum med plats för en stor säng. Det finns två garderober. Ljusgråa väggar, parkettgolv och spotlights i taket.

   Bostad

   Boarea

   70m2 (Areauppgifter enligt föreningens information)

   Våning

   5 av 6  (5 tr) , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   152

   Andel i föreningen

   5,3352%

   Andel av årsavgift

   Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   TV och internet

   Tv genom Com Hem. Ett analogt grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften. Bredband genom Ownit. Ett obligatoriskt tillägg på 145 kr/mån tillkommer för bredband 100 Mbit/s.

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Veken 5

   Byggår

   1937 Arvid Bjerke (Arkitekt)

   Byggnadstyp

   Flerbostadshus

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Brf Bondegatan 51

   Föreningens organisationsnummer

   769609-4502

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   21 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1937

   Byggår kommentar

   Arvid Bjerke (Arkitekt)

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Föreningen registrerades den 17 mars 2003 och förvärvade samma år fastigheten Veken 5 i Stockholm. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger marken och är ett privatbostadsföretag (äkta).

   Föreningens ekonomi

   Välskött och mycket populär förening med god ekonomi och låg skuldsättning om endast ca 3 748 kr/kvm. För närvarande finns det inga beslut om några avgiftsförändringar.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Under 2019 renoverades fasaden mot gården. Det installerades även en ny undercentral 2019. I februari 2018 spolades samtliga avloppsstammar i kök/badrum i varje lägenhet samt huvudstammar. Stammarna filmades i utvalda delar för att bedöma status. Stammarna var i gott skick. 2017 genomfördes en trapphusrenovering där ommålning av ytskikt, dörrar, tak, hissgaller och snickerier genomfördes. Fönsterrenovering utfördes 2012. 1988 renoverades fasaden och nya vatten- och avloppsstammar installerades.

   Gemensamma utrymmen

   Föreningen har en fin gemensam innergård med grill och utemöbler som går att boka på sommaren. Här finns även en liten sandlåda med leksaker till de allra minsta. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum, källsortering för sopor samt en modern tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en elmangel.

   Föreningens hemsida

   www.hemsidan.com/bondegatan51

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Bondegatan 51, Stockholm

   Kommun: Stockholm

   Område: Södermalm

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 3 870 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och ett analogt grundutbud av tv-kanaler från Com Hem. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 145 kr/mån som avser bredband 100 Mbit/s från Ownit.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av säljare

   Driftkostnad: 550 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 300 kr/månad

   Försäkring: 250 kr/månad

   Karta & område

   Stockholm - Södermalm

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Götgatan 85 A i Stockholm, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Södermalm!

   Läs mer

   Bobutiken i Stockholm - Södermalm

   Hitta din mäklare i Stockholm - Södermalm

   Liknande bostäder